O Ολάντ απαιτεί οι λαοί της Ευρώπης να πληρώνουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

unnamedΔημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για έκτακτες στρατιωτικές επεμβάσεις

«Η Ευρώπη κάνει πολλά, αλλά τα κάνει κατά καιρούς , θα πρέπει να είναι ένα μόνιμο ευρωπαϊκό ταμείο, όχι ένα περιστασιακό ταμείο», δήλωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη Βραζιλία, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα προτείνει τη δημιουργία του ταμείου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει 1.600 στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε μια στρατιωτική επέμβαση στην οποία  ήδη δύο Γάλλοι Μισθοφόροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε συγκρούσεις κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπανγκούι. Σχολιάζοντας το θάνατο των δύο στρατιωτών ο Ολάντ δήλωσε ότι οι δύο γάλλοι “έδωσαν τη ζωή τους για να σωθούν άλλες ζωές”. Ήταν «μια σοβαρή απόφαση για την αποστολή στρατιωτών στην Κεντρική Αφρική», είπε επίσης ο αρχηγός του γαλλικού κράτους. Για την απόφαση η Γαλλία να παρέμβει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ένα χρόνο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στο Μάλι, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν συνδέονται καθώς κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΝΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΓΟΡΩΝ, ΖΩΝΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ!

Ο τίτλος του blog Paratiritis είναι αποκαλυπτικός «Η γαλλική επέμβαση στην κεντρική Αφρική με γερμανική
κατανόηση και ευρωπαϊκά χρήματα»! Αξίζει να μελετήσουμε την ανάλυση που ακολουθεί:

«Το ενδεχόμενο  μίας γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας εδώ και δύο εβδομάδες στη Γαλλία. Η πραξικοπηματική ανατροπή του προέδρου Μποζιζέ το Μάρτιο του 2013 (ο οποίος το 2003 είχε καταλάβει τη χώρα με πραξικόπημα) από τη Σελέκα, μία συμμαχία αντάρτικων δυνάμεων από το βόρειο τμήμα της χώρας, έδωσε το έναυσμα για ένα εμφύλιο αιματοκύλισμα στη χώρα, με τους υποστηρικτές του Μποζιζέ εδώ και οκτώ μήνες να εξαπολύουν επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της μικρής αφρικανικής χώρας.

Από την περασμένη άνοιξη η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος, ενώ η Σελέκα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί μία ομαλή πολιτική μετάβαση προς ένα δημοκρατικό καθεστώς. Η Σελέκα είναι στην πραγματικότητα μία ομάδα διάφορων ισλαμικών φατριών, που αποτελείται από μικρές στρατιωτικές ομάδες που διοικούνται από ντόπιους οπλαρχηγούς, αντιπολιτευόμενες πολιτικές και στρατιωτικές οργανώσεις επί εποχής Μποζίζες, μέχρι και ισλαμιστές Σουδανούς αντάρτες.

Το θρησκευτικό μίσος έχει ξεσπάσει στη χώρα από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ορκίστηκε νέος πρόεδρος ο επικεφαλής της Σελέκα, Τζοτόντια. Ο τελευταίος είναι ο πρώτος ισλαμιστής πρόεδρος της ΔΚΑ, σε μία χώρα όπου ο πληθυσμός είναι μοιρασμένος σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Από τότε βία και λεηλασίες έχουν ξεσπάσει μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων, με τους δεύτερους να έχουν το πάνω χέρι, αφού η επικράτηση στη Σελέκα έχει δώσει την ευκαιρία στους 15.000 ισλαμιστές αντάρτες της να αλωνίζουν ελεύθεροι στη χώρα και να βιαιοπραγούν με την υποστήριξη του προέδρου.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από το καλοκαίρι εξετάζει το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής παρέμβασης στη χώρα. Τις τελευταίες εβδομάδες  τα γαλλικά ΜΜΕ έχουν αναγάγει το ζήτημα πρώτο θέμα στις ειδήσεις και οι φήμες για μία γαλλική επέμβαση πυκνώνουν.

Σε αυτό το σημείο προστίθενται οι  δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι η χρηματοδότηση μίας γαλλική επέμβασης σε αφρικανικό έδαφος πρέπει πρώτα να συζητηθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αναφορικά με τη χρηματοδότηση μίας επέμβασης, θα πρέπει να μιλήσουμε ως Ευρώπη» είπε η γερμανίδα καγκελάριος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Μαλί, συμπληρώνοντας ότι «θα βοηθήσουμε οποιαδήποτε επιχείρηση γίνει στη ΔΚΑ προσφέροντας μέσα μεταφοράς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει δώσει το πράσινο φως για μία γαλλική επέμβαση και η ΕΕ χαιρέτησε χθές αυτήν την κίνηση. Ο γάλλος υπουργός Αμύνης, Ζαν Υβ Λε Ντριάν4444444 δήλωσε ότι η χώρα του έχει «ραντεβού» με τη ΔΚΑ. Η ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας, αποδέσμευσε 50 εκατομμύρια για την επικείμενη επέμβαση.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο λοιπόν η Γαλλία, έχοντας πάρει την έγκριση της Γερμανίας, προχωρά σε μία δεύτερη στρατιωτική επέμβαση στην ήπειρο, για να επιβάλει την τάξη σε αυτή τη μικρή αφρικανική χώρα. Τουλάχιστον αυτή τη φορά, η Γαλλία θα έχει στη διάθεσή της και ευρωπαϊκούς κοινοτικούς πόρους και επιβλέπουσα παρατηρήτρια τη Γερμανίδα καγκελάριο.

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ

Στις στήλες του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ επισημαίνεται ότι μετά την Λιβύη το 2011 και την επέμβαση στο Μάλι στις αρχές του χρόνου, η Γαλλία προχώρησε  στην τρίτη επίσημη στρατιωτική τους κίνηση στην μεγάλη σκακιέρα της αφρικανικής ηπείρου τα τελευταία 3 χρόνια. Στόχος αυτήν την φορά μια ακόμα πρώην αποικία της, η Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία και ο έλεγχος του τεράστιου και ανεκμετάλλευτου ορυκτού πλούτου της χώρας. Η Γαλλία έχει αναλάβει ρόλο χωροφύλακα στην Κεντρική Αφρική με τη στήριξη ισχυρών καπιταλιστικών κρατών όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία που πρόσφεραν οικονομική στήριξη, ενώ η Γερμανία διάθεσε μεταγωγικά αεροσκάφη για τη γαλλική επέμβαση. Η επέμβαση της Γαλλίας γίνεται σχεδόν την ίδια ώρα με τη Συνάντηση Κορυφής «Για την ειρήνη στην Αφρική» που διοργανώνεται στο Παρίσι με τη συμμετοχή 40 ηγετών χωρών της Αφρικής.

Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Ζαν Ιβ Λεντριάν, ανακοινώνοντας και επίσημα την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης του γαλλικού στρατού, ισχυρίστηκε ότι η χρονική διάρκεια της παραμονής των γαλλικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα περιοριστεί στους έξι μήνες. Παρόμοιες ανακοινώσεις είχε κάνει και τον περασμένο Γενάρη, όταν το Παρίσι εξαπέλυσε ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση και στο δυτικοαφρικανικό Μάλι, με πρόσχημα τη δράση ισλαμιστών εξτρεμιστών και τα γαλλικά στρατεύματα παραμένουν ως σήμερα στη συγκεκριμένη χώρα. Aς σημειωθεί, τέλος, ότι την Πέμπτη, μερικές ώρες πριν την επίσημη έναρξη της επέμβασης σε αυτήν την πρώην γαλλική αποικία, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε συνδιάσκεψη Αφρικανών ηγετών στο Παρίσι, με θέμα ένα νέο μοντέλο γαλλο-αφρικανικής οικονομικής συνεργασίας, είχε αναγγείλει ως βασικό στόχο το διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών της χώρας του με χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής. Οι σύνοδοι αυτές διοργανώνονται από τις γαλλικές κυβερνήσεις, σχεδόν κάθε χρόνο από το 1973 και μετά, σε μια προσπάθεια να διατηρούν «ζωντανές» και στενές τις σχέσεις του γαλλικού κεφαλαίου με τις πρώην αποικίες. Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας αποκάλυψε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας «αφρικανικής δύναμης ταχείας επέμβασης» που η Γαλλία μπορεί να παράσχει εξοπλισμό, επιμελητειακή βοήθεια και την εκπαίδευση 20.000 Αφρικανών στρατιωτών ώστε ένα πρώτο τμήμα να είναι επιχειρησιακά έτοιμο το 2015.

Εμείς, ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ γράφαμε πρόσφατα:

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ

Τελικά, η αντικατάσταση του δεξιού Σαρκοζί, από τον σοσιαλδημοκράτη Ολάντ στο γαλλικό προεδρικό θώκο δεν άλλαξε στο ελάχιστο τις επιθετικές βλέψεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Δεν περνά απαρατήρητο, ότι η Γαλλία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στο Κανταφικό καθεστώς, πλέον δείχνει ολοένα και πιο επιθετικές βλέψεις. Πιέζει για επέμβαση κατά του καθεστώτος Άσαντ, παράλληλα απομονώνει διπλωματικά το ΠΚΚ χαρακτηρίζοντας όπως το σύνολο της Ε.Ε. και οι ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση-ενώ το γαλλικό έδαφος από χώρος πολιτικού ασύλου μετατρέπεται σε πεδίο εκτέλεσης των πιο ριζοσπαστών αγωνιστών-, απαιτεί χερσαία επέμβαση στη Σομαλία με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ μετά την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μαλί (κομμάτι της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας έως το 1960) αποτελεί το πρώτο στόχο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αφρική.

6666666Μια τεράστια ζώνη από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τα κεντρικά της Ηπείρου, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Ιράν αποδεικνύεται σε πεδίο σύγκρουσης κολοσσιαίων ζωτικών συμφερόντων για τις μεγαλύτερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις ντόπιες αστικές τάξεις και τις πολυεθνικές εταιρείες. Επίδικο: ορυκτός πλούτος αμύθητης αξίας και τεράστιας χρησιμότητας, πηγές και δρόμοι ενέργειας, έλεγχος περασμάτων και χώρων ελλιμενισμού όπου διεξάγεται το παγκόσμιο εμπόριο μεταξύ Ανατολής-Δύσης. Πιο συγκεκριμένα, στην Αφρική ήδη εκδηλώνεται το ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Γαλλίας-Γερμανίας-Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας-Βρετανίας-Ιταλίας. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενημέρωση την παγκόσμια κοινή γνώμη για την αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας!

Αν στην περίπτωση της Λιβύης το πρόσχημα για την επίθεση της Δύσης το έδωσε το αυταρχικό κανταφικό καθεστώς, τώρα είναι «ο ισλαμικός κίνδυνος», με την μορφή των αιμοβόρων ανταρτών, που φυσικά κατηγορούνται ότι διατηρούν σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Βεβαίως, με μουσουλμάνους αντάρτες αντικαθεστωτικούς συνεργάζονται οι Γάλλοι στην Συρία, όπως συνεργάστηκαν στη Λιβύη, στα Βαλκάνια, παλιότερα στο Αφγανιστάν.

Λεπτομέρειες θα πείτε. Ο σύντροφος, ορισμένων λιγούρηδων αριστερούληδων  νοικοκυραίων που κυνηγούν την κυβερνητική εξουσία και στην Ελλάδα, πρέπει να φροντίσει για τα συμφέροντα του γαλλικού αστικού κόσμου. Και θα είναι αδίστακτος.

Έχοντας επομένως, το Ψήφισμα του ΟΗΕ (το Δεκέμβριο ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι από γειτονικές και ευρωπαϊκές χώρες. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ήδη εγκρίνει την αποστολή 3.000 στρατιωτών, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την άφιξή τους στο Μάλι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ) και την σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε., που στην πρόσφατη Σύνοδο των ΥΕΘΑ είχε θέσει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της την επέμβαση στο Μαλί, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής τη γαλλική στρατιωτική επιχείρηση για την υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων της αφρικανικής χώρας. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Μάλι για γαλλική συνδρομή στη μάχη εναντίον ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο τμήμα της χώρας: «Το Μάλι αντιμετωπίζει επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων από το βορρά, των οποίων όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον την βαρβαρότητα και τον φανατισμό. Διακυβεύεται λοιπόν σήμερα η ίδια την ύπαρξη αυτού του φίλου κράτους, του Μάλι, την ασφάλεια του λαού του καθώς και εκείνη των 6000 υπηκόων μας που ζουν εκεί», σημείωσε ακόμη ο Ολάντ.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Την απόφαση της Γαλλίας στηρίζει και η Βρετανία, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Για την ώρα δεν έχουν συνδράμει άλλες δυτικές χώρες, στη χώρα βρίσκονται όμως Νιγηριανές και Σενεγαλέζικες δυνάμεις, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στην πρωτεύουσα Μπαμακό.. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως η αποστολή στρατευμάτων θα γίνει «αυστηρά στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και σε συνεργασία με τους Αφρικανούς συμμάχους μας».

Αναλυτές, εντοπίζουν τη βιασύνη των Γάλλων: Η Γαλλία έχει στείλει δυνάμεις για την προστασία της πρωτεύουσας Μπαμάκο, ανακοίνωσε ο Γάλλος ΥΕΘΑ, κάνοντας λόγο για «αρκετές εκατοντάδες» στρατιώτες και το εντυπωσιακό είναι ότι όλη αυτή η δύναμη μεταφέρθηκε εν κρυπτώ. Το Μάλι τέθηκε με εντολή του προέδρου του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία ισχύει για όλη τη χώρα, ανέφερε η κυβέρνηση. Η ανακοίνωση του Ολάντ ήρθε λίγο αφού επιβεβαιώθηκε πως οι ισλαμιστές αντάρτες, που ήδη ελέγχουν τα δύο τρίτα του βόρειου τμήματος της χώρας, εκτόπισαν τις κυβερνητικές δυνάμεις από σημαντική πόλη στην περιοχή – καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στην κυβέρνηση. Οι ένοπλες ισλαμικές ομάδες, οι οποίες κατέλυσαν τις αρχές και ανέλαβαν τον έλεγχο του βόρειου τμήματος του Μάλι, διατηρούν δεσμούς και με το δίκτυο της Αλ Κάιντα. Μέχρι στιγμής, έχουν εφαρμόσει στην περιοχή μια ιδιαίτερη αυστηρή παραλλαγή του ισλαμικού νόμου. Η Γαλλία είχε πιέσει διπλωματικά για να αναληφθεί διεθνής δράση κατά των ισλαμιστών ανταρτών του βορείου Μάλι που απειλούν με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Αναποτελεσματικές φαίνεται ότι ήταν οι προσπάθειες για την εκπαίδευση του στρατού του Μάλι !

Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα των μαχών, όπου αποδεικτικό στοιχείο είναι η χρήση γαλλικών αεροπορικών δυνάμεων, οι οποίες κατέγραψαν και τηνFrench President Hollande pays tribute near a flag-draped coffin bearing one of two French soldiers who was killed overnight, in Bangui απώλεια ενός πιλότου. Όπως ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας, ένας γάλλος πιλότος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των αεροπορικών επιχειρήσεων που διεξάγονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών. Ο γάλλος υπουργός, Ζαν Υβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι γάλλοι στρατιώτες επιτέθηκαν σε αντάρτες που κατευθύνονταν προς την πόλη Μόπτι, όπου βρίσκονται κυβερνητικά στρατεύματα. Παράλληλα, στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο στρατός του Μάλι επιτίθεται στους «τελευταίους θύλακες αντίστασης» των ισλαμιστών στην Κόνα, μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης. Ο στρατός του Μάλι πραγματοποίησε -με την υποστήριξη γάλλων στρατιωτών- αντεπίθεση στην Κόνα, για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης.

Όμως, η γαλλική κυβέρνηση θέλοντας να γυρίσει μια ακόμη αιματηρή σελίδα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και επιχειρώντας να οικοδομήσει προφίλ «Σιδηράς Πυγμής», προκάλεσε μια εκατόμβη θυμάτων στην Σομαλία, χάνοντας επίσης, δύο μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και έναν πράκτορα που κρατούνταν όμηρος από το 2009.  Αναλυτές σημειώνουν ότι «Η επιχείρηση απελευθέρωσης του σχεδιαζόταν εδώ και καιρό αλλά η εντολή επέμβασης δόθηκε μόλις χτες από τη γαλλική κυβέρνηση μερικές ώρες μετά τη γαλλική επέμβαση στο Μάλι. Ορμητήριο των γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων ήταν η γαλλική αεροπορική βάση του Τζιμπουτί όπου σταθμεύει μόνιμα κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων του γαλλικού Στρατού και της Λεγεώνας των Ξένων μαζί με αεροπορικό κλιμάκιο τεσσάρων Rafale και Mirage 2000D καθώς και μονάδες τις Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ USSOCOM με την υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV.

Η ομάδα που επιχείρησε την αποστολή διάσωσης διείσδυσε στο σομαλικό έδαφος με τη βοήθεια 3-4 δικινητήριων ελικοπτέρων Eurocopter EC 725 Caracal (Super Cougar) της γαλλικής Αεροπορίας (Armee de L Air) τα οποία μπορούν να μεταφέρουν 29 επιβαίνοντες έκαστο σε εμβέλεια 857km. Στόχος ήταν η ισλαμική βάση στην πόλη Μπούλο Μάρερ όπου κρατούσαν το γάλλο πράκτορα και κατά πάσα πιθανότητα προηγήθηκε η νυχτερινή αποβίβαση των γάλλων καταδρομέων σε κοντινή απόσταση, η οποία προσέγγισε κεκαλυμμένα από το έδαφος. Σομαλικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήθηκε εισβολή στο συγκρότημα στην πόλη Μπούλο Μάρερ αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν «αρκετά» μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αl-Shabab!

Εμείς απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση. Η πολύπαθη Ήπειρος και οι λαοί της που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό, για μια ακόμη φορά τίθενται στα στόχαστρο. Ο πλούτος τους μετατρέπεται σε πηγή δεινών: η πείνα, η προσφυγιά, ο σκοταδισμός και αυταρχισμός φαύλων καθεστώτων που στηρίζει η Δύση και οι πολυεθνικές, ο εμφύλιος και οι αρρώστιες αποτελούν μόνιμο συνοδό της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής λεηλασίας. Και φυσικά, οι ευρωπαίοι «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα ορθώσουν Τείχη του Αίσχους πνίγοντας και κομματιάζοντας Αφρικανούς μετανάστες και πρόσφυγες, για να εκμεταλλευτούν αδίστακτα όσους βρουν μια θέση κάτω από τον ευρωπαϊκό ήλιο του κέρδους και της Δικτατορίας της Αγοράς.

Πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, που να βάλει φραγμό και στην συμμετοχή του ελληνικού αστικού κόσμου σε αυτά τα εγκλήματα και την λεηλασία, απαιτώντας την ικανοποίηση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Καπιταλιστών και Ιμπεριαλιστών πρέπει να Ανατραπεί.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *