Δεν υπάρχουν συσχετισμοί που δεν ανατρέπονται

Η Αίγυπτος αποτελεί βασικό στήριγμα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και της προσπάθειας κυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ήταν η πρώτη χώρα που υπέγραψε «συμφωνία ειρήνης» με το Ισραήλ το 1978 προδίδοντας τον αγώνα των Παλαιστίνιων.

Είναι η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ που λαμβάνει 1,5 δισ. δολάρια βοήθεια από τις ΗΠΑ κάθε χρόνο για τις δυνάμεις ασφαλείας της –αυτές τις δυνάμεις που σήμερα δολοφονούν τους εξεγερμένους διαδηλωτές.

Η πτώση του Μουμπάρακ και του δικτατορικού καθεστώτος του θα είναι νίκη για όλους τους Παλαιστίνιους, για το σύνολο των αραβικών λαών που βγαίνουν στους δρόμους!

Πλάι στις άλλες κυβερνήσεις, και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί κάθιδρη τις εξελίξεις.
Γιατί τόσο ο Μπεν Αλί όσο και ο Μουμπάρακ ήταν φίλοι και συνεργάτες της Παγκόσμιας Τράπεζας
και του ΔΝΤ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διατηρούσαν άριστες σχέσεις μαζί τους, «ξεχνώντας» ότι είναι στυγνοί δικτάτορες.
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της συμμαχίας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Και πάνω από όλα γιατί το μήνυμα του «αραβικού πεζοδρομίου» μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ελπίδας: Δεν υπάρχουν συσχετισμοί που δεν ανατρέπονται.

Το αποδεικνύουν οι εξεγερμένοι σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, οι Παλαιστίνιοι που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για την ελευθερία τους, οι λαοί που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εξεγερμένων λαών, στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν έναν άλλο κόσμο, μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού, πιστεύει
στη δυνατότητά τους να ανατρέψουν ακόμη και τις «διάδοχες λύσεις» του συστήματος μέσα από
την ανυποχώρητη πάλη τους, να ανοίξουν τα νέα μονοπάτια της ανατροπής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Λάρισας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *