Αγώνας για τις 'Λίμνες' της Ηλείας

XYTA-skoupidia-xomateri-bouldoza-280x250Η ‘ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ’ δημοσίευσε στον τοπικό τύπο, και τα μέλη της έκαναν εξόρμηση και μοίρασαν στην Αλφειούσα και στα Μακρίσια φυλλάδια στις 13-9-2013, αποσπάσματα των οποίων είναι τα παρακάτω:

“Το Δ.Σ του Δήμου Πύργου αποφάσισε την εγκατάσταση του δεματοποιητή στην θέση ‘Λίμνες’ στην Τ.Κ Αλφειούσας.

Ακούστηκαν και  ανταλλάγματα σε όμορους παραγωγούς που ανέφεραν ότι τα προϊόντα τους που δεν μπορούσαν να διατεθούν στην αγορά σαν επικίνδυνα, ότι απορροφήθηκαν από τον Δήμο Πύργου για το κοινωνικό παντοπωλείο και θα απορροφηθούν και στη συνέχεια.

Με την εγκατάσταση του δεματοποιητή είναι σίγουρο ότι μολύνεται όλος ο υδροφόρος ορίζοντας από το φράγμα του Αλφειού μέχρι τις εκβολές του, με αποτέλεσμα να πλήττονται όλοι όσοι έχουν άμεση σχέση με τα νερά του Αλφειού.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Προτείνουμε όλοι εμείς που θιγόμαστε με τους αγώνες μας ,να ματαιώσουμε την εγκατάσταση του δεματοποιητή στην θέση ‘Λίμνες’.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους συμπολίτες μας της Αλφειούσας , αλλά και των παραποτάμιων κοινοτήτων άλλων Δήμων( Κρέστενας-Ανδρίτσαινας και Αρχ. Ολυμπίας).

Η ‘ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ’ καλεί όλους τους αγωνιστές, τα κινήματα, και τις οικολογικές οργανώσεις να ματαιώσουμε τα σχέδια τους ,γιατί ο Αλφειός και η θάλασσα ανήκει σ’ όλους μας .”

Στις 17/9  οι κάτοικοι καταλαμβάνουν τον χώρο και τον δενδροφυτεύουν. Από τότε  η αγωνιστική παρουσία τους είναι δυναμική παρ’ όλες τις απειλές τις αστυνομίας και παρεμβάσεις και μηνύσεις των Δημάρχων. Η τρομοκρατία που ασκούσε η εξουσία ήταν αφόρητη. Στις 2/11 συλλαμβάνονται 3 και οδηγούνται και κρατούνται στην Ασφάλεια του Πύργου, και την άλλη μέρα στον Εισαγγελέα. Οι κινητοποιήσεις του μαζικού κινήματος πετυχαίνουν να ελευθερωθούν και να οριστεί τακτική δικάσιμη.

Βλέποντας οι Δήμαρχοι ένα ενωμένο-μαζικό κίνημα προχωρούν σε νέες μηνύσεις.

Αποκορύφωμα της τρομοκρατίας για να φοβίσουν και κάμψουν την αντίσταση του κόσμου, ήταν και η σύλληψη αγωνιστή στις 3 τα ξημερώματα κοντά στο σπίτι του και όχι στον χώρο των καταλήψεων. Οδηγείται και αυτός στην Ασφάλεια και προσάγεται την επόμενη μέρα 6/11 με χειροπέδες στην Εισαγγελία με κακουργηματικές κατηγορίες παρουσία ισχυρότατης Αστυνομικής δύναμης. Ο κόσμος που μαζεύτηκε έξω από τα Δικαστήρια ,πλέον των 500, και η δυναμική της κινητοποίησης ήταν τέτοια που ο συναγωνιστής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

‘Λίμνες’ μια μικρή Κερατέα. Οι κάτοικοι αποφασισμένοι να νικήσουν.

Η ‘ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ’ παλεύει μαζί τους για τα δίκαια αιτήματα τους και για να μην περάσει η τρομοκρατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *