Η ώρα της υγείας! Αγώνας για το δικαίωμα… στην ζωή. Εκδήλωση – Συζήτηση στο Ρέθυμνο

c7f06923f7757ccddc9a4a0717631f6c_xldwreanigeiaΠΕΜΠΤΗ 19/12 • ΩΡΑ: 7:30Μ.Μ.
ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ… ΣΤΗΝ ΖΩΗ!
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ…
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ!

Ομιλητές:
Μαρία Κουρούση(Αγροτική Ιατρός)
Γιώργος Στεφανάκης(Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου)
Θα προβληθεί το μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ του BBC
για την Υγεία στην Ελλάδα τα χρόνια της λιτότητας:
«In Sickness and in Debt»

Η ώρα της υγείας!
Αγώνας για το δικαίωμα… στην ζωή.

Η κοινωνία μας βρίσκεται σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Το 40% των συμπολιτών μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με τις πολιτικές των μνημονιακών συγκυβερνήσεων και της Τρόικας μέσα σε τρία χρόνια μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά τρία έτη. Οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλούν για σοβαρή υγειονομική κρίση που οδηγεί σε υποβάθμιση της περίθαλψης στο επίπεδο των υπανάπτυκτων κρατών και σε ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων.

Πάρα τον καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, η σκληρή πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ξένοι και ντόπιοι ”σωτήρες” έχουν αποφασίσει πως δεν χωράμε όλοι πια σ’ αυτό τον τόπο. Οι φτωχοί, οι καρκινοπαθείς, οι χρονίως πάσχοντες, τα άτομα με αναπηρίες, οι ανασφάλιστοι, δηλαδή εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να οδηγηθούν στην ”ευθανασία” για να σωθούν οι πλούσιοι, οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι.

Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και στην θέση τους γεννιούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας για να αυξήσουν κι άλλο τα πλούτη τους, από το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου, οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.

Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ, ενάμισι χρόνο μετά την πολυδιαφημισμένη ίδρυση του, σηματοδοτεί την παράδοση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Το τελευταίο αποκούμπι των 10.000.000 ”ασφαλισμένων” για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, συνταγογράφηση, εμβολιασμούς, εξετάσεις καταργείται.

Η υγεία πλέον πληρώνεται ακριβά… από όσους αντέχουν. Στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις λόγω της χρόνιας υποβάθμισης του τόπου και στον τομέα της δημοσίας υγείας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ-ΩΡΑ 7:30μ.μ.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
(Θα προβληθεί το μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ του BBC για την Υγεία στην Ελλάδα τα χρόνια της λιτότητας: «In Sickness and in Debt»)

•Για να ενημερωθούμε και ν’ αποφασίσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.

•Για να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της δημόσιας υγείας.

•    Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Διοργάνωση:
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ -ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ -ΕΛΜΕ ΡEΘΥΜΝΟΥ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ -ΕΛΤΕΕ -ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ -ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΡ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *