Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ:Συνεχίζουµε το δίκαιο αγώνα µας

04_arc_1755_4Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου ∆ιοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών της 17/12/2013

Συνεχίζουµε το δίκαιο αγώνα µας ενάντια στις απολύσεις, τη διαθεσιµότητα, τη θέση συναδέλφων σε αργία και την αποδόµηση – ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Προκηρύσσουµε τέσσερις 24ωρες απεργίες µε περιφρούρηση των εργασιακών µας χώρων:

Τετάρτη 18/12/2013 µε αίτηµα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή,

Πέµπτη 19/12/2013 µε αίτηµα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρµογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιµότητες.

Παρασκευή 20/12/2013 µε αίτηµα την άρση όλων των πειθαρχικών διώξεων.

∆ευτέρα 23/12/2013 µε αίτηµα την κατάργηση της πλατφόρµας αυτό-απογραφής

Επόµενες Γ.Σ ∆ευτέρα 23/12/2013 και ώρα 10:00, και Πέµπτη 9/01/2014 και ώρα 10:00 εκτός εάν οι εξελίξεις επιτάσσουν να πραγµατοποιηθούν νωρίτερα.

∆εν παρεµποδίζουµε και δεν υποστηρίζουµε την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικού παραµένει υπό τον έλεγχο των απεργών.

Την Τετάρτη, 18/12, στις 19.00, έξω από το Υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης, συµµετέχουµε στην κινητοποίηση των διαθέσιµων από το χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας, κ.α.

Την Πέµπτη, 19/12, στις 12:00, στα Προπύλαια, καλούµε µαζί µε τους Φοιτητικούς

Συλλόγους σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μετά τη λήξη της πορείας καλούµε σε συζήτηση συντονισµού όλους τους φορείς της πανεπιστηµιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ,φοιτητές και εργαζόµενους, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ.

Καλούµε σε σύσκεψη συντονισµού µε αντιπροσωπείες συναδέλφων από όλα τα ΑΕΙ – ΤΕΙ, και κυρίως από τα 8 ΑΕΙ που πλήττονται από τη διαθεσιµότητα, σε ηµεροµηνία που θα καθοριστεί σε συνεννόηση µαζί τους.

∆ιοργανώνουµε εκδήλωση µέσα στις γιορτές για τους συναδέλφους και τα παιδιά τους στη Βίλα Ζωγράφου.

Καλούµε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια (Λεωφ. Αλεξάνδρας &

Λουκάρεως), ενάντια στη συγκάλυψη της ρατσιστικής δολοφονίας του Σαχζατ Λουκµάν από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη, 19/12, στις 09:00.

Μετά το πέρας της απεργίας, δε θα επιτρέψουµε να φύγει κανένα στοιχείο χωρίς τον έλεγχο των υπηρεσιακών φακέλων όλων των συναδέλφων από τους ίδιους.

Αιτούµαστε στη ∆ιοίκηση του ΕΚΠΑ και στο Τµήµα Εκκαθάρισης Αποδοχών να γίνει τµηµατική περικοπή των αποδοχών µας λόγω συµµετοχής στην απεργία ώστε να µην προκύψουν µηδενικές µισθοδοσίες για τους επόµενους µήνες. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι οικογενειακές-οικονοµικές υποχρεώσεις των εργαζοµένων, που µε τίµηµα το µισθό τους, παλεύουν εδώ και µήνες για τα δίκαια αιτήµατά τους κατά των διαθεσιµοτήτων και κατά της διάλυσης του δηµόσιου δωρεάν πανεπιστηµίου.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Μ. Λυκοβουνιώτη Ι. Λούβρου Μ. Λογοθέτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *