"Το Ξυπόλητο Τάγμα" στο στέκι "Ισκρα" της Θεσσαλονίκης

unnamedΤο στέκι «Ισκρα» στη Θεσσαλονίκη θα προβάλει αυτή την Κυριακή 22/12/2013 τη γνωστή ταινία του Γκρεγκ Τάλας (Γρηγόρης Θαλασσινός) «Το Ξυπόλητο Τάγμα» (1954)

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί  στα χρόνια της κατοχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά μεταβάλλονται σʼ ένα είδος συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και του μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της.

Eπίσης, βοηθούσαν την Αντίσταση, βρίσκοντας τρόπους να φυγαδεύουν στη Μέση Ανατολή Έλληνες, Αμερικάνους και Εγγλέζους αξιωματικούς.

Πρωταγωνιστούν: “ομάδα παιδιών από το Ορφανοτροφείο” …. Μαρία Κωστή (Αλεξάνδρα), Νίκος Φέρμας (Μάρκος) ,Βασίλης Φραγκιαδάκης (Ανδρέας) Αντώνης Βούλγαρης (Νίκος), Στράτης Κρότος (Δημήτρης), Έτος παραγωγής 1954,  90 λεπτά
Σκηνοθεσία: Γκρέγκ Τάλλας (Γρηγόρης Θαλασσινός ) Σενάριο: Νίκος Κατσιώτης

Tην μουσική της ταινίας έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και αυτή ήταν η πρώτη μουσική που συνέθεσε για κινηματογραφική ταινία.

…………………………………………………………………………………………….
Η “ΙΣΚΡΑ” είναι ένα πολιτικό-πολιτιστικό στέκι, ένας ανοιχτός χώρος κοινωνικοποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην οδό Αμύντα 12.

Η “ΙΣΚΡΑ” είναι ανοιχτή έτσι κι αλλιώς, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 7 σας περιμένουμε για παρέα, κουβέντα, χαλάρωση και διασκέδαση.

Κάθε Παρασκευή από τις 21:00 φοιτητικό καφενείο.

Κάθε Κυριακή στις 20:30 προβολή ταινίας. Αυτή την Κυριακή, 22/12/2013, “Το Ξυπόλητο Τάγμα”

Στο “ΙΣΚΡΑ” λειτουργεί βιβλιοπωλείο πολιτικού και όχι μόνο περιεχομένου.

*Το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε ισχύει αν οι κινηματικές συνθήκες το επιτρέπουν!

http://stekiiskra.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *