ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διαλύουν τις δουλειές, τους μισθούς, την ασφάλιση και τα δικαιώματά μας. Μπροστά στην αντίσταση και τους αγώνες του κόσμου, η κυβέρνηση με τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, επιλέγει να παίξει το χαρτί του ρατσισμού. Θέλει να διασπάσει τους αγώνες των εργαζομένων και να κάνει αποδιοπομπαίους τράγους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για να κρύψει την αποτυχία των πολιτικών του Μνημονίου – ΔΝΤ.
    
Ενισχύει το δολοφονικό μηχανισμό της FRΟΝΤΕΧ που είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θύματα στο Αιγαίο και τον Έβρο, διαθέτοντας 100 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε., ενώ μόνο πέντε εκατομμύρια θα αρκούσαν για να έχουν οι πρόσφυγες ανθρώπινη υποδοχή, και να φιλοξενούνται γυναίκες και παιδιά και όχι να καταδιώκονται από τους φασίστες και τους ρατσιστές στις Πλατείες. Ξαναφτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου σε απάνθρωπες συνθήκες θα τους φυλακίζει, μέχρι την απέλασή τους. Ετοιμάζει νέο νόμο για το άσυλο που εκμηδενίζει τις πιθανότητες απόδοσής του. Έχει διακόψει από την αρχή του χρόνου κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και χορήγησης αδειών εργασίας, ενώ ακόμα και στα μικρά παιδιά αρνείται το δικαίωμα της ιθαγένειας.

Μας λένε ότι οι μετανάστες φέρνουν την ανεργία και όχι οι βιομήχανοι και η κυβέρνηση που προωθεί το Μνημόνιο για να ανέβουν πιο πολύ τα κέρδη των Τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών. Όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι τις αποφάσεις για τις απολύσεις δεν τις παίρνουν π.χ. οι πρόσφυγες του Αφγανιστάν αλλά η κυβέρνηση του «Καλλικράτη» που απολύει χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους στους Δήμους, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Με την πολιτική τους αυτή, ανοίγουν το δρόμο στους ρατσιστές και φασίστες, όχι μόνο να «εκλέγουν» δημοτικούς συμβούλους αλλά και να χτυπάνε και να δολοφονούν μετανάστες, μαθητές, εργαζόμενους αγωνιστές. Οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια σχεδόν αυτόματα βγάζουν παράνομες, τις δίκαιες απεργίες για το ψωμί και τη δουλειά των εργαζόμενων ενώ η αστυνομία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., τσακίζει με απίστευτη βιαιότητα κάθε κινητοποίηση εργαζομένων και νεολαίας. Την ίδια στιγμή δίνουν κάλυψη στις φασιστικές επιθέσεις που παριστάνουν ότι είναι «αυτοάμυνα αγανακτισμένων κατοίκων-πολιτών».

Πρόσφατα οι νεοναζί φασίστες της «χρυσής αυγής» άνοιξαν γραφεία στην Κρύα Βρύση που θα αποτελεί το ορμητήριο για τις ρατσιστικές επιθέσεις τους. Πρόκειται για καθαρή ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Σήμερα, στην παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι φασίστες επιδιώκουν να αποτελέσουν το τελευταίο χαρτί διάσωσής του, όπως δείχνει η αιματοβαμμένη ιστορία τους.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι Έλληνες και μετανάστες, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρησκεία που δίνουμε καθημερινούς αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας που εκτινάσσουν στα ύψη τη φτώχεια και την ανεργία, δίνουμε κοινή μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

–    να διαλυθεί η FRONTEX, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
–    να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
–    νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια στα παιδιά
–    να μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις «σκούπα» και στις φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων. Καμιά νομιμότητα για τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15/1/2011 ώρα 15:00 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 16/1/2011 ώρα 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

0 απαντήσεις στο “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ”

 1. Τα πάντα γύρω μας είναι σύμβολα και συμβολισμοί.
  Από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και τους χώρους όπου κινούμαστε μέχρι τα ιδεολογίες και τις αντιλήψεις του κάθε ανθρώπου. Το σύμβολο του δυνατού, του πλούσιου, του κοινωνικά αποδεκτού.
  Η φαινομενική ηρεμία που οδηγεί στην ύπνωση και την χειραφέτηση κρατάει πολύ καλά στην Ελληνική επικράτεια. Ο μικροαστισμός, ο κομπλεξισμός, ο μινιμαλισμός είναι ιδεολογίες όπου ακμάζουν και διαιωνίζονται στις μικρές πόλεις και τα χωριά. Κάθε κίνηση όπου χτυπάει τον συντηρητισμό έχει αξία. Περισσότερη από ότι φαίνεται. Πράγματα όπου τώρα τα θεωρούμε δεδομένα παλαιότερα ήταν κοινωνικά κατακριτέα —>>>

  και δακτυλοδειχτούμενα.
  Από το σπάσιμο μιας τζαμαρίας, το βάψιμο ενός τοίχου, μέχρι το σκισμένο τζιν και η ενοχλητική εμφάνιση που κάνει τους συντηρητικούς να αναστατώνονται και να σχολιάζουν για μέρες έχουν σημασία.
  Η πτώση αυτής της κοινωνίας θα έρθει με την πτώση των συμβόλων της.

  Η μέρα μας έρχεται. Εμείς καθορίζουμε πότε και που θα είναι αυτή.
  Εμείς καθορίζουμε το πώς.
  Ανάλογα με τις ιδεολογίες, τις καταστάσεις, τον χώρο, τον χρόνο και το δυναμικό μας.
  Φασίστες, μικροαστοί, συντηρητικοί, κομπλεξικά αμόρφωτοι δεν θα υπάρξει μέρος όπου θα είστε ασφαλείς. Βρισκόμαστε παντού.
  Σας βλέπουμε, σας παρακολουθούμε.
  Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα όπου θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο.
  Μέχρι την ώρα όπου ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει.

  Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την βανδαλιστική συμβολική εξόρμηση στον Πολύγυρο:

  -Γράψιμο συνθήματος στην πρόσοψη της Αγροτικής Τράπεζας και μικροβανδαλισμοί σε τζάμια της.

  -Βανδαλισμοί με σπρέι σε ταμπέλα βουλευτή της Ν.Δ. στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο του.

  -Συνθήματα στο πλάι τράπεζας σε κεντρικό δρόμο (όταν η στρατηγική το απαιτεί γίνονται υποχωρήσεις)

  -Βανδαλισμοί στις τζαμαρίες αλλά και στα τραπέζια έξω από στέκι Χουντικών με ονομασία στέκι Βασιλοφρόνων.

  -Συνθήματα και απειλές (για την ώρα) στον εξωτερικό τοίχο της βίλας του Βουλευτή του Πασοκ Λαφαζάνη

  Η ώρα μας έρχεται δεν είμαστε πια μόνοι.
  Η ώρα σας τελείωσε ο Θάνατος ζυγώνει.
  Εμείς θα επιλέξουμε το που, το πότε, το πώς. Μέχρι τότε θα σας κοιτάμε.
  Θα σας παρατηρούμε. Θα σας καρτερούμε.

  Συμφωνία Ασυμβίβαστων

  απο τη Ρεσπέντζα
  PROVOKATORAS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *