Λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο

Αναμφίβολα η 14 Γενάρη τότε που ο λαός της Τυνησία εξεγέρθηκε αναγκάζοντας τον μισητό δικτάτορα Μπεν Αλι να εγκαταλείψει με την οικογένειά του τη χώρα, έστειλε σημαντικά μηνύματα στους λαούς των αραβικών κρατών. Το βλέπουμε σήμερα στην Αίγυπτο.

Οι λαοί πίστεψαν στην δύναμη τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους αμφισβητώντας την παντοδυναμία των σιδερόφραχτων αραβικών καθεστώτων, που διατηρούνται στην εξουσία επιβάλλοντας τη σιωπή του τρόμου στους λαούς τους, καταδυναστεύοντας τους προς όφελος μια πολιτικής και κοινωνικής ελίτ.

Απ’ ότι μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά κανάλια ο Αιγυπτιακός λαός έχει ξεχυθεί στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ. Επικρατεί χάος με τις δυνάμεις καταστολής να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά του πλήθους που φωνάζει «κάτω η δικτατορία». Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες στο Κάιρο. Ανάφλεξη και στο Σουέζ με τους διαδηλωτές να περιφέρουν στους δρόμους της πόλης τη σορό ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στις συγκρούσεις.

0 απαντήσεις στο “Λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *