Ψήφισμα – Καταγγελία Η διεκδίκηση για το δικαίωμα στη ζωή δεν είναι παράνομη

 

apett-askap-onnex-21Η κυβέρνηση έχοντας δώσει τις εγγυήσεις στους ξένους και ντόπιους καπιταλιστές ότι θα διατηρήσουν τη σταθερότητα και την ομαλότητα (5000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργοι, πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών, συλλήψεις αγωνιστών, φοροληστεία, διάλυση ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ, απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.), δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν τους νόμους με βία και καταστολή.

Θεωρεί τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη ζωή παράνομη και κάνει επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα της απεργίας, της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης.

Επιβεβαιώνεται η φασιστικοποιηση της πολίτικης της που υπηρετεί το κεφάλαιο.

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία εργαζομένων στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοι συνδικαλιστές του κλαδικού σωματείου μας ΣΕΤΤΕΑ και αλληλέγγυοι κατά τη διάρκεια απεργιακής περιφρούρησης στα κεντρικά της ACS, την ημέρα προγραμματισμένης 24ωρης πανεργατικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ. Αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ μετά από εντολή της ΓΑΔΑ, φρουρούσαν το HUB της ACS από τους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εργαζόμενους στα καταστήματα-πρακτορεία της (ACS Αλίμου, ACS Γλυφάδας) που έκλεισαν οι άλλοτε  «επιλεγμένοι» συνεργάτες της. Με τη χρήση χημικών και βίας προσπάθησαν να διαλύσουν την απεργιακή συγκέντρωση.

Η επίθεση αυτή δεν είναι η μόνη, καθώς και το προηγούμενο διάστημα αστυνομικές δυνάμεις φρουρούσαν το HUB της SPEEDEX από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο κατάστημα-πρακτορείο της SPEEDEX Εξαρχείων, φρουρούσαν το HUB της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ σε κάθε παρέμβαση από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο κατάστημα-πρακτορείο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ Αιγάλεω που έκλεισε η ιδία η εταιρεία, πάλι μετά από εντολή της ΓΑΔΑ.

Τα αφεντικά του κλάδου για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της τάξης τους, παρά τον «ανταγωνισμό», χρησιμοποιούν την ίδια τακτική απέναντι στον αντίπαλο τους που είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι.

Με προμετωπίδα την ACS του Φέσσα,  πρώην αντιπροέδρου του ΣΕΒ και με τη συμβολή του κράτους και της αστυνομίας, θέλουν να μας στείλουν το μήνυμα ότι δε θα δεχτούν  καμία μελλοντική αντίσταση.

Από τη δική μας μεριά θα πρέπει να τους στείλουμε το δικό μας μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στην εργασία με μισθούς αξιοπρέπειας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

 Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, άλλα σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις να καταγγείλουν την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι συνάδελφοι του ΣΕΤΤΕΑ από την αστυνομία.

Αθήνα  9 Νοέμβρη 2013

 ΑΠΕΤΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *