Τελικά “λεφτά υπάρχουν” – απλά όχι για εσένα αγαπητέ αναγνώστη

10 δις δολάρια σε μπόνους έδωσε η JP Morgan στα στελέχη της για το 2010. Τελικά “λεφτά υπάρχουν” – απλά όχι για εσένα αγαπητέ αναγνώστη. Για εσένα υπάρχει η “κινεζοποίηση”, καθώς, προκειμένου σε μια κοινωνία να υπάρχουν λίγοι ζάπλουτοι-τύραννοι-φεουδάρχες που μόνο εισπράττουν χωρίς να πληρώνουν σχεδόν τίποτα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι πολλοί πάμφτωχοι-αδύναμοι-κολίγοι.


Πιο γρήγορα, θα αργήσουμε στη δουλειά

Ας δούμε πχ μια είδηση από την Αγγλία, όπου ακόμα και η σύνταξη στα 65 καταργείται, προκειμένου οι εργάτες να δουλεύουν μέχρι τα [ακόμα πιο] “βαθιά γεράματα”. Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε για το θέμα ότι «Οι γηραιότεροι εργαζόμενοι μπορούν να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στους χώρους εργασίας και είναι καιρός να τελειώσει αυτή η ξεπερασμένη μορφή διακρίσεων βάσει της ηλικίας».

Τέτοιοι μας κυβερνούν, τύραννοι που θέλουν να μας ξεζουμίσουν σε βαθμό-ρεκόρ. Και αυτοί που όντως πρέπει να ξεπεραστούν δεν είναι οι εργάτες που ζητούν μια σύνταξη σε μια “ανθρώπινη” ηλικία, αλλά η άρχουσα τάξη, που κάποτε ανέτρεψε τη φεουδαρχία, αλλά τώρα έχει γίνει χειρότερη κι από αυτήν:

Κατάργηση προκαθορισμένης ηλικίας συνταξιοδότησης στη Βρετανία

Οι εργοδότες δε θα είναι πλέον σε θέση να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να συνταξιοδοτούνται στα 65, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η κυβέρνηση της Βρετανίας, σε μια κίνηση η οποία έχει διακηρυγμένο στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των γηραιότερων πολιτών που συνεχίζουν να εργάζονται και μετά από αυτό το ηλικιακό όριο

«Οι γηραιότεροι εργαζόμενοι μπορούν να διαδραματίσουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στους χώρους εργασίας και είναι καιρός να τελειώσει αυτή η ξεπερασμένη μορφή διακρίσεων βάσει της ηλικίας», δήλωσε ο υπουργός Έντουαρντ Ντέιβι.

Ο Ντέιβι είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους εάν είναι ακόμη σε θέση να δουλέψουν.
«Πολλοί γηραιότεροι άνθρωποι έχουν ικανότητες και τεράστια συμβολή να κάνουν στις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εκείνες που απαλλάχθηκαν από τις προκαθορισμένες ηλικίες συνταξιοδότησης το βρίσκουν πολύ επωφελές», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεοπτική εκπομπή Today του BBC.

«Έχουν δει ενίσχυση των δραστηριοτήτων της και όχι αρνητικές επιπτώσεις», πρόσθεσε.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν πλέον προκαθορισμένες ηλικίες συνταξιοδότησης. Στη Βρετανία εργάζονται σήμερα περίπου 850.000 άνθρωποι 65 ετών και άνω, και «δεν υπάρχουν» στοιχεία που να στηρίζουν την άποψη ότι η παραγωγικότητα μειώνεται μετά από αυτή την ηλικία.

Η κατάργηση της προκαθορισμένης ηλικίας συνταξιοδότησης (Default Retirement Age, DRA) συμπίπτει με την δημοσίευση του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης στα 66 έτη για άνδρες και γυναίκες ως το 2020.

Ας έρθουμε και στα της Ελλάδας, όπου διέρρευσε στον τύπο σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει 10 ολόκληρες μονάδες τη φορολογία των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις:

ΠΡΟΣ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ 30% Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΔΩΝ!

ΝΕΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ!
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει άμεσα κατά 10 ολόκληρες μονάδες το συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων και από 40% να τον κατεβάσει στο 30%!

Η κυβερνητική αυτή κίνηση σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί με τη συνήθη δικαιολογία της προσέλευσης επενδύσεων και πρόκειται να προωθηθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο.

Ως γνωστόν , με την ίδια δικαιολογία η κυβέρνηση έσπευσε να μειώσει στο 20% , κατά 4 ολόκληρες μονάδες , το συντελεστή φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών , ‘’χαρίζοντας’’ ,έτσι , στις επιχειρήσεις εκατοντάδες εκ. ευρώ σε βάρος των κρατικών εσόδων .

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι οι ως άνω μειώσεις φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων ,ακολουθούν ανάλογες μειώσεις που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου με επιλογές της κυβέρνησης καταρρέουν μισθοί και συντάξεις!


Η Μαρία Αντουανέτα

Προνόμια

Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών επισκέφθηκε χθες τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση ειδικού αφορολόγητου καθεστώτος για τον επαναπατρισμό του εφοπλιστικού κεφαλαίου που φιλοξενείται σε ξένες τράπεζες.


Η Μαρία Αντουανέτα οδηγείται από τους επαναστάτες της Γαλλικής Επανάστασης στην γκιλοτίνα

«Δεν μας βλέπουν ως ανθρώπινα όντα, έχουμε γίνει αριθμοί…»

Νέα «κραυγή» του υποψήφιου αυτόχειρα Αντριάν Σομπάρου

Ο απελπισμένος άνδρας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από θεωρείο στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των επιδομάτων προς τον αυτιστικό γιο του και για την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλει η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα είπε χθες ότι ήθελε με την πράξη του να δώσει δημοσιότητα στον τρόπο με τον οποίο οι άγριες περικοπές έχουν διχάσει την κοινωνία. «Δεν μας βλέπουν πλέον ως ανθρώπινα όντα, έχουμε γίνει αριθμοί…» είπε ο τραυματισθείς αλλά διασωθείς Αντριάν Σομπάρου στον τηλεοπτικό σταθμό Αntena 3, στην πρώτη συνέντευξη μετά το απονενοημένο διάβημά του. Ο 40χρονος Σομπάρου, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος στο κρατικό κανάλι της τηλεόρασης ΤVR, εξήγησε ότι πήδηξε από τον εξώστη της Βουλής στις 23 Δεκεμβρίου για να στείλει ένα ευρύτερο μήνυμα για το πόσο δύσκολο είναι να προσφέρει κανείς ένα αξιοπρεπές μέλλον στα παιδιά του.

«Στερήσατε το ψωμί από το παιδί μου!» ήταν η τελευταία φράση που φώναξε μέσα στη Βουλή λίγα δευτερόλεπτα προτού επιχειρήσει τη βουτιά θανάτου από τον εξώστη. Στο μπλουζάκι που φορούσε ήταν γραμμένη η καταγγελτική φράση: «Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε».

Είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να αφήνουμε αυτούς τους μοντέρνους ολιγάρχες να διαφεντεύουν την παραγωγή, τις ζωές μας τις ίδιες; Βιομηχανίες, γη, τράπεζες, όλα αυτά πρέπει να αφαιρεθούν από τον έλεγχο τους, και να περάσουν στο δικό μας έλεγχο, αλλιώς αυτοί έχουν -ξεκάθαρα- σκοπό να σκοτώσουν εμμέσως πλην σαφώς πολλούς από εμάς, και να στείλουν πίσω στο μεσαίωνα τους υπόλοιπους

0 απαντήσεις στο “Τελικά “λεφτά υπάρχουν” – απλά όχι για εσένα αγαπητέ αναγνώστη”

 1. Λιοντάρια μπρελόκ και ύαινες αλά καρτ!

  Δεν θυμάται εύκολα επιστήμονας, πολλώ μάλλον πολίτης, εποχή μετά τις μέρες του '36, σαν τη σημερινή με τόσην Υβριν. Υβριν με την έννοια την πρωταρχική της, την οργουελική, αλλά και την τρέχουσα. Δηλαδή αντιστροφή και πλήρης διαστρέβλωση των λέξεων, των εννοιών, των όρων, της ίδιας της πραγματικότητας.

  «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» εκτοξεύει ο πρωθυπουργός προς το ΚΚΕ απαντώντας σε Ερώτηση για τη συνάντηση του Ερζερούμ έχοντας σκοπίμως πάθει αμνησία εαυτού. Τι ανήκει δηλαδή στους Ελληνες; Η μειωμένη εθνική κυριαρχία (κείνος είπε); Τα Ιμια (ευχαριστώ τους Αμερικανούς by Simitis).

  Η συμφωνία της Μαδρίτης; Ο εναέριος χώρος στα 8 ή στα 6 μίλια, ο θαλάσσιος των ναυτικών μιλίων που υπολείπονται των 12 επειδή υπάρχει τουρκικό casus belli; Το γιοφύρι του Ρίου, ο ΟΤΕ της «Ντόιτσε Τέλεκομ», το λιμάνι της «Cosco», οι αυτοκινητόδρομοι και τα διόδια των Ισπανογάλλων;

  Στην Ελλάδα και τους Ελληνες εργαζόμενους πατριώτες ανήκουν οι πλουτίσασες πολυεθνικές που λυμαίνονται τη χώρα από την ΠΕΣΙΝΕ και δώθε; Λιοντάρια μπρελόκ βγαίνουν και μιλάνε με περισσή θρασύτητα για τον πατριωτισμό που οφείλει να υποκύπτει είτε σε τρόικες – που υπαγορεύουν ακόμα και το τελευταίο άρθρο οποιουδήποτε νόμου στην κυβερνητική πλειοψηφία και τα τσιράκια της – είτε σε εκβιασμούς από τράπεζες που δανείζουν το Δημόσιο με 4% κέρδος σε έξι μήνες από τα λεφτά που το ίδιο το αστικό κατεστημένο τους έδωσε στύβοντας νέους, γέρους, γυναίκες, παιδιά. Η Ελλάδα ανήκει στην κάθε Φιτς, Μιτς, Σιτς «εταιρεία» εκτίμησης κι ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ σπασμένο στον Αδη της φτώχειας. Δηλαδή, στις ύαινες αλά καρτ που οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιστράτευσαν για το αντεργατικό τους σαφάρι.

  Διεθνές Δίκαιο (χα!). Το αναμασάνε οι καταπατητές του που φτιάχνουν προτεκτοράτα με ποταμούς αίματος. Διεθνής νομιμότης (χα!). Την επικαλούνται οι περιστασιακές ιμπεριαλιστικές «συμμαχίες των προθύμων» που την πέφτουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν, Σομαλία κλπ. εξάγοντας διά πυρός και σιδήρου τον πολιτισμό των Γκουαντάναμο και των Αμπού Γκράιμπ. Υστερα στήνουν φράχτες και τείχη και ηλεκτροφόρα καλώδια από τη Λευκωσία ως τα Κατεχόμενα κι από το Μεξικό ως τις ζούγκλες της κοκαΐνης και τα νερά της Κορεατικής χερσονήσου.

  «Οι ευρωπαϊκές αξίες» (χα!) που άλλαξαν εκτός από την ιστορία και τη γεωγραφία μεταφέροντας τη νοτιοανατολική Μεσόγειο στον Καύκασο και την αμερικάνικη επικράτεια στη Σούδα. Σέρβοι, τσιγγάνοι, μελαμψοί, μουσουλμάνοι, εβραίοι, χριστιανοί και πάντα οι κομμουνιστές να παίζονται στα ζάρια από λιοντάρια μπρελόκ στις κρίσεις και τις υφέσεις κι από ύαινες αλά καρτ που εξομοιώνουν το ΚΚΕ με το βαθύ τουρκικό στρατοκρατικό εξανδραποδιστή. Γιατί πιάστηκε στα πράσα να παζαρεύει με τους ταξικώς ομοίους του από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την εναπομείνασα πατρίδα σαν να είναι χωράφι του. Κληρονόμος «δυναστείας» γαρ και, φευ, φιλόδοξος να αναλάβει μια θέση στην παγκόσμια καπιταλιστική διακυβέρνηση, όσο μιλάει και βρυχάται τόσο θα του θυμίζουμε, ότι τα κλειδιά στο μπρελόκ, ούτε δικά του είναι, ούτε ανοίγουν την πόρτα του παράδεισου της τάξης του. Αλλος είναι ο λαός στον οποίο νομίζει ότι απευθύνεται και κοντός ψαλμός αλληλούια.

  Της
  Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

 2. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ STOP ! Η αντίδραση να σαρρώσει το θράσσος τους !
  Απο http://eisitiriastop.blogspot.com/

  Τα εισιτήρια ακόμη δεν έχουν αυξηθεί και ο κόσμος που κατευθύνεται προς την κατεύθυνση της ανυπακοής είναι πολύς !
  Θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε και να προωθούμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για άρνηση πληρωμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ από ΟΠΟΥ και αν προέρχεται. Σε αυτή την μάχη δεν χωράνε ούτε τα ιδεολογικά σύνορα, ούτε οι παρωπίδες… Όπου και αν τοποθετείται ο καθένας μας ιδεολογικά , δεν παύουμε να είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας !
  Για ακόμη μια φορά, καλούμε τους πολίτες όλης της χώρας να μην χτυπάνε εισιτήρια σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ και Προαστιακό !!!
  Σε περίπτωση που γίνει έλεγχος εισιτηρίων —>>>

  ΔΕΝ δεχόμαστε να δώσουμε στοιχεία στους ελεγκτές και τους δηλώνουμε ότι
  -συνειδητά ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε εισιτήριο αφού θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέσα ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ στις τιμές των εισιτηρίων τους -συμμετέχουμε στο γενικότερο κίνημα πολιτών που έχει ξεσπάσει εναντίον της αύξησης του κόστους ζωής !

  -ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να ακολουθήσουμε τους ελεγκτές εάν μας το ζητήσουν, και μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες τους απομονώνουμε (ΜΟΝΟ) ΛΕΚΤΙΚΑ ώστε να τους αποθαρρύνουμε από οποιαδήποτε άλλη πρόθεση μπορεί να έχουν σχετικά με κλήση αστυνομίας.

  Από αυτό το βήμα καλούμε τους ελεγκτές να στηρίξουν τον αγώνα μας.
  Ως πολίτες και ως εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο ΙΔΙΟ στρατόπεδο !!!

  Να μην καταλήξουν να γίνουν οι εισπράκτορες του ίδιου σάπιου συστήματος που οδηγεί στην εξαθλίωση, τόσο τους ίδιους, όσο και όλους τους υπόλοιπους πολίτες..!

  Read more: http://edo-provokatoras.blogspot.com/2011/01/stop_16.html#ixzz1BC5ufHxZ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *