ΝΕΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ


ΝΕΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ.
ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΊ ΤΟΥ.
————————
Λιπόθυμος στο διάδρομο, βρέθηκε χθες αργά το απόγευμα (Κυριακή 16.3.08) ο Χριστόδουλος Ξηρός από τον αδελφό και συγκρατούμενο του Βασίλη Ξηρό. Ο γιατρός της φυλακής που ειδοποιήθηκε τον βρήκε πελιδνό και κάτωχρο, με πολύ χαμηλή πίεση, να μην μπορεί να αναπνεύσει και να είναι πρησμένος σ΄ όλο του το σώμα.
Ηδη σήμερα το μεσημέρι (Δευτέρα 17.3.08) μεταφέρθηκε εκτάκτως στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.
Είναι η 5η (πέμπτη) φορά τους τελευταίους μήνες που ο πολυϊσοβίτης για την υπόθεση της 17Ν φτάνει στα όρια του «αλλεργικού σοκ» που μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο.
Γι αυτό οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει άμεσα η ζωή του όσο δεν εισάγεται σε ειδικευμένο αλλεργιολογικό κέντρο για την διάγνωση της αιτίας και την θεραπευτική αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος.
Όπως όμως καταγγέλλουν οι συνήγοροι του Χριστόδουλου, η πολιτεία που σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα είναι απόλυτα υπεύθυνη για την ζωή και την υγεία των κρατουμένων, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην αυτονόητη υποχρέωσή της, αλλά δημιουργεί αδιανόητα προσκόμματα ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα διάγνωσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης. Ετσι, όσες φορές ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δεν συνοδευόταν καν από τον ιατρικό του φάκελο (!!) με αποτέλεσμα οι νοσοκομειακοί γιατροί να μην μπορούν να κάνουν τίποτα…
Γι αυτό και αναγκάσθηκαν να καταφύγουν στο δικαστήριο ζητώντας την διακοπή της κράτησης του στον Κορυδαλλό για να νοσηλευθεί σε κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η δίκη όμως αυτή αργεί (δεν έχει καν προσδιορισθεί ημερομηνία) ενώ η ζωή του Χριστόδουλου βρίσκεται σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή.
Επισημαίνοντας τις πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων της φυλακής οι συνήγοροι κατηγορούν ως βασικό υπεύθυνο «την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει θέσει και επιτηρεί ένα αυστηρό πλαίσιο έκτισης των εκδικητικών ποινών, όχι μόνο σε μη προβλεπόμενες από το νόμο συνθήκες απομόνωσης, αλλά και αποψιλωμένο από τις ελάχιστες πρόνοιες υγείας και περίθαλψης χωρίς τις οποίες δεν μπορούμε να μιλάμε παρά μόνο για βασανιστήρια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *