Χαλκιδική: "Η Χούντα δεν τελείωσε το '73"

polyt_megaraΕξέγερση Πολυτεχνείου, 40 χρόνια μετά. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73

Νοέμβρης 1973. Η Χούντα των συνταγματαρχών βάζει στο γύψο κάθε δημοκρατικό δικαίωμα με το δόγμα: « αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ο λαός, «ασθενής» κατά τους ολιγάρχες σε μια «άρρωστη» χώρα υποβάλλεται σε συνεχή ηλεκτροσόκ. Στο στόχαστρο η ελεύθερη γνώμη, η παιδεία, η δημοκρατία. Ο φόβος, η οργή, αλλά και η ελπίδα ανατροπής ριζώνουν στις ψυχές εκατομμυρίων πολιτών. Οι φυλακές και τα ξερονήσια γεμίζουν και πάλι. Είναι η εποχή, όπου δεν κινδυνεύουν μοναχά αυτοί, που «κοιτάζουν τη δουλίτσα τους». Το success story της εποχής απαιτεί αίμα. Η «ανάπτυξη» προς όφελος των ντόπιων και ξένων αφεντικών δείχνει, και τότε, το φρικτό πρόσωπό της.

Τα Πανεπιστήμια, χώροι ελεύθερης σκέψης και πολιτικών ζυμώσεων ασφυκτιούν μέσα στο ανελεύθερο καθεστώς. Όταν η εξέγερση είναι γεγονός, βρίσκει τους φοιτητές στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο και χιλιάδες πολίτες, νεολαίους και εργαζόμενους στους δρόμους της Αθήνας. Η απαίτηση για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» γίνεται σπίθα που πυρπολεί όλη τη χώρα. Δε θα σβήσει ποτέ από τις σελίδες της νεότερης ιστορίας η υπόθεση των Μεγαρέων. Ολόκληρη η πατρογονική γη τους, σπαρμένη με ελιές, δίνεται βορά στους κερδοσκόπους της εποχής. Οι Μεγαρίτες, όμως, δεν σιωπούν. Σπάνε τον τρόμο και την καταστολή, μπαίνουν στο Πολυτεχνείο, ενώνονται με τον εξεγερμένο λαό βροντοφωνάζοντας:
Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !
Η αντίστροφη μέτρηση είχε μόλις αρχίσει…

    Νοέμβρης 2013. Η Χούντα των αγορών και οι κυβερνήσεις- υπάλληλοι μεγαλοεργολάβων, καναλαρχών και εταιριών, θρυμματίζουν κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, κατακτημένα με αγώνες, ακολουθώντας το « δόγμα του Σοκ». Ο λαός, αφού λοιδωρείται ότι «μαζί τα φάγαμε», αναγκάζεται να πληρώσει μια κρίση που δε δημιούργησε ο ίδιος: εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι αυτοκτονούν!
Το μνημονιακό success story του 2013, εξάμβλωμα επίορκων πολιτικών, περνάει μέσα από νοσοκομεία δίχως γάζες, σχολειά χωρίς δασκάλους, νερά δηλητηριασμένα με αρσενικό και μια «ανάπτυξη» που καταστρέφει βουνά και αρχέγονα δάση!

Όσοι αντιστέκονται ονομάζονται «άκρο», «τρομοκράτες» και φυλακίζονται. Οι αγωνιστές των Σκουριών και του Κακάβου μετράνε ήδη 4 προφυλακισμένους αγωνιστές και εκατοντάδες κατηγορητήρια κακουργηματικού και πλημεληματικού χαρακτήρα.
Κράτος – αστυνομία – δικαιοσύνη τρομοκρατούν!

Είμαστε, όμως, εδώ! Και θα είμαστε όσο χρειαστεί για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας και τις ζωές μας. Ο αγώνας των Χαλκιδικιωτών και αλληλέγγυων ενάντια στη εξόρυξη χρυσού μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδα θα γράψει τη δική του σύγχρονη ιστορία, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!
Μαζί με το πάντα επίκαιρο σύνθημα: « Ψωμί παιδεία ελευθερία», βροντοφωνάζουμε :
Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για γη και ελευθερία και θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους.
Δε μας τρομάζουν οι φυλακές, δε μας πτοεί η καταστολή!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 5 μμ, στο Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *