Νίκη στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας!

xalyvourgia-1H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την διαρκή επίθεση, τις στημένες δίκες, την εκδικητική μανία και την προσπάθεια να διαλυθεί κάθε φωνή αντίστασης των εργατών της Χαλυβουργίας από τον Μάνεση και τα τσιράκια του.

Εννιά μήνες απεργία. Που την μάθανε και της συμπαραστάθηκαν εργάτες από όλο τον κόσμο. Που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Που μπήκε καρφί στο μάτι των βιομήχανων και των υπαλλήλων τους στην κυβέρνηση.. Που χρειάστηκε την βία των ΜΑΤ για να σταματήσει.

Αφού στην διάρκεια της μεγαλειώδους απεργίας έλεγαν και κατηγορούσαν ότι το  «σωματείο κλείνει το εργοστάσιο» βλέπουμε τώρα ότι η εργοδοσία κρατάει το εργοστάσιο κλειστό. Έχει εξαθλιώσει τους εργαζόμενους με τις συνεχείς εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές άδειες. Έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του για να αλλάξει το ΔΣ του σωματείου και να βάλει τους δικούς του για να συνεχίσει ανενόχλητος να κάνει τα ίδια και χειρότερα. Στον Βόλο, που δούλεψε σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, τους ζητάει μειώσεις 14% στους μισθούς. Ζητάει να συνεχιστεί η εκ περιτροπής εργασία και να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Όλη η εργατική τάξη βρίσκεται  μπροστά σε νέα δεινά. Ανεργία 30%, νέο ασφαλιστικό, απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, ξεπούλημα. Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ όπως και με τον αγώνα στην Χαλυβουργία, σφυρίζουν αδιάφορα. Τα μνημόνια δεν έγιναν για να «σώσουν την χώρα» όπως μας λένε, αλλά για να σώσουν τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους από την κρίση, για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις μας και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Κι αυτό το καταφέρνουν μια χαρά. 505 πλούσιοι έλληνες αύξησαν την περιουσία τους κατά 10 δις  ευρώ μόνο μέσα στο 2012.!!

Όμως μετά την Χαλυβουργία οι απεργοί της ΕΡΤ και τώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων και το προσωπικό του ΕΟΠΠΥ παίρνουν την σκυτάλη. Ο ενότητα των εργατών, ο ανεξάρτητος συντονισμός τους , ένας νέος γύρος κλιμάκωσης των αγώνων, μπορεί να  ανατρέψει την άθλια αυτή κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση με την ίδια πολιτική,  να διώξει την τρόικα, να  επιβάλλει μια πολιτική σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού. Με διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων που εγκαταλείπουν τα αφεντικά τους για να ξαναλειτουργήσουν άμεσα, κάτω από των έλεγχο των εργατών τους.

Μια πολιτική που μπορεί να την επιβάλει μόνο ο οργανωμένος λαός, σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, και την κυβέρνηση που έχουν ενωθεί για να μας πάνε 100 χρόνια πίσω!

Οι εργάτες έχουν την δύναμη να νικήσουν. Αρκεί να θελήσουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια σε όσους εκμεταλλεύονται τις ζωές μας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *