Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ … ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ (ή αλλιώς στα στρατοδικεία της δημοκρατίας)

Στις 17/1 ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με ένα κατηγορητήριο που αποτελείται από πλήθος διάτρητα έως ανύπαρκτα στοιχεία, αυθαίρετα συμπεράσματα και αστυνομικές επινοήσεις.

Από την έναρξη της δίκης άρχισε να ξετυλίγεται το θέατρο του παραλόγου.

Αυτό κι αν ήταν ειδικό δικαστήριο σε ειδικές συνθήκες και με ειδική δικονομική αντιμετώπιση.

Καταρχήν η διεξαγωγή της δίκης μέσα σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους υποτίθεται ασφάλειας καταργεί εκ προοιμίου την αρχή του δημόσιου χαρακτήρα της δίκης πολύ δε περισσότερο σε συνδυασμό με την καταγραφή των στοιχείων όσων θέλουν να παραβρεθούν στο ακροατήριο.

Βεβαίως, η παράδοση της ταυτότητας για την είσοδο στο ειδικό δικαστήριο ήταν ευγενική χορηγία του δικαστηρίου στην “αντιτρομοκρατική” με προφανή στόχο την διεύρυνση των φακέλων της.

Οι κατηγορούμενοι είχαν χειροπέδες στα χέρια ακόμα και στα διαλείμματα της δίκης για λόγους ασφαλείας, αφού θα μπορούσαν να δραπετεύσουν από την αίθουσα του δικαστηρίου και να βρεθούν…. στο προαύλιο του Κορυδαλλού.

Η άρνηση να κρατηθούν μαγνητοφωνημένα πρακτικά για λόγους οικονομίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα. (κάπως πρέπει και αυτό το κράτος να κάνει απόσβεση από το Βατοπέδιο και τη Siemens. Επίσης τέτοιες σπατάλες τις απαγορεύει και το ΔΝΤ)

Εύλογη λοιπόν η αντίδραση των κατηγορουμένων που αποχώρησαν από τη δίκη και συγχρόνως απέσυραν του δικηγόρους τους όταν δεν ικανοποιήθηκαν τα αυτονόητα αιτήματά τους.

Απόρριψη αιτημάτων από μια δικαστική έδρα που προφανώς ενεργούσε με «άνωθεν» εντολές, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η αλλαγή της στάσης της μέσα σε λίγες ώρες παρά μόνο ότι έστω και καθυστερημένα έφτασε η «γραμμή».

Μετά την αποχώρηση κατηγορουμένων και δικηγόρων ξεκίνησε το γαϊτανάκι του διορισμού συνηγόρων. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας δικηγόρος που να  δεχθεί να παίξει τέτοιο εξευτελιστικό ρόλο. Αυτόν του επίορκου.

Φτάνει πια ως εδώ. Αν νομίζουν ότι χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους σε μια άδεια αίθουσα και με διορισμένους δικηγόρους θα κάνουν τη δίκη είναι γελασμένοι. Τα στρατοδικεία της Χούντας δεν θα αναβιώσουν σήμερα.

Η Δράση για την Ελευθερία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κατηγορούμενους της υπόθεσης ΣΠΦ που έχουν ξεκινήσει αποχή συσσιτίου για να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα δίκαια αιτήματά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *