Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Εργαζόμενους του "Παπουτσάνη"

papoutsanisΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»    

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντώντας στις τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων τους και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες.

Η εργοδοσία βλέποντας την μαζική συμμετοχή στην απεργία, την ενότητα όλων των εργατών επιχείρησε με μια μικρή ομάδα απεργοσπαστών να σπάσει την απεργία και δεν το κατάφερε. Επιδιώκει με όλα αυτά να περάσει κλίμα τρομοκρατίας με στόχο το χτύπημα του σωματείου, τη διάλυσή του για να μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει όλο το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση. Να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους με την αθλιότητα των 586 ευρώ, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς ουσιαστικά κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς να μπορούν οι εργάτες να απαντήσουν στη βία του εργοδότη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του “Παπουτσάνη”. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απόφαση της γενικής συνέλευσης για τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν στο εργοστάσιο της Ριτσώνας. Προστατεύουμε το δικαίωμα στην εργασία! Οι μεγαλοεργοδότες δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους. Δε θα γίνουμε μαξιλαράκι τους για να δεχτούμε εμείς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Καμία ποινικοποίηση των αγώνων!

Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες – απεργοί και απολυμένοι συναγωνιστές!

Να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                              ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ακαρνανίας 65 – 121 35
Τηλ.- Fax : 210 5724139
http://www.asda.gr/sdpeper
E-mail: sdpeper@asda.gr
28/12/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *