Οπως νύχτα εισέβαλαν στην ΕΡΤ,νύχτα θα φύγουν από τον ξεσηκωμό του λαού!

 

 Πηγή σκίτσου:kitsoblog.blogspot.gr
Πηγή σκίτσου:Skitsoblog.blogspot.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε

Η κυβέρνηση στις 4.15 το ξημέρωμα της Πέμπτης 7/11, εισέβαλε με τα ΜΑΤ στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ που οι απολυμένοι λειτουργούσαν εδώ και 5 μήνες. Δέκα μέρες πριν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, με τον ίδιο τρόπο που η χούντα εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ διέταξε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους που αντιστέκονται, αγωνίζονται, παλεύουν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «η πυγμή» που δείχνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πυγμή τρόμου. Με την τρόικα να σουλατσάρει στα υπουργεία, με τα νέα μέτρα να βρίσκονται προ των θυρών, με την κρίση να βαθαίνει, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει δια του τρόμου, την πολιτική της. Μόνο που γνωρίζει καλά ότι συσσωρεύεται εκρηκτικό υλικό μεγατόνων.

Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ λειτουργεί σχεδόν 5 μήνες από τους απολυμένους εργαζόμενους που δεν εγκατέλειψαν και δεν υποτάχτηκαν. Απόδειξη ελεύθερης τηλεόρασης/ραδιοφωνίας που έφερε τη φωνή των αγωνιζόμενων στα ΜΜΕ, που έσπασε την ομερτά που τα ιδιωτικά κανάλια έχουν κηρύξει απέναντι σε κάθε εργατικό δικαίωμα, αγώνα, διεκδίκηση. Ελεύθερη τηλεόραση/ραδιοφωνία που άνοιξε τις οθόνες στην κοινωνική καταστροφή των μνημονίων και της αδηφάγας κερδοφορίας, που μίλησε για ότι αποκρύβεται, που ανέδειξε ότι συκοφαντείται από τους καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους.

Με την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ των εργαζομένων και όχι η κρατική ΕΡΤ των κυβερνήσεων και της λαμογιάς, της διαπλοκής και του ασφυκτικού εναγκαλισμού με την πολιτική και οικονομική εξουσία, είμαστε αλληλέγγυοι.

Τις επόμενες ώρες επίσης, θα βγουν πολλά ψηφίσματα. Θα χυθεί πολύ μελάνι. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ… θα καταγγείλουν την επέμβαση. Ακόμα και οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, ίσως βγάλουν ανακοινώσεις. Έτσι λειτουργούν πλέον. Καταγγέλλουν την πολιτική, την οποία αμέσως μετά υπηρετούν με ευλάβεια! Τούτη την εποχή το χαρτί και το μελάνι δεν κοστίζει στους κολαούζους της εξουσίας. Ίσως κάνουν και δηλώσεις… στην κρατική τηλεόραση που έφτιαξε η κυβέρνησή τους! …αλλά πέραν τούτου ουδέν!

Την πραγματική συμπαράσταση θα τη δώσει τις επόμενες ώρες, ο λαός, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, που θα βρεθούμε εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζομένων που δεν ξεπουλήθηκαν στο γιουσουρούμ! Θα τη δώσει ο λαός όταν πάρει την υπόθεση στα χέρια του κι επιδιώξει να ανατρέψει αυτή την πολιτική και αυτούς που την εκπροσωπούν!

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *