Νέα Ιωνία: Οι 12 απολυμένοι έπιασαν δουλειά!

n_iwniaΑιμίλιος Βαζούρας*

Ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Ν. Ιωνίας Η. Γκότσης και η δημοτική αρχή, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις των μνημονίων, προχώρησαν στην απόλυση 12 εργαζόμενων, παρόλο που αυτοί έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια.

Παράλληλα, αναδεικνύεται στην πρώτη δημοτική αρχή στο πανελλήνιο που εφαρμόζει το νόμο Μητσοτάκη και κυβέρνησης για απολύσεις, καταργώντας και τα δικαστήρια.

Παράλληλα, προσλαμβάνουν με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας «εξαθλιωμένους» εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ ή παλαιότερα μέσω ΜΚΟ κ.λπ. με το ποσό των 450 ευρώ για 5 μήνες, ώστε να καλυφθούν θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Ετοιμάζονται να ιδρύσουν «κοινωφελή συνεταιριστική επιχείρηση» στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, απόφαση του μνημονιακού νόμου που παραχωρεί δημόσια κοινωνικά αγαθά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Μάλιστα, φέτος, ως αρχή μπήκε συνδρομή 2 ευρώ για αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν δωρεάν.

Αύξησαν τα τροφεία των παιδικών σταθμών, ενώ στέλνουν συνεχώς επιστολές στους γονείς που αδυνατούν ή καθυστερούν να πληρώσουν, όπως… κάνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.

Έδωσαν επίσης αμέσως τα στοιχεία που ζήτησε το υπουργείο για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής σχετικά με την εθνικότητα των νηπίων.

Ο δήμαρχος Η. Γκότσης έχει επίσης πρόσφατα δηλώσει ότι «δεν συνδιοικούμε με το σωματείο», ότι «είμαστε υπέρ του καλώς εννοούμενου συνδικαλισμού» και ότι «υπάρχει μεγάλη «μερίδα» τεμπέληδων εργαζομένων στο Δημόσιο», υιοθετώντας τα άθλια επιχειρήματα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Πίσω απ όλα αυτά κρύβεται η συμμόρφωση με τους όρους του Παρατηρητήριου Οικονομικής Αυτοτέλειας της ΕΕ για τους ΟΤΑ που ζητά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Έναν τέτοιο ψήφισαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο!

Ο σχεδόν δεκαήμερος αγώνας των απολυμένων και του σωματείου τελικά απέδωσε καρπούς και οι εργαζόμενοι πλέον συνεχίζουν την εργασία τους στην καθαριότητα, ενώ οι κινητοποιήσεις αναστάλθηκαν. Ήταν ένας ηρωικός αγώνας που έδωσαν πρώτα απ’ όλα οι συγκριμένοι συνάδελφοι με την ολόπλευρη στήριξη των περισσότερων, του σωματείου μας και της τοπικής κοινωνίας.

* Μέλος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *