Λαμπηδόνα: Συμπαραστεκόμαστε στους Απεργούς Εργαζομένους των ΑΕΙ

image002Από τις 10 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων στα ΑΕΙ προκειμένου να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, αφού το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι με εντολή της τρόικας θα μείνουν στα ΑΕΙ λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους.

Σήμερα είναι στην 11η βδομάδα του ηρωικού απεργιακού τους αγώνα, που συνεχίζεται, παρά τις συκοφαντίες και την κακοστημένη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, τις εκβιαστικές απογραφές με τα διαβλητά αποτελέσματα, τις δικαστικές διώξεις, την τρομοκρατία των πειθαρχικών και της αργίας και την ανακοίνωση της κατάργησης των κλάδων των φυλάκων και των εργαζόμενων στους Η/Υ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει σε ιδιωτικές εταιρείες ολόκληρους κλάδους υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να βάλει δίδακτρα στους φοιτητές, να αποδομήσει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε όφελος των οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών του χρήματος. Σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης ακολουθεί τις συνταγές της υποχρηματοδότησης και της μείωσης προσωπικού, υποσκάπτοντας και υποβαθμίζοντας συστηματικά τη λειτουργία της.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των απεργών, που είναι αγώνας όχι μόνο για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και για την υπεράσπιση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, αλλά αγώνας που δείχνει το δρόμο της αντίστασης και της ανυποχώρητης πάλης, όταν γύρω μας όλα καταργούνται : το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή και εργασία, το δικαίωμα σε δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *