Να αθωωθεί ο αντιφασίστας Θανάσης Κούρκουλας

ergatiki_lesxi_kallithΣτις 16 Δεκεμβρίου 2013, δικάζεται ο Θανάσης Κούρκουλας μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» και αγωνιστής του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, μετά από προκλητική συκοφαντική μήνυση ακροδεξιού που τον κατηγορεί πως τάχα «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» που του επιτέθηκε το 2009.

Η συγκεκριμένη δίωξη εναντίον του αντιφασίστα αγωνιστή εντάσσεται στο πλαίσιο της βιομηχανίας διώξεων, με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα και να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Χρυσή Αυγή. Μέχρι τώρα έχουν ασκηθεί από τους φασίστες μηνύσεις εναντίον πολλών άλλων αγωνιστών: εναντίον του Σάββα Μιχαήλ Γραμματέα του ΕΕΚ και του Κ. Μουτζούρη, πρώην πρύτανη του ΕΜΠ (οι οποίοι και αθωώθηκαν)· εναντίον των εργαζομένων του νοσοκομείου της Σάμου, επειδή υλοποίησαν την απόφαση του σωματείου τους να μην επιτρέψει την ρατσιστική «αιμοδοσία» που προσπάθησε να οργανώσει η Χρυσή Αυγή· εναντίον των: Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, μέλους Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ), Τάσου Αναστασιάδη (εκδότη, αγωνιστή του εργατικού κινήματος) και Πάνου Γκαργκάνα (διευθυντή της εφημερίδας και μέλους του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)· εναντίον του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων Πέτρου Κωνσταντίνου, αλλά και εναντίον πολλών διαδηλωτών και αφισοκολλητών.

Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων και της αντιφασιστικής δράσης. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταδικάζει αγωνιστές με πρόσχημα τη “θεωρία των δύο άκρων”, με την οποία επιχειρεί να νομιμοποιήσει το φασισμό εξομοιώνοτάς τον με τους αγώνες του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε αγωνιστή που βρίσκεται στο στόχαστρο των φασιστών και της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη και απαιτούμε την άμεση αθώωση του αγωνιστή Θανάση Κούρκουλα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *