Η διαπλοκή … χωρίς προσχήματα

Σε περασμένη ανάρτησή μας που την τιτλοφορούσαμε “Η διαπλοκή στα χρόνια της πράσινης διακυβέρνησης” γράφαμε για το φαινόμενο της «σοσιαλιστικής» διακυβέρνησης του ΓΑΠ κατά το οποίο το κυβερνητικό σχήμα στελεχώνεται από πρόσωπα που υπηρέτησαν και πιθανόν υπηρετούν ακόμα τα συμφέροντα μεγαλοκαπιταλιστών. Αναφέραμε σ’ αυτή την ανάρτησή μας ονόματα και … διευθύνσεις.

Ερχεται σήμερα η φυλλάδα «Ελεύθερος Τύπος» για να μας πει ότι:
«δικηγόρος του στενού επαγγελματικού περιβάλλοντος του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βρίσκεται πίσω από τη νομική υποστήριξη αγωγών που έχουν καταθέσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας επιπλέον ποσά ύψους 200 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, εγείρει μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση.
Το γεγονός και μόνο ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος, που χειρίζεται υποθέσεις για λογαριασμό μεγαλοεργολάβων κατά του ελληνικού Δημοσίου, ανήκει, ως βασική συνεργάτης, στο νομικό γραφείο που διατηρεί από δεκαετίας και πλέον ο υφυπουργός κ. Ρόβλιας, δημιουργεί ένα περίεργο πλέγμα σχέσεων και προκαλεί έντονες υποψίες διαπλοκής με φόντο το δημόσιο χρήμα, θέτοντας την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου προ των ευθυνών τους για την απόδοση μιάς σειράς, οφειλόμενων προς τους Ελληνες φορολογούμενους, επίσημων εξηγήσεων».

Βεβαίως, αυτό συνέβαινε πάντοτε στην αστική πολιτική, να τοποθετούνται δηλαδή ενεργούμενα των πλουτοκρατών σε κυβερνητικές θέσεις, όμως παλιότερα υπήρχε κάποιο μέτρο.
Συνήθως οι δουλειές γίνονταν καλυμμένα, δεν έπαιρναν κατευθείαν στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων να τα τοποθετήσουν στην κυβέρνηση.
Ο Παπανδρέου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σ’ αυτό το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *