Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε τον κόσμο…

350px-Tropper_1849Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Στουρνάρα , μας «δουλεύει» , μέσω  των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των επίσης ελεγχόμενων, εργοδοτικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε όλους τους εργασιακούς χώρους – όπως και στον δικό μας- πως  δήθεν διαπραγματεύονται «σκληρά» για να μην έρθουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο , αυτά όχι μόνο έχουν συμφωνηθεί και αποφασιστεί αλλά προχωράνε σε υλοποίηση.

ΟΙ περικοπές 1,8  δις ευρώ από την ασφάλιση , το τσάκισμα της δημόσιας υγείας και παιδείας , αφορούν όλους τους εργαζόμενους , εμάς δηλαδή και θα κληθούμε ξανά βίαια να τα πληρώσουμε.

Οι μείωση του προϋπολογισμού και της επιχορήγησης στις αστικές μεταφορές ,αφορά όλη την εργατική τάξη γιατί πέρα απ τους εργαζόμενους στις μεταφορές , οι οποίοι θα «πληρώσουν» με νέες περικοπές , με απολύσεις  και με πιο μεγάλη εξαθλίωση , θα «πληρώσουν» και όλοι οι εργαζόμενοι με την  υποβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου αλλά και ενδεχόμενες αυξήσεις.

 Η απαξίωση , η υποβάθμιση και η διάλυση των δημόσιων μεταφορών θα στερήσει ένα ακόμα κοινωνικό δικαίωμα από τον ήδη εξαθλιωμένο λαό.

Απέναντι σε όλα αυτά, για άλλη μια φορά, το «νεκροταφείο των ελεφάντων» στην ΓΣΕΕ , κάτω από την πίεση των εργαζομένων, παραμένοντας πιστή όμως στις παραδόσεις της, ανακοίνωσε μια 24ωρη, επετειακού χαρακτήρα, απεργία. Η ηγεσία του συμβιβασμένου κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, αντί να ενώσει τις κινητοποιήσεις επιμέρους κλάδων και να τους οργανώσει σε αγώνα ουσίας και σύγκρουσης ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που έρχεται, προτιμά και πάλι να απορροφά τους κραδασμούς της λαϊκής οργής με μια απεργία-ντουφεκιά στον αέρα.

Αμφισβητούν  και υπονομεύουν   τη δυνατότητα του κινήματος να συγκρουστεί μαζικά και να ανατρέψει  την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ, που με ιδιαίτερο βίαιο τρόπο εξελίσσεται σ όλη την εργατική τάξη . Μ αυτόν τον τρόπο προσπαθούν –και σ ένα βαθμό το χουν καταφέρει- να απαξιώσουν κάθε κινητοποίηση καλλιεργώντας με τον τρόπο τους, την αίσθηση της ματαιότητας και της ήττας.

Εκεί πρέπει να τους απαντήσουμε όλοι οι  εργαζόμενοι.

Αν αποδεχτούμε τον σχεδιασμό τους  είναι το καλύτερο δώρο στην εργοδοσία , στα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ που θέλουν να πάρουν και την ψυχή μας ακόμη.

Είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνητικών συνδικαλιστών, από τους οποίους θέλουμε να απαλλαγούμε.

Γι αυτό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για τα δικαιώματά μας, τη ζωή και το μέλλον μας, το δικό μας και των παιδιών μας.

Με μαζική , καθολική συμμετοχή ,με συσπείρωση γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία , που στέκονται ακόμα όρθια , να τους δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης.

Δεν μας ταιριάζει να παίξουμε στο παιχνίδι της μοιρολατρίας ,της παθητικότητας και της απογοήτευσης.

Ο συντονισμός των αγώνων είναι όπλο δικό μας και φόβος δικός τους.

Να μετατρέψουμε -με την συμμετοχή μας- , την απεργία – τουφεκιά , σε ξεκίνημα νέων αγώνων.
Να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον λαό και την εργατική τάξη.  

Όλοι μαζί να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τη μαύρη χούντα κυβέρνησης – Τρόικας.  

Να επιβάλλουμε τη δική μας θέληση.

Μας χτυπούν γιατί μας φοβούνται.

Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί.

Να διαλέξουμε τον δρόμο της ανατροπής και να τον βαδίσουμε ως το τέλος!

         Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στις 6 του Νοέμβρη .

     ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!

Η Γραμματεία της ΕΑΣ

56

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *