Κατάληψη Φυσικού προβολή της Ταινίας "New Kids Turbo"

image002Την Πέμπτη 7/11 στις 21:00 προβάλουμε για 1η φορά στην Ελλάδα την ταινία New Kids Turbo.

Λίγα λόγια:
Μια σπουδαία κοινωνικό-πολιτική ταινία που μας έρχεται από την Ολλανδία. Οι σινεφίλ και οι θιασώτες του μη-αγγλόφωνου κινηματόγραφου θα την λατρέψουν.
Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ’10 και συμμετείχε σε γνωστά ανεξάρτητα φεστιβάλ όπου και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Πέντε (5) νεαροί που ζούνε στην Ολλανδική ύπαιθρο (Μαασκάντζγιε) χτυπιούνται ακαριαία από την εργοδοτική αυθαιρεσία και το άδικο κράτος πρόνοιας.
Έτσι, στην πιο παραγωγική στιγμή της ζωής τους, η αποτυχία ενός οικονομικού συστήματος, για την οποία διόλου είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι, τους αρνείται την εξέλιξή τους, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Οι ήρωες μας διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά ταυτόχρονα τόσο οικείοι για κάθε νέο άνθρωπο ανά την υφήλιο που πλήττεται αυτή την στιγμή από τις ίδιες συγκυρίες, σε πείσμα της απάθειας των συγχωριανών τους που δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εναντιωθούν στην εξαθλίωση.
Ο καφκικός πεσιμισμός ως αποτέλεσμα του αυταρχικού θεσμολατρικού κράτους δίνει την θέση του στον μιλλεναριανισμό του ιταλικού σεπτέμβρη και ο θεατής πλέον λυτρώνεται από τους κόμπους στο στομάχι παρακολουθώντας ένα ολόκληρο χωριό να βάζει στην άκρη τις οποιεσδήποτε διαφορές για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του.
Ο κρατικός μηχανισμός όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και αναδιπλώνεται ώστε το μήνυμα της ελπίδας να μην βγει έξω από τα όρια του μικρού χωριού. Θα τα καταφέρει?

Εντός της αιθούσης επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Θα ακολουθήσει σουαρέ με μουσική επηρεασμένη από την φάση της ταινίας.

katalipsifysikou.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *