Διεκδικείς τα δεδουλευμένα; Θάνατος -Πορεία στις 12.00 στην Ομόνοια

ergodotikitromokratia_0Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, 28 χρονών, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος νέος, πήγε μαζί με τη φίλη του σε εστιατόριο στην Ομόνοια για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα της, ύψους 700 ευρώ. Σε απάντηση,  ο εργοδότης κάλεσε πληρωμένο μπράβο, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το νέο.

Είναι μια ακόμα τραγική εικόνα της κόλασης που έχει μετατραπεί η μνημονιακή Ελλάδα. Είναι μια ακόμα ένδειξη της άγριας εργοδοτικής ασυδοσίας που όχι μόνο εκμεταλλεύεται για ψίχουλα τους εργαζομένους και τη νεολαία, αλλά πλέον τους αφήνει απλήρωτους, μέχρι που να τους δολοφονεί όταν διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

Είναι μήπως αυτή η ανάπτυξη του Σαμαρά, των δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ, των βιομηχάνων, των αφεντικών και των μπράβων τους; Είναι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα; Δολοφονημένοι νέοι και νέες, εργάτες και εργάτριες, μετανάστες και μετανάστριες; Ζωές χαμένες για ένα μεροκάματο, για ένα εισιτήριο, για την επιβίωση. Αλλά και ζωές κατεστραμμένες από την ανεργία, την ανασφάλεια, τον εργοδοτικό δεσποτισμό, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας.

Λαέ της Ελλάδας, μη συνηθίσεις το θάνατο, τις δολοφονίες, τις αυτοκτονίες, μη συνηθίσεις τα σκυμμένα κεφάλια και τις διαλυμένες ζωές. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

Κανένας μόνος του, κανένας στον ανελέητο πόλεμο εντός της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Τώρα να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της. Οργανωνόμαστε σε συλλογικότητες, συνδικάτα μάχης, πρωτοβουλίες σε γειτονιές που να μην αφήνουν κανένα ανυπεράσπιστο.Συλλογική αντίσταση παντού! Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.
antarsya_1
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *