Η σημερινή δίκη-παρωδία για την υπόθεση των “Πυρήνων”

  Με μοναδική παρουσία της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη –από τους 9 κατηγορουμένους για την υπόθεση των «Πυρήνων»- έγινε σήμερα η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό. (Δείτε το βίντεο)
Είχαμε αναφερθεί σε σχετικά δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα την δημοσιότητα, ενώ για την περιπέτεια που περνάει η Κωνσταντίνα, αλλά και η οικογένεια της μπορείτε να δείτε αυτή την ανάρτησή μας.

Κατά τα λοιπά, σήμερα, οι δικηγόροι της Καρακατσάνη, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος υπέβαλαν ένσταση αοριστίας του κατηγορητηρίου, το οποίο, όπως τόνισαν, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ορισμένο στοιχείο για την εντολέα τους πλην δύο αποτυπωμάτων της που εντοπίστηκαν σε μία σακούλα και σε ένα σημείο του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι. Οι συνήγοροι της Κωνσταντίνας μίλησαν για ένα αόριστο κατηγορητήριο «που βρίθει σκέψεων και συμπερασμάτων καθιστώντας ακατάληπτη την εναντίον της κατηγορία».

Θα θυμάστε τι είχε γίνει με την 27χρονη Γερμανίδα.  Η εισαγγελέας είχε ρωρτήσει  την Φέη γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της κείμενα αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και επιστολές συλληφθέντων με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Η Γερμανίδα απάντησε πως τα κείμενα είναι δημοσιευμένα και προσβάσιμα στον καθένα. Ο σχολιασμός που ακολούθησε από την εισαγγελέα ήταν τουλάχιστον εξοργιστικός. «Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις στο σπίτι σου κείμενα τρομοκρατών», της είπε!!!!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το κατηγορητήριο που αφορά την Καρακατσάνη. Αναφέρθηκε μάλιστα σε ένα συγκεκριμένο του  σημείο, ο Ν. Κωνσταντόπουλος: «Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ο τρόπος ζωής της (σ.σ Καρακατσάνη) λαμβανομένης υπ’ όψιν της μικρής ηλικίας της». «Δηλαδή, την στέλνουμε για κακούργημα για τον τρόπο ζωής της;», αναρωτήθηκε ο Ν. Κωνσταντόπουλος.

Ο συνήγορος της Καρακατσάνη χαρακτήρισε «μνημείο αοριστίας και σεναριογραφίας» το κατηγορητήριο, τονίζοντας πως η εντολέας του «καλείται να απολογηθεί σε ευφάνταστα σενάρια, που αν τα κάνετε δεκτά, σημαίνει πως θα υποθηκεύσετε τη ζωή της στο κάτεργο, γιατί το χάσμα ανάμεσα στα πραγματικά στοιχεία και την κατηγορία που της αποδίδεται είναι τεράστιο».

Φυσικά όμως αναμενόταν το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, απέρριψε ως απαράδεκτη την ένσταση.

Και οι μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών – εξωδικονομικές διαδικασίες τις χαρακτήρισε ο Ν. Κωνσταντόπουλος- συνεχίζονται αφού σήμερα πρόσθεσαν στην δικογραφία νέα έγγραφα καθώς και επτά dvd τα οποία οι ανακριτικές αρχές τα είχαν από το 2009 αλλά τα κράτησαν έξω απ’ την δικογραφία και τα εμφάνισαν σήμερα.

«Προχωρείτε σε αιφνιδιασμό των κατηγορουμένων κρατώντας στο συρτάρι στοιχεία και εμφανίζοντας τα σε στιγμή μη αποδεκτή από την δικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό για την τύχη των κατηγορουμένων, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί για τη διεξαγωγή της δίκης.

Οι δίκη-παρωδία θα συνεχιστεί την Πέμπτη και πιθανόν να καταθέσουν οι πρώτοι μπάτσοι, μάρτυρες κατηγορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *