Απαράδεκτη απόφαση καταδίκης σε φυλάκιση για παρέμβαση στο Δελτίο της ΕΤ3

et3Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

Η ΚΕΔΔΕ καταγγέλλει την αυταρχική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να καταδικάσει σε 6 μήνες φυλάκιση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Άννα Ανανιάδου για τη συμβολική παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, στις 17/12/2009.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ήρθε σε αντίθεση ακόμα και με την πρόταση του εισαγγελέα που ήταν απαλλακτική, καθώς η κατηγορία περί διατάραξης οικιακής ειρήνης κατέρρευσε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εντάσσεται προφανώς στο γενικότερο πλαίσιο διώξεων κατά των πιο μαχητικών τμημάτων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Η μεγάλη ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που έκλεισαν σε μια νύχτα τη δημόσια τηλεόραση σέρνουν στα δικαστήρια συνδικαλιστές και δημοσιογράφους για μια ολιγόλεπτη παρέμβαση σε ένα δελτίο ειδήσεων. Πρόκειται για το ακραίο μαύρο χιούμορ των εμπνευστών του δόγματος «νόμος, τάξη και αστυνομία παντού».

Στην κλιμάκωση του αυταρχισμού που οργανώνει η κυβέρνηση μαζί με τη δικαστική εξουσία απάντηση θα δώσει ο οργανωμένος λαός και ένα ισχυρό μέτωπο πάλης για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας στο οποίο πρέπει να συναντηθούν πρώτα απ’ όλα οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *