Στερνό αντίο στον σύντροφο Παναγιώτη

51PANAGIVTHS_FVTO_3_.jpgΓράφει ο Γιώργης Γιαννακέλλης

«Με κυνηγούν γιατί είμαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω. Γιατί θα τους πολεμάω μέχρι να βγει η ψυχή μου. Με κυνηγούν ακριβώς γιατί δε τους μοιάζω, δεν ενσωματώθηκα στο βρώμικο σύστημά τους, δεν πλούτισα (ενώ θα μπορούσα) εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες αλλά σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου και της ηθικής μου.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πώς θα με τρομάξουν. Αντίθετα με έχουν εξαγριώσει και θυμώσει όσο δεν γίνεται. Οι πόρνοι της εξουσίας (πολιτικής, δικαστικής και αστυνομικής) δε μπορούν να με βρωμίσουν με την αντάξιά τους κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκων! Το ακούτε; Πορνογραφία ανηλίκων και ποιος ξέρει τι άλλο αφού μου έχουν φορτώσει όλο τον ποινικό κώδικα περί κακουργημάτων».

Παναγιώτης Βήχος

Χάσαμε σήμερα ένα σεμνό, αταλάντευτο αγωνιστή που για δεκαετίες δεν έλειψε από κανένα μετερίζι του εργατικού και επαναστατικού κινήματος. Αυτή η δραστηριότητα του, τον έκανε κόκκινο πανί για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έστησαν σε βάρος του μια καραμπινάτη σκευωρία. Χρειάστηκαν 14 ολόκληρα χρόνια με απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία για να αθωωθεί ΠΑΜΨΗΦΕΙ απ’ όλες τις κατηγορίες. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Αλέκου Αλαβάνου που του συμπαραστάθηκε μαζί με δεκάδες άλλους, ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων: «Αυτός ο άνθρωπος είναι άγιος. Προκειμένου να γλυτώσει ανήλικα παιδιά από τα νύχια των σωματεμπόρων έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας».  

Τον είχα πάρει πριν μερικές μέρες τηλέφωνο. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει ο ίδιος. Ηταν διασωληνωμένος, Μίλησα με τους δικούς του. Ελπίζαμε ότι και σ’ αυτή την μάχη θα βγει νικητής. Δεν τα κατάφερε.

Μπορεί ο σύντροφος να έφυγε απ’ την ζωή άφησε πίσω του όμως μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Κι αυτή είναι το κομμουνιστικό ήθος που δίδαξε, το αγωνιστικό φρόνημα που τον διέκρινε, η δυναμικότητα που τον έκανε να μην σταματήσει ούτε στιγμή να παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

Θα σε θυμόμαστε πάντα σύντροφε.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8638.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *