Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου»: Ανακοίνωση – Συμπαράστασης στον αγώνα του 8ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου

8odimotikoperisteriouΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                         
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                    
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Αγαπητοί γονείς, αυτή η χρονιά  είναι χειρότερη από κάθε άλλη.

Tα σχολεία μας άνοιξαν φέτος χωρίς χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρόνια πρόσφεραν στο δημόσιο σχολείο. Τη φετινή χρονιά δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός εκπαιδευτικού. Οι 10.000 αναπληρωτές που κάλυπταν πραγματικές     ανάγκες δεν προσελήφθησαν. Πετάχτηκαν στο δρόμο 2.500 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής     Εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα χιλιάδες συνάδελφοί μας συνταξιοδοτήθηκαν.

Το Υπουργείο απάντησε στα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των παραπάνω με αύξηση του  αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 28 και με κατάργηση σε πάμπολλες σχολικές μονάδες του ολοήμερου, των τμημάτων ένταξης  και  της ενισχυτικής διδασκαλίας!

Ο κυβερνητικός οικονομικός εξορθολογισμός (δηλαδή γλιτώνω χρήματα από όπου μπορώ, παιδεία/υγεία) είχε επίσης  ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών με πολλά προβλήματα και μεγάλη καθυστέρηση,  ώστε εκατοντάδες συνάδελφοί μας να μη γνωρίζουν ακόμα και σήμερα σε ποιο σχολείο θα δουλεύουν και φυσικά πολλές τάξεις,  να μην έχουν δάσκαλο. Και τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Φέτος τα σχολεία μας  στερούνται τους εργαζόμενους εκείνους που στήριζαν τη λειτουργία του. Οι σχολικοί φύλακες αποτελούν πια παρελθόν, οι σχολικοί τροχονόμοι είναι αμφίβολο αν θα προσληφθούν ξανά, το ίδιο και οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων είναι χειρότερες από ποτέ. Η υποχρηματοδότηση θα αναγκάσει πολλά σχολεία να μείνουν χωρίς θέρμανση, γραφική ύλη, τηλέφωνο, ρεύμα. Δεν είναι λίγα τα σχολεία εκείνα που οι λογαριασμοί τους είναι απλήρωτοι και οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς ψάχνουν να βρουν χρήματα για να τους ξεπληρώσουν.

Το υπ. παιδείας διαλύει ό,τι έμεινε από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και το ονομάζει «νέο σχολείο»:
Είναι το σχολείο των συγχωνεύσεων-καταργήσεων και υποβιβασμών.

Είναι το σχολείο που μας καλεί να προετοιμάσουμε το παιδί σας να γίνει ο αυριανός άνεργος, γρανάζι ενός συστήματος με βασικό μισθό κάτω και από 400 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, περίθαλψη, εκπαίδευση. Να το προετοιμάζουμε να γίνει φτηνός εργαζόμενος χωρίς κανένα δικαίωμα, που θα δουλεύει, όταν και για όσο θέλει ο εργοδότης του.

Η αυτοαξιολόγηση αυτού του «νέου σχολείου» θα φορτώσει την ευθύνη και το κόστος για τη συνολική λειτουργία του στις πλάτες σας. Στο «νέο σχολείο» θα αξιολογούμαστε όλοι:

Εσείς αν θα βάζετε το χέρι στην τσέπη.

Εμείς αν περνάμε τη γραμμή του Υπουργείου στην  εκπαίδευση των  παιδιών και στην υποταγή της     εκπαίδευσης   στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των ντόπιων και ξένων ομίλων.
Οι μαθητές μας σε όσους «παίρνουν τα γράμματα» και σ’ εκείνους που «δεν τα παίρνουν».
Τα σχολεία θα χωρίζονται σε καλά και κακά. Καλά θα είναι αυτά που οι γονείς-πελάτες θα πληρώνουν. Ο Διευθυντής-μάνατζερ, θα νοικιάζει  σχολικούς χώρους, θα βρίσκει επιχειρηματίες-χορηγούς, που θα καθορίζουν το τι θα μαθαίνουν τα παιδιά. Τα κακά σχολεία θα είναι αυτά που οι γονείς δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν, οι επιχειρήσεις δεν θα τα προτιμούν και σιγά σιγά θα κλείνουν. Οι μαθητές θα μαθαίνουν τα βασικά, δηλ. λίγα μαθηματικά, λίγη γλώσσα και μια ξένη γλώσσα. Τις υπόλοιπες ώρες θα ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες (προγράμματα και καινοτόμες δράσεις). Ακόμα και αν τελειώσουν τις σπουδές τους, τίποτε δεν θα τους εξασφαλίζει το εργασιακό τους μέλλον. Θα αλλάζουν επαγγέλματα, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς, κυνηγώντας πιστοποιήσεις από ιδιωτικούς φορείς (δια βίου μάθηση).

Η βαρβαρότητα των μέτρων είναι δεδομένη επειδή θέλει να εδραιώσει το σχολείο της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, των «χορηγών» και της ολοένα και μεγαλύτερης σχολικής διαρροής. Στοχεύουν στην παραγωγή  ευέλικτων , καταρτίσιμων  εργαζόμενων  χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και εφόδια, εύκολη λεία για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αγαπητοί γονείς,

Η μόρφωση των μαθητών είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος για όλα τα παιδιά του λαού.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση, μόνο με οργανωμένο αγώνα, με ενότητα, με συσπείρωση και αλληλεγγύη, με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αγωνιζόμαστε για ένα  ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι  καθήκον  και υποχρέωση της πολιτείας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Κανένα σχολείο να μην κλείσει.

Κανένας γονιός να μην πληρώσει  για  τις ανάγκες  λειτουργίας  των σχολείων.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων. και για μεταφορά μαθητών.

Να απαγορευτεί κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση.

Να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τους 15 μαθητές ανά τμήμα για τα νηπιαγωγεία, Α και Β τάξη και 20 στις υπόλοιπες.

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των υποσιτισμένων παιδιών.

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!
                                                            ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ !!      

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Αγαπητοί γονείς, στα πλαίσια αυτά,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου « ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας, θεωρώντας  ότι είναι ο μόνος δρόμος για να επιλυθούν τα προβλήματά σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                            ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *