Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία – Εργαζόμενοι Μηχανικοί

item_2524Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ», είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό πολιτικό – συνδικαλιστικό σχήμα που θέλει να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών, που ζουν από τη δουλειά τους:

Τους μισθωτούς μηχανικούς στον ιδιωτικό τομέα, της μονοκρατορίας του δελτίου παροχής υπηρεσιών, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των απολύσεων

Τους μηχανικούς του δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, που υφίστανται τις μειώσεις μισθών, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας – απόλυσης, σε ένα συρρικνωμένο, όλο και πιο επιχειρηματικό δημόσιο.

Τους αυτοαπασχολούμενος μηχανικούς, φορτωμένους με χρέη και χαράτσια, καθώς «το μεροκάματο» από νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και ενεργειακών πιστοποιητικών δεν αρκεί για τα προς το ζην.

Τους άνεργους μηχανικούς, το πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου

Τους μηχανικούς της εκπαίδευσης που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις αλλά και την απαξίωση του σημερινού σχολείου και της εργασίας τους.

Τους μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και διαρκώς καταρτιζόμενους μηχανικούς.

Οι αγωνιστές που συσπειρωνόμαστε στην «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ», τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μαζί με πολλούς συναδέλφους στην πρώτη γραμμή του αγώνα:

Με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τα σωματεία του κλάδου, ενάντια στην εργασία χωρίς δικαιώματα που επιβάλλει η εργοδοσία μέσω του δελτίου παροχής υπηρεσιών, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, ενάντια στις μειώσεις μισθών, για την καταβολή των δεδουλευμένων, ενάντια στις απολύσεις, για να στεκόμαστε οι εργαζόμενοι όρθιοι και με αξιοπρέπεια απέναντι στην εργοδοσία.

Με τους μηχανικούς του δημοσίου ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες, στις μειώσεις των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, με επίγνωση ότι η ισοπέδωση των εργαζόμενων στο δημόσιο λειτουργεί σαν μοχλός για την εξαθλίωση των εργαζόμενων και στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συγκρότηση των ανοιχτών συνελεύσεων μηχανικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με στόχο οι εργαζόμενοι και άνεργοι μηχανικοί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από διαδικασίες βάσης, ενάντια στις λογικές ανάθεσης.

Στις κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μέσα από την ανοιχτή συνέλευση μηχανικών, το σωματείο μισθωτών τεχνικών και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου, που κατέγραψαν αποφασιστικότητα και διάρκεια, μαζικοποίησαν τις γραμμές των αγωνιζόμενων συναδέλφων. Στις πολύμηνες κινητοποιήσεις, που ανάγκασαν το ΔΣ του ΕΤΑΑ να αναστείλει προσωρινά τις αυξήσεις των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ και έδειξαν πως ο δρόμος της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα, μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Στην πάλη για την αναγνώριση της «ιδιότητας ανεργίας του άνεργου μηχανικού», για αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά πρώτα απ’ όλα για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, στην ισοπέδωση και την απαξίωση στη δουλειά μας. Ενάντια στους φραγμούς στο επάγγελμα και στις «πιστοποιήσεις» που κατακερματίζουν το πτυχίο μας και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Σταθήκαμε απέναντι στο ΤΕΕ (τεχνικό σύμβουλο της τρόικα) και τις κυρίαρχες παρατάξεις, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας και συναίνεσαν σε κάθε αντεργατικό μέτρο. Στα όργανα του ΤΕΕ, επιδιώξαμε την ακύρωση κάθε απόπειρας χειροτέρευσης των δικαιωμάτων μας, μακριά από πρακτικές διαχείρισης. Απέναντι στην κυρίαρχη λογική ότι «όλοι μηχανικοί είμαστε», εργαζόμενοι και εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και οι μεγαλο-εργολάβοι, προτάσσουμε ένα μέτωπο συσπείρωσης των εργαζόμενων μηχανικών που ζούμε από τη δουλειά μας.

Συμμετείχαμε σε όλες τις μάχες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης ΕΕ- κεφαλαίου, στον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Στις μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.

Βρεθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων στις Σκουριές, στην Κερατέα, στο Ελληνικό, ενάντια στο κυρίαρχο δόγμα «καταστολή και ανάπτυξη», για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελευθέρων χώρων.

Διεκδικούμε τον κοινωνικό μας ρόλο, την αξιοπρέπειά και τον έλεγχο της εργασίας μας, ενάντια στους νόμους της αγοράς. Θέλουμε να κάνουμε βήματα για τη συγκρότηση του «τεχνικού συμβούλου» των κινημάτων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ» συσπειρώνει αγωνιστές που δίνουν αγώνες με προσήλωση στα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι δεσμοί μας ξεκινούν από τις μεγάλες αναμετρήσεις του φοιτητικού κινήματος, το ρεύμα της ΕΑΑΚ και της γενιάς της μεταπολίτευσης, από τους αγώνες του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Πιστεύουμε πως κανένας επιμέρους αγώνας, δεν μπορεί να επιτύχει σταθερή νίκη χωρίς την προοπτική ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης και των κυβερνήσεών τους. Μόνο μέσα από γενικευμένη εργατική και παλλαϊκή σύγκρουση, με ένα παλλαϊκό μέτωπο ρήξης και ανατροπής μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τον κόσμο της εργασίας. Αλλά και με μια άλλη αριστερά, ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική, που θα απαντάει στις ανάγκες των εργαζόμενων μηχανικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

aepem.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *