Ανακοινώσεις Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αθήνας 28/01

Τι να πει κανείς για εκείνους τους «καλοθελητές», που τόσες μέρες γκεμπέλιζαν, το σενάριο ότι οι απεργοί πείνας, δεν είναι παρά «οι καταληψίες» της Νομικής και ότι « η κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί σε εκτόνωση»; Για όλον εκείνο τον πολιτικό συρφετό που αντί να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο αγωνιούσε για την ανεύρεση χώρου μετεγκατάστασης των απεργών πείνας; Για την μιντιακή κούρσα λασπολογίας και την υποκρισία των ανυπόληπτων και «κοινωνικά αγράμματων» πολιτικών δυνάμεων;

Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας  και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις  θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού  θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες,  απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ’ αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.

Αυτή λοιπόν, την ευφάνταστη εναλλακτική πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, εχθές. Τη γελοία πρόταση εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους, με ημερομηνία λήξεως (15 μέρες), σ’ έναν χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Αλλά, και την πρόταση προστασίας τους παρουσία της αστυνομίας και με ρήτρα απουσίας των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.

Και επειδή είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκούντως αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και εκείνοι αρκετά αποφασισμένοι για υποταχτούν στο επιβαλλόμενο καθεστώς δουλείας, η δική μας «εναλλακτική πρόταση» είναι : Αγώνας μέχρι τη νίκη.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης-Πορεία σήμερα Παρασκευή 6μμ από το Μουσείο

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης μεταφέρει το χώρο συγκέντρωσης από τη Νομική στο Μουσείο για το σημερινό κάλεσμα.

Χθες το απόγευμα, οι φωστήρες του ελληνικού κράτους διακόπτουν την κυκλοφορία στο κέντρο των Αθηνών και περικυκλώνουν τα αχρησιμοποίητα κτίρια της νομικής σχολής. Τις τελευταίες δυο μέρες μια απεργία πείνας μεταναστών εργατών μετέτρεψε αυτά τα άδεια κτίρια από τίποτα σε κέντρο ενός σημαντικού και δίκαιου αγώνα. Χιλιάδες αλληλέγγυοι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο χώρο της απεργίας και δημιούργησαν συγκεντρώσεις γύρω από το στρατό των γελοίων που έχουν δημιουργήσει μια εικόνα κατοχής στο κέντρο των Αθηνών.

Παράλληλα, η άρση ασύλου έρχεται να νομιμοποιήσει όλο το δημόσιο κανιβαλισμό όλων όσων ανατρίχιασαν στην ιδέα πως οι μετανάστες εργάτες ενεργοποιούν δικές τους συλλογικές διαδικασίες και δεν ζητιανεύουν αλλά διεκδικούν τα αυτονόητα.

Καθώς περνάει το βράδυ οι απεργοί πείνας εμπαίζονται, απειλούνται και εκβιάζονται να εγκαταλείψουν το κτίριο. Οι όροι που βάζει η συνέλευση των απεργών μεταναστών αρχικά γίνονται δεκτοί, στη συνέχεια αναιρούνται, για να φύγουν τελικά γύρω στις 5 το πρωί με πορεία μαζί με αλληλέγγυους και αλληλέγγυες για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τον αγώνα τους, το οποίο – τι έκπληξη – δεν πληροί καμία σχεδόν από τις βασικές προϋποθέσεις.

Οι μετανάστες απεργοί δεν είναι παράνομοι, είναι αγωνιστές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάψει να είναι παράνομη η ζωή και η εργασία όλων των μεταναστών και των μεταναστριών.

Καλούμε στις 6μμ, συγκέντρωση στο Μουσείο και πραγματοποιούμε πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας της Νομικής. Ενάντια στο μπλοκ της αντίδρασης, όλοι στο δρόμο στεκόμαστε δίπλα στους απεργούς, αιτούντες για καθολική νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Από χθες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *