ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν φτάνει που μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις , ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δεν φτάνει που με την «σωτήρια» πολιτική τους έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανεργία , την ανέχεια και  την  απόγνωση .

Τώρα οι κυβερνώντες μας  αποφάσισαν ότι για να «σωθεί» το ΕΣΥ πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν «διόδια» για να εξεταστούν   στα δημόσια  νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας .
Σε λίγο θα μας πουν ότι για να «σωθούν» τα Ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να πληρώνουμε από την τσέπη μας για όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε .
Εκεί οδηγεί η λογική της αντιμετώπισης της δημόσιας Υγείας ως «περιττό βάρος» για το Κράτος , που πρέπει σταδιακά να μετακυλιστεί στις πλάτες  των πολιτών . Ήδη η Υγεία στη χώρα μας είναι σε
ποσοστό πάνω από το 50% ιδιωτική !

Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα !
Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τα χρέη των νοσοκομείων , για την κακοδιαχείριση, τη συναλλαγή, τη σπατάλη και τη διαφθορά είναι οι πολίτες.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πληρώσουν άλλο . Ούτε τα 5 ευρώ του κ.Λοβέρδου  , ούτε άλλο χαράτσι. Έχουμε  ήδη προπληρώσει  2 φορές   για τη Δημόσια  Υγεία , μια με τις εισφορές μας  στα Ταμεία και μια με τη φορολογία μας .

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι :
τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ δεν είναι επιχειρήσεις.
η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα
οι ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο
Η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα και η υπεράσπιση της είναι υπόθεση όλων .
 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
– ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΥ
– ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ.
– ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

 
  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Α΄ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *