Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων

94_2Η ποικιλόμορφη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών όλο και πιο προκλητικά υλοποιείται από την κυβέρνηση.

Όλες οι αρμόδιες κρατικές δομές, οι υπηρεσιακοί παράγοντες (περιφερειακοί διευθυντές, διευθυντές Εκπαίδευσης κλπ.), καθώς και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) εναρμονίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι φανερό ότι η στρατηγική κυβέρνησης – ΕΕ για το νέο σχολείο, μέρος του οποίου είναι η λεγόμενη διαχείριση προσωπικού, ακουμπάει τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων. Η υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου του εκπαιδευτικού, το να μάθουμε να ζούμε με τις ελλείψεις προσωπικού και να αξιολογούμε το ποιες από αυτές θα καλυφθούν και ποιες όχι, οι αδιάκοπες μετακινήσεις κλπ. αποτελούν πολιτικές επιλογές.

Αυτό αποδεικνύεται και από τον  τρόπο που η κυβέρνηση “ρυθμίζει” τις αποσπάσεις, χωρίς ενιαία κριτήρια, με δέσμευση των αποσπασμένων – με απουσία νέων διορισμών και με περαιτέρω ελαστικοποίηση στους εναπομείναντες, που καλούνται να καλύπτουν νέα κενά.

Επίσης, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια σειρά συνάδελφοι μετακινούνται καθημερινά χωρίς οι μετακινήσεις αυτές να καλύπτονται με οδοιπορικά.

Με οργάνωση σε κάθε σχολείο, με συμμαχία εκπαιδευτικών – γονιών – μαθητών και δράση ταξική να αντισταθούμε στην υλοποίηση της αντιλαϊκής νομιμότητας. Το σωματείο πρέπει να γίνει το σπίτι για τον καθένα και την καθεμιά. Το μέλλον ανήκει στο δίκιο, αλλά και δεν θα έρθει μόνο του, έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *