Μνήμη για κλάματα ο αρθρογράφος Γ.Π.

xa-01Εγκαλεί ο Γιάννης Πρετεντέρης στα «Νέα» τον… ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά της «Αυγής» στους συντρόφους του Κουφοντίνα, αλλά και την «Εφ.Συν.» για τη δημοσίευση της συνέντευξης Κουφοντίνα. Μάλιστα, αναρωτιέται για το «πώς θα αντιδρούσαν οι αριστεροί αν “Τα Νέα” δημοσίευαν συνέντευξη του Μιχαλολιάκου».
 
Ο γνωστός για την επιλεκτική του μνήμη Γ. Πρετεντέρης, που είχε την ικανοποίηση να κληθεί (πριν σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σ. Ξηρού) στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και είχε ενημερωθεί αναλυτικά από τον κ. Χρυσοχοΐδη για την επικείμενη εξάρθρωση και για τα βασικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης, τότε είχε… ξεχάσει να αναφέρει στο πόνημά του τη γνωστή αντιδικτατορική ενέργεια με την τοποθέτηση βόμβας στην αμερικανική πρεσβεία (μια και αφορούσε ενέργεια του Α. Γιωτόπουλου). Η εφημερίδα του βέβαια την είχε θυμηθεί!

Επίσης έχει ξεχάσει ότι παλιότερα και ο αείμνηστος διευθυντής της εφημερίδας του μαζί με άλλους διευθυντές δημοκρατικών εφημερίδων κατηγορήθηκαν και ορισμένοι προφυλακίστηκαν με αφορμή τη δημοσίευση των προκηρύξεων της 17Ν, προασπιζόμενοι την ελευθερία του Τύπου.

Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει ξεχάσει ακόμα και την περιβόητη δική του εκπομπή στον ΑΝΤΕΝΝΑ το 1995 (η Χρυσή Αυγή τη μνημονεύει σαν σταθμό στην πορεία της οργάνωσης), με συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου και παρόντες στο πάνελ των καλεσμένων τον Κ. Πλεύρη, τον Α. Ανδρουτσόπουλο και τον Χ. Παππά. Αν βέβαια τώρα αποκλειστικά και μόνο λόγω συγκυρίας δεν επαναλαμβάνει μια αντίστοιχη συνέντευξη, πέρα από το ότι θα έπρεπε να βάλει κάμερες στον Κορυδαλλό, θα είχε ίσως και ορισμένες δυσκολίες τόσο με την εφημερίδα όσο και με το κανάλι. Εκτός κι αν θελήσει στο μέλλον να συνεργαστεί με το ΕΞΤΡΑ ή το ΚΟΝΤΡΑ!
Α.Ψ.
(ΕφΣυν 17/12/2013)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *