Οι κάτοικοι της Κερατέα συνεχίζουν τον αγώνα τους

Το γνωστό σκηνικό είχαμε και χτες το βράδυ από τις 10 μέχρι σχεδόν τις 2 το πρωϊ στην Κερατέα. ΜΑΤ απ’ την μια με δακρυγόνα και χημικά, κάτοικοι της περιοχής από την άλλη με μολότοφ και πετροπόλεμο. Η κυβέρνηση δέσμια εργολάβων και λοιπών κηδεμόνων της κάνει τα πάντα με νόμους και διατάγματα, αλλά και με τις δυνάμεις καταστολής να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων. Μάταια όμως. Οι κάτοικοι της περιοχής με μπροστάρη την νεολαία δείχνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές επιδιώξεις που θα υποβαθμίσουν την περιοχή τους και θα κάνουν προβληματική την ίδια την διαβίωση των κατοίκων.

Και ενώ ο Ραγκούσης με δηλώσεις του δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη και ενώ μόλις χτες το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για να συνεχιστούν οι εργασίες για την δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, επιτέλους αρχίζει να φαίνετε έμπρακτα η αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων.

Παραθέτουμε σχετικό κάλεσμα:

«Οι παρακάτω οργανώσεις και συλλογικότητες, καλούμε σε

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1.

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 πμ.

Αναχώρηση πούλμαν από Αθήνα: 9.30 πμ Πεδίο του Αρεος
(Αγαλμα Αθηνάς)
Θα υπάρχει πουλμανάκι και από τον Σταθμό Μετρό/Προαστιακού στο Κορωπί

 ΑΚΟΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΑΡ.ΑΝ, ΑΡ.Α.Σ., Δ.Ε.Α., Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ),  ΚΟΕ, Κοκκινο, Κομμουνιστική Ανανέωση,  Ν.Α.Ρ.-ν.ΚΑ, Νεολαία Συνασπισμού, Ο.Κ.Δ.Ε., Ο.Κ.Δ.Ε. – Σπάρτακος, ΣΕΚ».

0 απαντήσεις στο “Οι κάτοικοι της Κερατέα συνεχίζουν τον αγώνα τους”

 1. Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Φανταστείτε το μόνο: Μια χώρα που ο πρωθυπουργός της θα έβγαινε εκτός συνόρων και σε κάθε του επαφή, όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν, θα την περιέγραφε (τη χώρα του) σαν «χώρα της διαφθοράς και της λαμογιάς».

  Φανταστείτε την ίδια χώρα να διαθέτει έναν υπουργό Οικονομικών που θα έδινε συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο για να καταγγείλει την αναξιοπιστία της χώρας (της χώρας του), να μεταφέρει «ανέκδοτα» σχετικά με τα «στατίστικς» της χώρας (της χώρας του) και να χασκογελάει.

  Φανταστείτε επίσης τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αυτής της χώρας να συνευρίσκεται με παράγοντες ξένων κρατών που έχουν διαδραματίσει δυναστικό ρόλο στην ιστορία του τόπου του, να επιβεβαιώνει ότι οι υπό την πολιτική εποπτεία του μυστικές υπηρεσίες (άρα και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες) γνωρίζουν τους προβοκάτορες – τρομοκράτες που δρουν στο εσωτερικό, να τους περιγράφει τη χώρα (τη χώρα του) σαν ξέφραγο αμπέλι, και στο τέλος να τους διαβεβαιώνει ότι εκείνος θα τη βάλει σε «τάξη», ώστε να συμβαδίζει με τις επιθυμίες τους.

  Τι συμπέρασμα – μα την αλήθεια – θα έβγαζε κανείς γι’ αυτού του είδους τους ταγούς, αν όχι ότι η κυβέρνησή τους συμπεριφέρεται στον τόπο (στον τόπο τους) με τρόπο χειρότερο κι από τον τρόπο της χειρότερης μητριάς.

  Τι άλλη απόδειξη θα χρειαζόταν ότι όλοι αυτοί που βρέθηκαν και κάθισαν στο «σβέρκο» της δύσμοιρης χώρας, την «υπηρετούν» όχι ως εκπρόσωποι του λαού της, αλλά με ως «διοικητές» – εντεταλμένοι κάποιας «προϊσταμένης αρχής».

  Οτι η συμπεριφορά τους απέναντι στο λαό αυτής της χώρας είναι συμπεριφορά κάποιου υπερόπτη εξουσιαστή απέναντι σε ιθαγενείς.

  Οτι το ύφος τους αποπνέει εκείνο το απεχθές «άρωμα» του ρομποτοειδούς και γκρίζου τεχνοκράτη, του βγαλμένου από τον πλουτοκρατικό «σωλήνα», του σπουδαγμένου να βλέπει το λαό και τη χώρα σαν «εταιρεία», την οποία ανέλαβε να την «σώσει» οδηγώντας την σε «εκκαθάριση εν λειτουργία».

  Αλήθεια, πόσο άτυχη θα ήταν μια τέτοια χώρα. Πόσο τραγικά δυστυχής και ταυτόχρονα «μοιραίος» θα ήταν ο λαός της, επιλέγοντας να έχει κάτι τέτοιους να τον «εκπροσωπούν» και να τον κυβερνούν.

  Και πόσο τυχερή χώρα είναι η Ελλάδα, αφού ο πρωθυπουργός της, ο υπουργός των Οικονομικών της και ο πρώην υπουργός για την Προστασία των Πολιτών της (Χρυσοαμερικανίδης ) δεν κάνουν τέτοια πράγματα…

 2. Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011
  "ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στο Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός "
  To ΣΑΒΒΑΤΟ 15-1-2011 την ΚΥΡΙΑΚΗ 16-1-2011 και ώρα 9 π.μ., θα είμαστε όλοι στο Κέντρο Πολιτισμού της Ιερισσού, για να ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ με κάθε τρόπο και να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στο Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός , γιατί η επένδυση αυτή θα καταστρέψει τα νερά, τα δάση και τις θάλασσές μας και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής όπως τον τουρισμό, αλιεία, την γεωργία την κτηνοτροφία κλπ.
  Τα όποια οικονομικά οφέλη θα επιφέρει θα είναι πρόσκαιρα και δεν αρκούν να αντισταθμίσουν την μόνιμη περιβαλλοντική και οικονομική —>>>
  βλάβη που θα προκαλέσει η εφαρμογή του σχεδίου .
  ΖΗΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί η ΜΠΕ και όλες οι προειλημμένες αποφάσεις και να γίνει ουσιαστική διαβούλευση από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ Δ.Ε. ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ –ΑΚΑΝΘΟΥ
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
  ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε. ΑΡΝΑΙΑΣ
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *