Μπλοκάρουμε και ακυρώνουμε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης στην ειδική αγωγή. Κήρυξη στάσης εργασίας για τις 5 Δεκεμβρίου

a3ones-jpg-thumb-largeΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε.

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 2-12-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Μπλοκάρουμε και ακυρώνουμε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης στην ειδική αγωγή. Κήρυξη στάσης εργασίας για τις 5 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Παιδείας καλούνται σε επιμορφωτικό σεμινάριο οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι Σ.Μ.Ε.Α.Ε.  Αττικής με θέμα τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, η οποία υπογράφηκε από πολλούς εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας,  θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί ρεύμα αντίθεσης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης, με αιχμή αυτή την περίοδο την επιβολή της αυτοαξιολόγησης. Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτού του ρεύματος έτσι ώστε με συλλογικούς όρους μαζικού κινήματος να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση καθώς και η συμμετοχή των συλλόγων διδασκόντων σ’ αυτή.

Ειδικά για τα σεμινάρια για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, είναι τουλάχιστον πρόκληση, μια και διεξάγονται σε μια περίοδο που το υπουργείο παιδείας προωθεί την πλήρη αποδόμησή της. Να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι τα ειδικά σχολεία μέχρι πριν από λίγο καιρό λειτουργούσαν εκ περιτροπής, δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού και όλων εκείνων των ειδικοτήτων αλλά και των δασκάλων που είναι απαραίτητοι για τη ουσιαστική λειτουργία των σχολείων.

Θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης και της κυριολεκτικής αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, επιχειρείται να αθωωθούν οι κυβερνητικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αφού η αξιολόγηση εξατομικεύει και προσωποποιεί στον εκπαιδευτικό την αποτυχία κάθε εκπαιδευτικής πολιτικής, αποδίδοντας τις αστοχίες της στις επιμέρους σχολικές μονάδες.

Με γνώμονα αυτή την απόφαση κηρύσσουμε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου επιπλέον στάση εργασίας στην 3ωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ (8 -11 της ΔΟΕ, 11 – 2 του συλλόγου) και συγκέντρωση στου Υπουργείο Παιδείας στις 8 το πρωί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχει πολύ μεγάλη αξία να είμαστε πολλοί εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο για να μπλοκάρουμε το σεμινάριο της αυτοαξιολόγησης, καθώς είναι το πρώτο που διεξάγεται στην Αθήνα. Πρέπει να τους δείξουμε την αποφασιστικότητά μας!

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *