Ο «αναρχισμός» και τα… πλοκάμια του

 

 

 Κοινωνικές κουζίνες: τα εκκολαπτήρια του Αναρχοκομουνισμού

Κοινωνικές κουζίνες: “τα εκκολαπτήρια του Αναρχοκομουνισμού”

Η «απόρρητη έκθεση του 2012» θυμίζει έκθεση ιδε(οληψι)ών πρωτοετών της αστυνομικής ακαδημίας προκειμένου να περάσουν το μάθημα των «φρονημάτων»

Της Αντας Ψαρρά

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία των χρυσαυγιτών και όχι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «διανεμήθηκε» ολόκληρη η «απόρρητη έκθεση του 2012» στελεχών της αντιτρομοκρατικής με τίτλο «Ακροαριστερός εξτρεμισμός – πηγή νεοτρομοκρατίας και βίαιος ακροδεξιός εξτρεμισμός» Στην ουσία και με βάση το περιεχόμενο, περισσότερο θυμίζει έκθεση ιδεών (για την ακρίβεια ιδεοληψιών) πρωτοετών της αστυνομικής ακαδημίας προκειμένου να περάσουν το μάθημα των «φρονημάτων». Οι πρώτες 15 σελίδες είναι αφιερωμένες στον «αναρχισμό» και μιάμιση σελίδα στον «βίαιο ακροδεξιό εξτρεμισμό», ενώ ο επίλογος αναφέρεται αποκλειστικά στον «αναρχισμό» με το εξής συμπέρασμα: «Οσοι παρακολουθούν από κοντά (σ.σ. πόσο κοντά;) τα τεκταινόμενα στον χώρο της νεολαίας ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων ανθεί ο αναρχισμός.

Ομάδες και ομαδούλες στήνουν παντού στην Αθήνα αντισυστημικές δράσεις, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δημιουργούν μικρά ή μεγαλύτερα γεγονότα, από συσσίτια και λαϊκά τραπεζώματα στα σοκάκια της πόλης μέχρι καλλιτεχνικά δρώμενα που ικανοποιούν τη νεολαία και δίνουν μια ιδιότυπη απάντηση στην κρίση, προσφέροντας ταυτόχρονα κάλυψη και πεδίο δόξης λαμπρό σε όσους έχουν επιλέξει να μαζεύουν πιτσιρικάδες και να τους ρίχνουν στη φωτιά της ένοπλης βίας».

Ετσι λοιπόν σε αυτή την «έκθεση ιδεών» εμφανίζονται όλες οι κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης, οι συλλογικότητες, τα στέκια ακόμα και τα συσσίτια και τα καλλιτεχνικά δρώμενα περίπου σαν φυτώρια από όπου οι οπαδοί της «εξτρεμιστικής νεοτρομοκρατίας» στρατολογούν ανυποψίαστους νεαρούς αναρχικούς που εντυπωσιάζονται από «ελιτιστές» διανοούμενους αναρχικούς «μη κατέχοντας γρυ από τη θεωρία».

Ακολουθεί η βαθυστόχαστη και τηλεοπτικά επαναλαμβανόμενη ανάλυση του πώς ο Δεκέμβρης της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου το 2008 έφερε ακόμα και τα δεκαπεντάχρονα στον χώρο και προκάλεσε τη γέννηση των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. «Η άνθηση του αναρχικού κινήματος ανακόπηκε με τον θάνατο των τριών της Μarfin που έφερε και διάσπαση στον χώρο», συνεχίζει η έκθεση. «Η εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων “Ε.Α.” και των “Πυρήνων” κατέρριψε τον μύθο του ασύλληπτου». «Τελικά», συνεχίζει η έκθεση, «οι προληπτικές συλλήψεις και οι συλλήψεις στη διάρκεια εκδηλώσεων βοήθησαν αλλά και αποκάλυψαν την ταυτότητά τους» (;).

Αναφέρεται στη συνέχεια στα γεγονότα-σταθμούς για τον «αναρχισμό» και σε συνοπτική παρουσίαση των «καταλήψεων–στεκιών» σε κάθε πόλη, άνευ σχολίων. Τέλος, περιγράφει το είδος των εξτρεμιστικών ενεργειών με βόμβες και γκαζάκια σε αυτοκίνητα, ΑΤΜ κ.λπ. που αυξήθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Συνεχίζει δε αναφέροντας ακόμα και τα μαθήματα σε μετανάστες ή τα χαριστικά παζάρια ως μέθοδο προσηλυτισμού και μάλιστα «μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά μεταναστών τις οποίες τα άτομα του Α/Α χώρου χρεώνουν σε ακροδεξιά άτομα και σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα (!) παρατηρείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αναρχικών και αλλοδαπών ακόμα και ενδεχόμενο κοινού μετώπου». Αλήθεια, ο κ. Δένδιας αυτή την έκθεση διάβασε και άρχισε να θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αναρχοκομμουνιστικό άκρο και τα νεολαιίστικα στέκια επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη; Μπαίνει όμως και σε ονομαστικές λεπτομέρειες με βάση τις ανακοινώσεις των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά ακόμα και προφυλακισμένων των οποίων δεν έχει καν αρχίσει η δίκη για να παρουσιάσει και την υπό συγκρότηση διεθνή του «αναρχισμού» παραθέτοντας απόσπασμα από κείμενο που μιλάει για καταστροφικές δράσεις. Φυσικά όλες αυτές τις πληροφορίες τις αντλεί με «ρεπορτάζ» από το Indymedia. Ειδικά για τις ληστείες διατείνεται ότι η συνύπαρξη στις φυλακές αναρχικών και ποινικών οδήγησε στην κοινή δράση και στη διδασκαλία του «know how». «Ολοι αυτοί διατηρούν τη μέθοδο διείσδυσης σε ακτιβιστικές ομάδες με σκοπό να προσελκύσουν νέα μέλη, να προσεταιριστούν τον ακτιβισμό και να τον οδηγήσουν στους ίδιους στόχους με το αναρχικό κίνημα». Αλήθεια, πόσο προχώρησαν άραγε από την εποχή του συνοδοιπόρου των κομμουνιστών στην Ακαδημία της Αστυνομίας;

Τελειώνοντας με τους αναρχικούς η απόρρητη (για ευνόητους τελικά λόγους!) έκθεση ασχολείται και με τον δεξιό βίαιο εξτρεμισμό (όλα αυτά λίγο πριν φέρει ο υπουργός τους τις υποθέσεις δολοφονιών από τη Χ.Α. στον εφέτη ανακριτή και φυσικά πριν από τη δολοφονία Φύσσα). Τον δεξιό εξτρεμισμό τον αποδίδει «στην αύξηση των αλλοδαπών και στην κατάληψη κατ’ αυτούς θέσεων εργασίας στην περίοδο της ανεργίας», ενώ ακόμα και τις δολοφονικές ενέργειες τις περιγράφει ως «κάποιες βίαιες ενέργειες-επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα». Η ακροδεξιά τρομοκρατία τέλειωσε το 1978 με τη σύλληψη των 9 ατόμων (σ.σ. μεταξύ των οποίων και ο Μιχαλολιάκος), ενώ μόνο η ΜΑΒΗ το 1984, 1991 και 1994 πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις κατά αλβανικών στόχων (σ.σ. ανθρώπινων).

Το γιατί κυκλοφόρησε τώρα αμέσως μετά την άγρια δολοφονία των χρυσαυγιτών αυτή η έκθεση που σίγουρα πρέπει να άφησε μετεξεταστέους στη σχολή αυτούς που τη συνέταξαν δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι βοηθάει πολύ στο να εξηγηθεί ο τρόπος που μέχρι τη δολοφονία Φύσσα άφηνε η ΕΛ.ΑΣ. ανενόχλητη τη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χ.Α. για να μπορεί απρόσκοπτα να πολεμάει το φαινόμενο του «αναρχισμού»!

*Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τρίτη 12/11/13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *