Πλειστηριασμοί:Νομοθέτησαν την ομηρία

0004-le-gros-banquier-color-wΔεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες μπαίνουν σε κατάσταση ομηρίας από το Σάββατο 22/12, μέρα ψήφισης του νομοσχέδιου της τρόικας και των τραπεζών για τους πλειστηριασμούς. Θεσμοθετούν «καθεστώς προστασίας» διευκολύνοντας τη σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου αρπαγής, αφού η μαζική και σαρωτική επίθεση κρίνεται άκρως επικίνδυνη και εγκυμονεί την εξέγερση της συσσωρευμένης οργής.

Η ψήφιση του νομοσχέδιου από την κυβέρνηση της τρόικας δίνει το σύνθημα της εκκίνησης. Ποιοι θα χάσουν πρώτοι τα σπίτια τους; Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σε αυτή τη φάση του ποιο οργανωμένου αντιλαϊκού σχεδίου επίθεσης τα τελευταία χρόνια. Με τη γνωστή μέθοδο της σαλαμοποίησης επιχειρούν να διασπάσουν τις οργανωμένες αντιστάσεις που έχουν ξεκινήσει, τακτική που χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια για τη διάσπαση των εργατικών αγώνων και την καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού.

Έχουμε ξεχάσει τους κακούς δημόσιους εργαζόμενους που τους ακολούθησαν αμέσως οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα; Έτσι τώρα θάχουμε τους καλούς και τους κακούς δανειολήπτες. Άπαντες χτυπημένοι από τις πολιτικές των μνημόνιων και της ανεργίας, ευάλωτοι, αλλά μαζί τόσο επικίνδυνοι εν τη ενώσει…

Επιχειρούν άλλη μια φορά να διασπάσουν το κοινωνικό κίνημα, να καλλιεργήσουν ψευδαισθήσεις, να απομονώσουν τους εργαζόμενους.

Η απάντηση πρέπει νάναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ. Ούτε από τις τράπεζες, που έχουμε ανακεφαλαιώσει, ούτε από το κράτος που δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες χρεοφειλέτες με τα απανωτά χαράτσια που μονιμοποιούνται.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κυβέρνησης των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Όλοι αύριο Παρασκευή στον πεζόδρομο της Κοραή 7μ.μ. και μετά στη Βουλή. «Όταν χτυπάει η καμπάνα μη ρωτάς για ποιον χτυπάει, για σένα χτυπάει».

Μέτωπο Επιτροπών Αγώνα ΜΕΤ.Α.Α /Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *