Το ΚΚΕ για την απεργία πείνας των μεταναστών και μια απάντηση στις θέσεις του

 Εχουμε παρακολουθήσει όλες αυτές τις μέρες την στάση που κράτησε το ΚΚΕ στην απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει οι μετανάστες.
Σε περασμένη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ –που παραθέσαμε– διαβάσαμε: «Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών – προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται».

Στο ίδιο μήκος σήμερα ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Σ της ΚΝΕ αναφέρει ότι «το καλοστημένο σχέδιο που στήθηκε στη Νομική από εχθρούς και δήθεν φίλους των μεταναστών και είχε ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια συντηρητικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών και την υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Ας δούμε όμως και μια άλλη εκτίμηση που αφορά τα όσα  ισχυρίζονται ΚΚΕ και ΚΝΕ σχετικά με τον αγώνα των μεταναστών και αντιστρατεύεται τα όσα ισχυρίζεται το κόμμα του Περισσού. Προέρχεται από την σημερινή εφημερίδα «Κόντρα».

Μια αντιδραστική αστική σέχτα

Για μια ακόμη φορά, ο Περισσός επέλεξε να συμβαδίσει με τον αντιδραστικό εσμό, χτυπώντας την απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Από τη Δευτέρα κιόλας, όταν άρχισε η προβοκατόρικη εκστρατεία, με τη δήθεν κατάληψη της Νομικής, τις δήθεν καταστροφές και τη δήθεν παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Γραφείο Τύπου του Περισσού εξέδωσε μια αισχρή ανακοίνωση, με την οποία στήριζε όλη αυτή τη φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στους απεργούς πείνας και τους συμπαραστάτες τους.

Η ανακοίνωση ξεκινούσε ως εξής: «Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών – προσφυγών, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται».

Για τον Περισσό, 300 μετανάστες, αποφασισμένοι να κάνουν απεργία πείνας απαιτώντας νομιμοποίηση για όλους, είναι ένα κοπάδι που κάποιοι το οδηγούν όπου θέλουν. Οσο γι’ αυτούς τους κάποιους, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, δηλαδή, είναι το λιγότερο ανεύθυνοι τυχοδιώκτες και το περισσότερο πράκτορες, οι οποίοι, εκτός από το κακό που κάνουν στους μετανάστες, «προσφέρουν (και) υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»!

Η ανακοίνωση έκλεινε με κάλεσμα στους φοιτητές «να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του».
Στην ίδια μοίρα οι απεργοί πείνας («υπονόμευση») με την κυβέρνηση («κατάργηση»).

Αυτά τη Δευτέρα, λίγο μετά την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής (με απουσία της παράταξης του Περισσού), που αποφάσιζε να καλοδεχτεί τους απεργούς πείνας μετανάστες στο άδειο παλιό κτίριο της Σχολής. Και κάμποσες ώρες μετά την απόφαση της κοσμητείας να κλείσει τη Σχολή, τάχα γιαλόγους υγείας. Ενώ το Δ.Σ των φοιτητών κατάγγειλε την κοσμητεία για “λοκ άουτ” (με τις υπογραφές και των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, παρακαλώ), ο Περισσός έδινε χέρι βοήθειας στον αντιδραστικό κοσμήτορα, τον συνεργάτη του υπουργείου Μπάτσων και Καταστολής.

Την Τρίτη έδωσαν ρέστα. Με τον Σοφιανό στα κανάλια και τον «Ριζοσπάστη» να σαλπίζει από τον κύριο τίτλο της πρώτης σελίδας του, ότι κάποιοι (οι αλληλέγγυοι, δηλαδή) «εκθέτουν σε κινδύνους και απειλές τους έγκλειστους στη Νομική» και «παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των μεταναστών»!
Αντί να στηρίξουν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών, έχυναν χολή, στηρίζοντας έτσι την επίθεση της κυβέρνησης και ολόκληρου του συστήματος, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Το ίδιο έκανε και ο Σοφιανός από το πρωινάδικο του Mega, εισπράττοντας τα εύσημα των παρουσιαστών και του υπόλοιπου αστικού εσμού. Αντί να επιτεθεί στην κυβέρνηση, επιτίθονταν στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, κατηγορώντας την ότι χειραγωγεί τους μετανάστες.

Και τι δεν έλεγαν τα δημοσιεύματα σης εσωτερικές σελίδες. Για «παιχνίδια εκμετάλλευσης από διάφορες πλευρές», για «τυχοδιωκτικό παιχνίδι που αξιοποιεί τους μετανάστες για να ενταθεί η κρατική καταστολή», για θέμα ασύλου που άνοιξε και πάλι «στο οποίο συνεισέφεραν και αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Νομικής», για αλληλέγγυους που «συμβάλλουν αντικειμενικά σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια σε βάρος των μεταναστών και του ασύλου» κ.λπ. κ.λπ.
Το φοιτητικό μαγαζί του Περισσού υποστήριζε ότι «ευθύνη έχουν οι δυνάμεις ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – ΕΑΑΚ, που εκθέτουν ανεύθυνα τους μετανάστες, σε άθλιες συνθήκες, στην κρατική καταστολή, σε σχεδιασμούς αξιοποίησης του προβλήματος από δημοσιογράφους, από αντιδραστικούς μηχανισμούς, στην παραγωγή συντηρητικών αντανακλαστικών». Κατηγορούσε, δηλαδή, φοιτητικές παρατάξεις επειδή πήραν απόφαση να στηρίξουν την παρουσία των μεταναστών στη Νομική!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ίσως λόγω εσωτερικών αντιδράσεων, η Παπαρήγα έκανε προσωπική δήλωση, με την οποία φαινόταν να μαζεύει τα προηγούμενα. Δεν επαναλάμβανε τα διάφορα προβοκατόρικα και καλούσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μεταναστών.

Την επόμενη μέρα, όμως, ο μεν “Ριζοσπάστης” επανερχόταν στην προβοκαρολογία, ο δε Πρωτούλης εμφανιζόταν σε πρωινάδικο και επαναλάμβανε τα ίδια, ρίχνοντας νερό στο μύλο του φασιοταριού και της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα κατέκρινε.

Απαντώντας, προφανώς, στις αντιδράσεις, κυρίως από το χώρο της νεολαίας τους, οι ηγέτες του Περισσού δημοσίευσαν την Πέμπτη ένα ασφαλίτικου τύπου μυθιστόρημα, με τίτλο «Πολλά ερωτηματικά».
Σύμφωνα μ’ αυτό, «η εγκατάσταση 300 μεταναστών στη Νομική Σχολή στην Αθήνα και στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα γεγονός που αντικειμενικά προκαλεί πολλά ερωτηματικά». Τι προκαλεί τα ερωτηματικά; Το γεγονός ότι «αυτή η ομάδα μεταναστών ξεκίνησε συγκροτημένα και οργανωμένα» από τα Χανιά είναι ύποπτο. Λες και υπάρχει περίπτωση 300 άνθρωποι να συναποφασίσουν απεργία πείνας και να μην έχουν μια στοιχειώδη οργάνωση.

Τα «ερωτηματικά» πολλαπλασιάζονται στη συνέχεια: ενώ όλα είχαν ανακοινωθεί από πριν, πώς ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα αντιδράσει η Αστυνομία; (!!!) Αμέσως μετά έρχεται η στοχοποίηση ενός μέλους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (αυτόν βρήκαν πρόχειρο), του Ν. Γιαννόπουλου, ο οποίος το Δεκέμβρη του 2008 «με αφορμή την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων, έγραφε στην εφημερίδα “Εποχή” της ΑΚΟΑ συνίστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τα εξής: «Η “κουκούλα” και η “πέτρα” είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης (…)»!!!
Επειδή, λοιπόν, «εκείνα τα γεγονότα λειτούργησαν σαν το καλύτερο έδαφος για να ξεδιπλωθούν προβοκάτσιες ενάντια στο λαϊκό κίνημα», οι ίδιοι προβοκατόρικοι σκοποί υπηρετούνται και τώρα «και μάλιστα μπροστά στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας ενάντια στην αδίστακτη πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου». Και βέβαια, «όσοι επέλεξαν τον πανεπιστημιακό χώρο, προσφέρουν -ηθελημένα ή όχι- υπηρεσίες σε εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»!
Συμπέρασμα: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι με αυτήν την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών – προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο σε πολύ σοβαρές απειλές…».

Το 1973, η «Πανσπουδαστική» Νο 8, χαρακτήριζε τους φοιτητές της Νομικής, που πήγαν με πορεία από την σχολή τους για να κλειστούν με τους υπόλοιπους φοιτητές στο κατειλημένο Πολυτεχνειο, «300 προροκατορες του Ρουφογάλη και της ΚΥΠ». Μολονότι μετά την πτώση της χούντας φρόντισαν να την εξαφανίσουν, για να μπορούν να μοστράρονται ως συμμέτοχοι σε μια εξέγερση που την είχαν συκοφαντήσει και λασπώσει, κυκλοφορούσε ευρέως και έμεινε στη σύγχρονη ιστορία ως μνημείο καταισχύνης ενός κόμματος που καπηλεύεται τον τίτλο του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ.

Στη μεταπολίτευση, την περίοδο του εργατικού και νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού, συκοφαντούσαν κάθε κινητοποίηση που έφτανε σε σύγκρουση με την αστυνομία, ως έργο χουντικών πρακτόρων (π.χ. τις συγκρούσεις εργατών το 1976 για το νόμο 330 και των οικοδόμων την ίδια χρονιά).
Το 1979 χτύπησαν με λύσσα τις καταλήψεις πανεπιστημίων, παρέα με την ΠΑΣΠ, χωρίς να τα καταφέρουν. Αυτές οι καταλήψεις, όμως, κατάφεραν για πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα φορά να καταργήσουν ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο (το νόμο 815).
Το 1996, στην πορεία του Πολυτεχνείου, συνέλαβαν στη Σταδίου και παρέδωσαν στα ΜΑΤ δεκάδες νεαρούς διαδηλωτές. Το Δεκέμβρη του 2008, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τη νεολαιίστικη εξέγερση.
Δεν παραθέτουμε στοιχεία, γιατί τα γεγονότα είναι πρόσφατα και τα θυμόμαστε όλοι. Θυμίζουμε μόνο την περιβόητη φράση της Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής, που χαρακτηρίζει την ουσία της πολιτικής τους: «Στη λαϊκή επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι»!

Ακολούθησαν και τώρα τον ίδιο δρόμο, μολονότι κόπτονται υποτίθεται για τα δικαιώματα των μεταναστών και μόλις πριν από δέκα μέρες έκαναν κινητοποίηση στην Κέρκυρα για τους ναυαγούς που περισυνέλεξε και ξεφόρτωσε στο νησί ένα ολλανδέζικο φορτηγό.

Με τη στάση τους ενάντια στην απεργία πείνας απέδειξαν ότι θέλουν τους μετανάστες μόνο σαν εργαλείο που θα στηρίζει τη συνδικαλιστική και κομματική πολιτική τους και όχι σαν αγωνιστές που θα διεκδικούν δικαιώματα.

Υπάρχουν κι άλλα αστικορεφορμιοτικά κόμματα, όπως π.χ. ο ΣΥΝ. Δεν τολμούν όμως, να συμπεριφερθούν με τέτοιο προβοκατόρικο τρόπο. Ο Περισσός συμπεριφέρεται σαν μια αντιδραστική αστική σέχτα, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να κρατήσει μαντρωμένο τον κόσμο του.

0 απαντήσεις στο “Το ΚΚΕ για την απεργία πείνας των μεταναστών και μια απάντηση στις θέσεις του”

 1. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλην ΚΚΕ "αριστερά", όσο κι αν αυτοπεριγράφεται ως κινηματική, αντικαπιταλισικη κτλ πάσχει απο πληθώρα ηγεσιών, η οποία πρέπει κάπως να δικαιολογήσει την υπαρξη της. Απο την ζωή και την πράξη δεν προκύπτει απο πουθενά κατι τέτοιο, οπότε καταλήγουν να χρησιμοποιούν παρόμοια εργαλεία με την αστικη ιδεολογία: φονταμενταλισμος και ιδεοληψία, ελιτισμός, συνομωσιολογία, αποσπασματικότητα κτλ.

  Η αναλυση της πραγματικότητας δεν στηρίζεται στη αντιθεση κεφαλαίου κι εργασίας αλλά σε διπολα του τυπου φασίστας/ αριστερος, εξουσιαστης/ αντιεξουσιαστης, συμβιβασμενος/ ασυμβιβαστος, αδαης/ αλανθαστος.
  Η αστική προπαγάνδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο. Οι αγώνες των μελών του ΚΚΕ αποσιωπούνται πλήρως ή χαρακτηρίζονται ανεπαρκεις (αρκει μια συγκριση όμως του καθημερινου Ριζου, με τις απειρες ανταποκρίσεις απο μικρους και μεγάλους αγώνες και χώρους δουλειάς με τις εφημερίδες γνώμης των ηγεσιών ΝΑΡ, ΣΕΚ κτλ). Αστικη προπαγάνδα και "αριστερα" blog περιορίζουν το ΚΚΕ με τον "Περισσό"
  Οι αγώνες άλλωστε (κατα αυτούς) δεν αποτελουν υπόθεση της εργατικης τάξης αλλά μιας ελιτ αγωνιστών, αποφασισμενων πάντα να πάνε μέχρι τέλους..
  ..ποιου τέλους?
  Όχι φυσικά μέχρι την κατάληψη της εξουσίας, αυτά είναι για τους εξουσιαστες.. Σαν υπερηρωας σε αμερικάνικη ταινία, η μάχη δίνεται γενικά εναντια στο "κακο" που υπαρχει στην κοινωνια, αλλά αυτή εν τελει δεν χρειαζεται να αλλάξει. Άλλωστε κάθε προσπάθεια να αλλάξουν οι συσχετισμοι και να κινητοποιηθουν μεγαλύτερες μαζες λαού καταγέλεται ως κοινοβουλευτισμος, ως υποταγη της πρωτοποριας κτλ ενώ όταν εν τέλει κινητοποιούνται δεν πρέπει να επιδιώκεται η οργανωση/ καθοδήγηση της δράσης τους γιατι αυτό αποτελει ποδηγέτηση.. Επίσης καθε προσπάθεια σχεδιασμού, ελιγμού, επιλογης μορφής πάλης αποτελει συμβιβασμος προδοσια κτλ. Αρα τι μας μένει? Ή οχλος ή γκρουπουσκουλα.. Αδιεξοδο? Όχι για αυτούς που είτε δεν έχουν συνειδητοποιήσει την δυνατότητα/ αναγκαιότητα ριζικης αλλαγης της κοινωνίας, είτε επιδιώκουν απλη αυτοεπιβεβαιωση ή/και εκτόνωση..

 2. ..το πιο ενδιαφερον είναι ότι αυτοι που κατηγορουν το ΚΚΕ για μη συνεργασία, μονολιθικότητα κτλ κανουν το εξής ιλαροτραγικό: απο τις ανακοινώσεις του, κρατουν το κομμάτι που ασκει κριτική και παρουσιάζουν την στάση του ως αρνητική..
  Δηλαδή το μόνο που δέχονται είναι ανευ όρων αποδοχή και στήριξη οποιασδήποτε κινησης και η μη εκφραση διαφορετικης γνώμης απο το ΚΚ, πόσο μάλλον η προσπάθεια παρέμβασης του προς την κατεύθυνση που αυτο θεωρεί σωστή.
  Φυσικά αυτό ντύνεται με μπόλικο συναισθηματισμό, ώστε να μην υπάρχει χώρος/ χρόνος για κριτικη σκέψη και συζήτηση (οπως αντίστοιχα κάνει το ΚΚ με την προβοκατορολογία). Η προσέγγιση του μεταναστευτικού με όρους φιλανθρωπίας και ευαισθησίας, σίγουρα "πουλάει" περισσότερο κι έχει έναν χαρακτήρα αυταπόδεικτου/ πολιτικης ορθότητας σε αντιθεση ίσως με την ταξική/επιστημονική προσέγγιση που προσπαθει να κάνει το ΚΚΕ. Μια σύνθεση των δυο ίσως να ήταν το ιδανικό..
  Μου προκαλεί εντύπωση πάντως η απολιτικοποίηση και η οπισθοχώρηση σε σοσιαλοδημοκρατικες θέσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως εκφράζεται πλέον μέσω των θέσεων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο οποίος σπεύδει να καταθέσει ευαισθησία και μαχητικότητα στα πανεπιστήμια και στο κέντρο, αλλά είναι απών σε όλες τις ταξικες μάχες (48ωρη του ΠΑΜΕ, στο λιμάνι, στις εργατικες διεκδικήσεις μεταναστών σε Μηχανιώνα, Μανωλάδα, κλωστουφαντουργία, στους αγρότες κτλ) επιλέγοντας ξεσπάσματα/ εκτονώσεις αντι για συνεπή στάση ζωής κι εργασίας. Και με μια προοπτικη σαν το ΠΑΣΟΚ του 80, αντι να τολμήσει έστω να θέσει επι τάπητος το πρωτεύων θέμα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, εστω και με τον ηπιο όρο "λαική εξουσία"

 3. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΛΠ ΚΛΠ!!!

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!

  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ "ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ"!!!

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΕΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ!!!

  ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Η ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!!!ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

 4. Αναδημοσίευση της Ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου για την παρουσία των μεταναστών στη Νομική Σχολή 25/1/2011

  "Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών – προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.

  Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις.

  Η απόφαση της πρυτανείας, να παύσει τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Νομικής, δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, στοχοποιεί τα θύματα που είναι οι μετανάστες, ειδικά με το να εγκαλεί την κυβέρνηση μόνο για το θέμα περιφρούρησης του κτηρίου.

  Οι μετανάστες – πρόσφυγες που βρίσκονται στο κτήριο της Νομικής και συνολικά στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή εργάτες γης, μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Άλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

  Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους.

  Το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργηση του.

  Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ. Αυτοί, εκτός άλλων, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα όσων τους εκμεταλλεύονται και επιθυμούν να είναι όμηροι σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων. "

 5. Καλά προφανώς και το άρθρο δεν αναλύει κάθ λεπτομέρια των ανακοινώσεων κλπ. Αλλά ο χώρος της συγκεκριμενης εφημερίδας δεν είναι απειρος. Το άρθρο όμως παρουσιάζει αποσπάσματα που είναι αρκετά για να δείξουν πως το "Κ"ΚΕ, δυσφήμησε τον αγώνα των απεργών πείνας. Και για να σταματήσει ο κάθε κνίτης να πουλάει τρέλα παραθέτω δύο ανακοινώσεις.

  Η ΠΡΩΤΗ:
  Ανακοίνωση προς την κοινωνία

  Εμείς οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, που ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, δηλώνουμε τα εξής:

  – Εμείς οι 300 πήραμε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη μορφή αγώνα, χωρίς τη μεσολάβηση κομμάτων, οργανώσεων και προσώπων.

  – Θεωρούμε ότι η χώρα που ζούμε έχει δημοκρατία και πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμφωνίες.

  –Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε την απεργία πείνας, παρά τις πιέσεις και τις κακές συνθήκες του χώρου που αναγκαστήκαμε να δεχτούμε.

  – Καλούμε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

  29 Ιανουαρίου 2011

  5η μέρα απεργίας πείνας

  ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ
  http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/01/27/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-a%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3/

 6. ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.

 7. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 50.

 8. Την πρώτη μέρα της κατάληψης της νομικής δεν καταλάβαινες ποια είναι η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ και ποια του ΚΚΕ.

 9. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.

 10. Οσοι συμμετέχουμε σ’ αυτό το μπλογκ είμαστε μέσα στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα και σε καμιά περίπτωση δεν αρκούμαστε να αναδημοσιεύουμε τις απόψεις που εκφράζουν οι διάφορες συνιστώσες του κινήματος, αλλά έχουμε την δική μας θέση που πάντοτε την εκφράζουμε δημοσίως.

  Οσο αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, τους χειρισμούς δηλαδή που έγιναν από πλευράς αλληλέγγυων στην απεργία πείνας των μεταναστών, όπως και για την θέση που πήραν πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες, θα τοποθετηθούμε ξεκάθαρα σε χρόνο όμως που εμείς θα επιλέξουμε χωρίς να αφήνουμε περιθώρια για πολιτική σπέκουλα.

  Δεν μας απασχολεί ότι το μπλογκ μας στοχοποιήθηκε ήδη από ακρoδεξιά site, ούτε πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο μαζί τους –εμείς με τους φασίστες δεν συζητάμε μόνο τους πολεμάμε- αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα παρουσιάσουμε –αυτή είναι η επιδίωξη μας- μια εικόνα για όλες της απόψεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ζήτημα, από δυνάμεις της αριστεράς.

  Και στην τελική πιστεύουμε ότι μόνο για μονόπλευρη αντιμετώπιση δεν μπορεί να κατηγορηθεί αυτό το μπλογκ όσες φορές ασχοληθήκαμε για τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στον χώρο της αριστεράς.

 11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ GIORGIO : GIORGIO ( ΙΤΑΛΟΜΑΘΗΣ ΚΑΘΟΤΙ.,,, ) ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ,…
  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ…
  (http://faros.wordpress.com/) Κ.Τ.Λ. , ………..
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΣΟ ΕΣΥ , ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΑΡΑ ΓΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ … ? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΩΡΓΟ???????
  ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ??
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ,,… ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ , ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ , ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΙΕΙ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΓΙΩΡΓΟ , ΕΙΣΑΙ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .
  ΑΠΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,,
  Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

 12. Οι θέσεις του ΚΚΕ:

  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=26/1/2011&id=13062&pageNo=15&direction=1
  και

  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_thn_paroysia_metanaston_sthn_nomikh_sxolh?morf=1

  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/dhlosh_ths_gg_ths_ke_toy_kke_alekas_paparhga_gia_thn_katastash_sth_nomikh?morf=1

  και φυσικά και δεν παρατίθενται.
  Και αυτές μέχρι τότε. Γιατί μετά (την εκκένωση της νομικής) η γραμμή του Ριζοσπάστη (κοίτα Λεκάτη κ Μπογιόπουλο) ήταν ξεκάθαρη: "Ο,τι έγινε-έγινε(την κριτική μας την κάναμε), τώρα υπερασπιζόμαστε τους μετανάστες και το άσυλο"
  Επί της ουσίας πάντως το ΚΚ επαληθεύτηκε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Και πόσο κομμουνιστικό είναι ρε Γιώργο να χωρίζεις τους εργάτες σε "έλληνες" και "ξένους";
  Αντί να τους καλείς να αγωνιστούν μαζί με τους έλληνες συναδέλφους τους, εσύ πρεσβεύεις μια υπεράνω "φιλανθρωπία", λες και πρόκειται για προστατευόμενο είδος.
  Την αυτοκριτική σας σύντροφε!

 13. Καλησπέρα σας !
  Ένα σχόλιο, αν μου επιτρέπετε.

  1. Μετά την αποκάλυψη για το ποιοι κρύβονταν πίσω από την οργάνωση όλης αυτής της "πορείας", δεν θα έπρεπε να μπείτε στον … πειρασμό να ανασκευάσετε τις ανούσιες, αναληθείς και εν πολλοίς προβοκατόρικες κατηγορίες – επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ ;
  Όχι ;

  2. Βρήκαν ή δεν βρήκαν την ευκαιρία οι κάθε λογείς εχθροί του Ασύλου να το κάνουν θέμα ;
  Για τους γνωστούς λόγους ;

  3. Πότε θα αντιληφθούν κάποιοι ότι το θέμα "Πανσπουδαστική νο 8" έχει ξεθωριάσει ως ανιστόρητη επίθεση στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ ;
  Ότι δεν "παίζει" για να συκοφαντηθεί το Κόμμα ;
  Στο κάτω κάτω υπάρχουν στην … 100χρόνη Ιστορία του Κόμματος που και λάθη έκανε και παραλείψεις έκανε και αυτοκριτική έκανε, ας ασχοληθούν κάποιοι με αλήθειες.
  Τα ψέματα ας τα αφήσουν στους … επαγγελματίες εχθρούς του Κόμματος όπως αυτοί που βρίσκονται στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

  Συγνώμη για το ύφος, αλλά μερικά πράγματα έχουν και τα όριά τους !
  ΦΑΡΟΣ

 14. Είμαι πρώην μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η αλήθεια είναι ότι πολλά απο αυτά που προσάπτει κανείς στο ΚΚΕ ισχύουν.
  Ναι το ΚΚΕ συνηθίζει να μη συμμετέχει σε αγώνες που δεν οργανώνει το ίδιο.
  Ναι το ΚΚΕ πολλες φορές προσάπτει τον χαρακτηρισμό του "προβοκατόρικου" σε ενέργειες που δεν συμφωνούν με την τακτική του.
  Ναι είναι αναγκαίο να ασκείται δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ για ορισμένες κατα καιρούς τοποθετήσεις του.

  Υπάρχει όμως και η άλλη όψη: Για όλα φταίει το ΚΚΕ; Το λέω αυτό γιατι διαβάζοντας πολλά άρθρα (και στο συγκεκριμένο μπλογκ) και αλλού αν δεν είχα επίγνωση της κατάστασης θα νόμιζα ότι η επανάσταση ήταν έτοιμη να ξεκινήσει (και να νικήσει) αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά το ΚΚΕ και την σταμάτησε.
  Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ το ΚΚΕ. Αν είχα τέτοια διάθεση θα ήμουν ακόμη μέλος του. Όμως δεν μπορούμε να αφαιρούμε το δικαίωμα σε ένα κόμμα να έχει την δική του στρατηγική (ανεξάρτητα αν την κρίνουμε σωστή ή λανθασμένη, ριζοσπαστική ή ρεφορμιστική).
  Κι όσο για το συγκεκριμένο θέμα, νομίζω ότι υπάρχει μια τάση υπερβολής. Το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ότι δεν έχουν δικαίωμα οι μετανάστες να αγωνιστουν. Αυτό που είπε (και το θεωρώ βέβαια λανθασμένο 100%) είναι ότι δεν έπρεπε να επιλέξουν την Νομική γιατί αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα σχετικά με την συζήτηση για το άσυλο. Αυτή η στάση του ΚΚΕ δεν αποδεικνύει όμως ότι είναι κόμμα το οποίο ανήκει στην αντιδραστική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά ότι είναι κομμα του οποίου η τακτική δεν εξυπηρετεί την ενότητα στην πάλη όλων των ριζοσπαστικων δυνάμεων. (Αλλα σε αυτό δεν φταίει μόνο το ΚΚΕ)

  Μετα τιμης
  fidel4

 15. Στην ανάρτηση υπάρχουν οι παραπομπές που οδηγούν στις ολοκληρωμένες θέσεις που έχει για το ζήτημα το ΚΚΕ. Δεν υπήρχε νόημα να τις ξαναδημοσιεύσουμε.Αύριο θα έχουμε -αν υπάρξουν φυσικά- και τα σχετικά δημοσιεύματα του "Πριν" και του "Ριζοσπάστη"

 16. Εντάξει είσαι λίγο μονόπλευρος. Βέβαια, θα μου πεις και το ΚΚΕ μονόπλευρο και λυσσαλέο ήταν πάντα κατά των άλλων αριστερών, αριστεριστών, αναρχικών και λοιπών προοδευτικών. ίσως γι' αυτό εγκατέλειψα το κόμμα.

 17. To κκε δε μιλησε ποτέ ενάντια στην απεργία πείνας και τους μετανάστες. Μίλησε ενάντια στην επιλογή της νομικής όπως έκαναν όλοι (αλαβάνος,τσίπρας, ναρ κλπ) με τον τρόπο που έγινε. Και με επιλεκτικές προτάσεις από κάθε ανακοίνωση φτιάχνεις ότι ιστορία θες.
  Και επίσης δεν άδειασε τους μετανάστες όπως ο συν με την ανακοίνωση ότι δεν τους βοηθά ότι αρνήθηκαν να φύγουν και δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση. Την κυβέρνηση έθεσε προ των ευθυνών της.
  Ο πρωτούλης και ο σοφιανός δεν πήραν συγχαρητηρια, αντίθετα πλακωνονταν με το λαος.
  Καποιοι απλώς θα έχουν την ίδια άποψη για το κκε ότι κι αν κάνει.

 18. ΚΑΤ αρχές δεν αποτυπώνονται με ακρίβεια με σαφήνεια και πληρότητα οι θέσεις του ΚΚΕ σε αντιδιαστολή με τις θέσεις της εφημερίδας Κόντρα στην παραπάνω ανάρτηση.
  Αυτό οδηγεί σε υποκειμενική σύγκριση απόψεων, θέσεων και συμπερασμάτων.
  Δεύτερο η Κόντρα παρουσιάζει τις θέσεις του ΚΚΕ όπως την βολεύουν διαστρεβλονοντας τες για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει, χωρίς τεκμηρίωση, τις άστοχες ενέργειες σε όλη αυτή την διαδικασία, χρησιμοποιώ ήπιους χαρακτηρισμούς…
  Γενικά για να γίνει πολιτική αντιπαράθεση σ αυτό το θέμα καθοριστική προυποθεση ειναι να προβάλλονται αμερολυπτα και οι δυο απόψεις – θέσεις και τέλος απο το αποτέλεσμα μπορούμε να κρίνουμε ποιες θέσεις δικαιώθηκαν η οχι .
  Και εδώ η όλη εξέλιξη και η έκβαση των γεγονότων ( κατάληψη ασύλου, μέτωπο ΠΑΣΟΚ ΛΑΌΣ ΝΔ κατα του ασύλου, φασιστικό παραλήρημα των ΜΜΕ, ΜΑΤ έξω απο την πόρτα της Νομικής κ. λ. π.) δικαιώνουν με τον καλύτερο τροπο τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *