Οχι άσυλο στη “χούντα” ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤ

 Συλλαλητήριο υπέρ ασύλου και μεταναστών, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πολυτεχνείο

 Το αποκρουστικό πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο, την περασμένη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας έχουν συνυπογράψει ένα «μνημόνιο» κατάργησης του δημοκρατικού δικαιώματος του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως τονίζει το ΝΑΡ σε ανακοίνωση του. Διαγωνίζονται μεταξύ τους, αφενός στο ποιος θα καταθέσει πρώτος πρόταση νόμου για την κατάλυση του και, αφετέρου, στο «σπορ» του ρατσιστικού παραληρήματος κατά των μεταναστών.

Ο Γ. Ραγκούσης, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Το κράτος μπορούσε να συντρίψει τους μετανάστες»!

Κανένας λόγος δεν συνέτρεχε για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ακόμη και ο αντιδραστικός νόμος της Γιαννάκου απαιτεί για την άρση του να έχει τελεστεί ή να υπάρχει κίνδυνος να τελεστεί κακούργημα.
Τέτοιος κίνδυνος σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε. Αντίθετα, παράνομη ήταν η αίτηση της εισαγγελίας και η καταπάτηση του ασύλου από την ΕΛΑΣ με το αιτιολογικό της… «διατάραξης κοινής ειρήνης»! Έτσι, κάθε φοιτητική κινητοποίηση θα μπορεί να καταστέλλεται, ενόψει, μάλιστα, της μεγάλης αναμέτρησης ενάντια στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η «φράου Άννα».

Δίκαια είναι τα αιτήματα των αγωνιζόμενων μεταναστών. Η πλειονότητα τους ζητά το αυτονόητο της νομιμοποίησης της παραμονής τους, η οποία διακυβεύεται επειδή λόγω κρίσης δεν μπορούν να «κολλήσουν» τα απαραίτητα ένσημα. Άλλοι δουλεύουν χρόνια και δεν έχουν χαρτιά όχι με υπαιτιότητα τους, ενώ άλλοι ζητούν πολιτικό άσυλο ως διωκόμενοι από αντιδραστικά καθεστώτα.

Η Αριστερά και το εργατικό λαϊκό κίνημα καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Να μην καμφθούν από το «ψαρωτικό» κλίμα που στήνει η «δικτατορία» των αστικών μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, υπάρχουν δυνατότητες για νίκες, με την κοινή δράση όλης της Αριστεράς. Με ένα μέτωπο εργασίας, παιδείας, δημοκρατίας για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της «χούντας» κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Πρώτη μαζική απάντηση στην κυβέρνηση, το συλλαλητήριο υπεράσπισης του ασύλου και των μεταναστών, στο οποίο καλεί ο Συντονισμός Σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Πολυτεχνείο.    

Πηγή: Εφημερίδα “Πριν”

0 απαντήσεις στο “Οχι άσυλο στη “χούντα” ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ΔΝΤ”

  1. Καλό ακούγεται αλλά στην πράξη τι μπορεί να γίνει με την μόνιμη άρνηση μαζικών φορέων για οτιδήποτε εμπεριέχει ένταση ρήξης.

  2. …δεν είμαι αντίθετος, αλλά αυτές οι σπασμωδικές κι ασυντόνιστες κινητοποιήσεις που τελικά θα νσυγκεντρώσουν μερικές δεκάδες μόνο άτομα, ουσιαστικά αποθαρρύνουν τη συμμετοχή και τελικά συκοφαντούν το κίνημα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *