Πορεία συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας στην Λάρισα

 

Με οργανωτή την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας έγινε χτες στην πόλη μας μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στο οποίο οι διαδηλωτες απαίτησαν  τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας στηρίζοντας ταυτόχρονα το αίτημα των απεργών πείνας μεταναστών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

 Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ο αγώνας τους είναι και δικός μας και το δυνατό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και θα νικήσει» οι διαδηλωτές εξέφρασαν με δυναμικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες, ζητώντας την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως είναι γνωστό τριακόσιοι μετανάστες ξεκίνησαν από τις 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας διεκδικώντας τη νομιμοποίηση των ίδιων και όλων των μεταναστών/ριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Τι επακολούθησε είναι γνωστό. Οπως σημειώνει σε προκήρυξη της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας «ο αγώνας τους δέχτηκε την πιο λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης και των προθύμων της (Λ.Α.Ο.Σ – Ν.Δ – Ντόρας -μεγαλοδημοσιογράφων) τώρα και εισαγγελέων, που δεν δίστασαν να προχωρήσουν ακόμη και σε χουντικές πρακτικές (άρση ασύλου), που άφησαν να ξεχυθούν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι χειρότεροι ακροδεξιοί εφιάλτες, που συμμάχησαν με το διάβολο για να σπείρουν στην κοινωνία το φόβο, τη μισαλλοδοξία και το φασισμό.

Λασπολογούν για υποκινούμενο αγώνα και «εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου», κρύβοντας τη βαθιά ρατσιστική τους φύση που αρνείται να δεχτεί ότι οι μετανάστες είναι υποκείμενο, ικανό να μιλήσει για τον εαυτό του, να ζητήσει -θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή του- δικαίωμα στην ύπαρξη, ίσους όρους στη δουλειά, στην κοινωνική πρόνοια, στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση.
Όπως έκανε πρόσφατα με τους αγώνες του στη Μανωλάδα, τη Μηχανιώνα, τη Σκάλα Λακωνίας, τα Ιωάννινα.

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την «κατάλυση» της έννομης τάξης, του κράτους «δικαίου» και του ασύλου.
Ποιοι, οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ και των τραπεζών που εν μια νυκτί και πραξικοπηματικά (ενάντια στο σύνταγμα και τη λαϊκή ψήφο), επέβαλλαν το μνημόνιο αφαίρεσης κατακτήσεων και δικαιωμάτων ενός αιώνα, καταλύουν κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, προωθούν τα πανεπιστήμια Ανώνυμες εταιρίες, την απόλυτη εμπορευματοποίηση της γνώσης, την υποταγή της στις ανάγκες και τους κανόνες της αγοράς.

Το άσυλο δεν απειλείται από μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυτη αδικία, αλλά από τους οπλοφόρους ΕΚΑΜίτες του Παπουτσή. Στο Πανεπιστήμιο που διδάσκονται οι νόμοι, πρέπει να βρίσκουν άσυλο οι αδικημένοι, γιατί νόμοι χωρίς δικαιοσύνη είναι κενό γράμμα.

Οι κάθε λογής απολογητές του καπιταλισμού, λένε πως δεν χωράμε και κάποιοι περισσεύουν. Οι περιττοί χθες ήταν οι συμβασιούχοι, μετά οι δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα οι μετανάστες και αύριο οι 1 εκατομμύριο άνεργοι.
Προσπαθούν να μας πείσουν με νούμερα, με δείκτες. Υπάρχουν όμως και νούμερα που κρύβουν σκοπίμως: «Μόνο οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, διαθέτουν περισσότερο πλούτο από όσο διαθέτουν 48 από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες! Τα πλούτη 15, μόνο, από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι μεγαλύτερα από τα ΑΕΠ όλης της Αφρικής!!! (τα στοιχεία από έκθεση του ΟΗΕ). Να ποιοι καταλαμβάνουν το χώρο, το τόπο, τη γη μας, λυμαίνονται τον πλούτο μας και είναι και περιττοί και λαθραίοι. 

Επειδή δεν αποδεχόμαστε την ιδεολογία των «πλεοναζόντων ανθρώπων», γιατί δεν είμαστε εμπορεύματα, ούτε ένα σύστημα, που με ανάλγητη ευθύτητα είναι έτοιμο να εφαρμόσει τον νόμο της κοινωνικής ευθανασίας και να μας οδηγήσει στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στεκόμαστε αλληλέγγυοι
στον αγώνα αυτών των ανθρώπων που λένε: «Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για
να μάθετε το δίκιο μας. Βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς…».

Καταλήγοντας η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία αναφέρει πως «οι μετανάστες έχουν το δικαίωμα να μην κρύβονται, να δουλεύουν και να ασφαλίζονται, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Ο εξαναγκασμός τους σε καθεστώς παρανομίας διογκώνει απλά τα κέρδη των εργοδοτών, διασπά τους εργαζόμενους, υποβαθμίζει και θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα όλων μας».

Σ.Α

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Ευχαριστούμε τον σύντροφο που μας έστειλε την ανταπόκριση και θα θέλαμε όλοι οι αναγνώστες του μπλογκ μας να μας ενημερώνουν για κάθε κινηματική διαδικασία που συμβαίνει στην περιοχή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *