Ο αγώνας για να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνεχίζεται!

Greece EU FrontexΟ αγώνας για να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνεχίζεται! Χιλιάδες άνθρωποι τιμωρούνται με εγκλεισμό για χρονικό διάστημα που φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις τους 18 μήνες αποκλειστικά και μόνο επειδή μπήκαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν τη φτώχεια και τους πολέμους. Σ’ αυτά τα στρατόπεδα παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα αθώων ανθρώπων που στοιβάζονται κρατούμενοι, χωρίς προηγούμενη δίκη με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Υπεύθυνη γι’ αυτήν την κατάσταση είναι η βαθιά αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί να παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από την αντεργατική πολιτική των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική συνιστά κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κόβει με το μαχαίρι τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά ενισχύει την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες. Ταυτόχρονα, ο ρατσισμός είναι βούτυρο στο ψωμί των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που καραδοκούν να αξιοποιήσουν την υστερία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Η προσπάθεια χτυπήματος των μεταναστών και διάσπασης της εργατικής τάξης είναι μέρος της συνολικής επίθεσης κατά των εργαζομένων, και για αυτό παλεύουμε για τη νομιμοποίηση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Οι μετανάστες είναι μέρος της ίδιας εργατικής τάξης, και υπόκεινται άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για χάρη των κερδών των καπιταλιστών. Αγωνιζόμαστε μαζί τους, όπως στη Μανωλάδα, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, για να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να κάνουμε παρελθόν τη φτώχεια, τον πόλεμο και το σύστημα που τα γεννάει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στο άγαλμα Βενιζέλου, στο συλλαλητήριο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που καλούν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, μέρα έναρξης στην Αθήνα της δίκης των ναζιστών δολοφόνων του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

ANTARSYA-LOGOw2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *