Απόπειρα αυτοκτονίας από διοικητική υπάλληλο του ΑΠΘ

Aristoteleio-panepistimio-280x250Όταν διαπίστωσε ότι το όνομά της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα του ΑΣΕΠ απ’ όπου θα βγουν οι διαθεσιμότητες, η γυναίκα προσπάθησε να πηδήξει στο κενό από το παράθυρο του γραφείου του πρύτανη που βρίσκεται στον 7ο όροφο.
 Νίκος Φωτόπουλος    

Μάρτυρες είδαν την ταραγμένη υπάλληλο να μπαίνει στο γραφείο του πρύτανη, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τη διαθεσιμότητα. Ξαφνικά άνοιξε το παράθυρο και κρεμάστηκε προσπαθώντας να βρεθεί στο κενό, αλλά ευτυχώς ο πρύτανης και άλλοι υπάλληλοι κατάφεραν να τη συγκρατήσουν.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Πρέπει να σταματήσει εδώ αυτή η διαδικασία. Η πανεπιστημιακή κοινότητα απαιτεί να σταματήσει εδώ».

Το απονενοημένο διάβημα της υπαλλήλου έφερε στο φως η δήλωση του αντιπρύτανη Οικονομικών και ακαδημαϊκών υποθέσεων, Γιάννη Παντή, για τις διαθεσιμότητες: «Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο ΑΠΘ, αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό, με αποτέλεσμα την πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο Πανεπιστήμιο». Εξοργισμένος κατήγγειλε ότι «η διαθεσιμότητα-απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων συνδυάστηκε με την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου ως προς τη διαδικασία, με τελικό αποτέλεσμα την ανακοίνωση λιστών μοριοδότησης βασιζόμενων σε αδιαφανή, πελατειακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια».

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *