Όχι στους ληστές των δρόμων –Να καταργηθούν τα διόδια!

diodia_stopΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Με τις ληστρικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και διατήρησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δρόμοι έχουν παραδοθεί προς εκμετάλλευση για πολλές δεκαετίες στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες.

Το δικαίωμα της γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας και όλων των δημόσιων αγαθών, εγκαθιστά διόδια ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό!

Έχουν γεμίσει την Αττική με φυλάκια από τα οποία πρέπει να περνάει καθημερινά ο κόσμος για να πάει από το σπίτι στη δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο, να συναντήσει κατοίκους γειτονικών περιοχών ή να γυρίσει από τη δουλειά στο σπίτι.

Η δραματική αυτή κατάσταση έχει οδηγήσει τους κατοίκους, ιδιαίτερα της Β. Α. Αττικής, κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται τώρα να στήσουν νέους σταθμούς και να αυξήσουν τις ήδη υπέρογκες τιμές των δυσβάστακτων διοδίων κατά 60%! Έτσι, η τιμή στο σταθμό των Αφιδνών, από 2.10 € σχεδιάζεται να ανέλθει σε 3.35 €!

Σε μια εποχή που ο κόσμος της εργασίας στενάζει, που η ‘επίσημη’ ανεργία σκαρφαλώνει στο 30%, καλείται ο εργαζόμενος και ο άνεργος κάτοικος της περιοχής να πληρώνει κάθε τρεις και λίγο μέσα στη μέρα τρελά ποσά στους γκάγκστερ της Εθνικής.

Δεν είναι μόνο η σύνδεση της δουλειάς με το σπίτι αντικείμενο της βουλιμίας του κεφάλαιου. Είναι και η ίδια η δουλειά, όταν βεβαίως υπάρχει, σε διαρκή κίνδυνο ή απλήρωτη. Είναι και τα σπίτια που τα επιβουλεύονται οι τράπεζες και τα απειλεί η άθλια κυβερνητική πολιτική με πλειστηριασμούς.

Είναι γενικότερο δηλαδή το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται με ‘εξαγγελίες’ περί δήθεν εξαίρεσης κάποιων κατηγοριών ή παράδρομων που ‘θα’ κατασκευαστούν, ούτε με ημίμετρα για χιλιομέτρηση και εκπτωτικές κάρτες.

Η βουλιμία του κεφάλαιου μέσα στην καπιταλιστική κρίση, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Β.Α. Αττικής και των γύρω δήμων.

Ο αγώνας ενάντια στα διόδια, έρχεται να συναντηθεί με τους αγώνες στον χώρο της υγείας και της παιδείας. Έρχεται να συναντήσει τα αιτήματα που θέτουν πρωτοπόρα μαχόμενα κομμάτια του εργατικού κινήματος στο χώρο των συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνηση.

Να καταργηθούν όλα τα διόδια -ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Να ακυρωθούν οι ληστρικές συμβάσεις παράδοσης του οδικού δικτύου και των δημοσίων έργων στους επιχειρηματίες.
logo_attiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *