Kατάληψη ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγυης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Eγινε κατάληψη της ΓΣΕΕ από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκε δελτίο τύπου.

“6 λόγοι για τους οποίους είμαστε σήμερα εδώ”

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί 300 μετανάστες εργάτες βρίσκονται ήδη στη 15η μέρα απεργία πείνας διεκδικώντας νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Οι 300 ούτε εκλιπαρούν για ελεημοσύνη ούτε απαιτούν κάτι παράλογο. Διεκδικούν, με μόνο όπλο το σώμα τους, όσα δικαιούνται, όσα είναι αυτονόητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, κανένας εργάτης δεν μπορεί να δουλεύει με σπασμένο μεροκάματο και χωρίς ένσημα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να ζει υπό τη διαρκή απειλή της απέλασης.

Είμαστε σήμερα εδώ, για να σπάσουμε την εκστρατεία λάσπης που δέχεται εδώ και 15 μέρες ο αγώνας των μεταναστών από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα. Οι ίδιοι που λεηλάτησαν τα δημόσια οικονομικά και τώρα καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, κατηγορούν τους ξένους εργάτες ως απειλή για την κοινωνία. Οι λίγοι που πλούτισαν και πλουτίζουν από τη φτώχεια των πολλών, προσπαθούν να στρέψουν τους εργαζόμενους σε αλληλοσπαραγμό.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και η ΓΣΕΕ τηρούν εδώ και 15 μέρες ένοχη σιωπή για τον αγώνα των 300. Δεν μίλησαν την ώρα που οι μετανάστες διώχνονταν από τη Νομική υπό την απειλή της αστυνομικής βίας, δεν έκαναν τίποτα για τις άθλιες συνθήκες του κτιρίου στο οποίο μεταφέρθηκαν, δεν τοποθετούνται ούτε τώρα, παρά το ότι το αίτημα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών έχει υιοθετηθεί από τα συνδικάτα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί οι μετανάστες δεν είναι γενικώς μια αναξιοπαθούσα ομάδα πληθυσμού, αλλά αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης. Βρίσκονται στην καρδιά όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων εντάσεως εργασίας και αντιμετωπίζουν την πλέον στυγνή εκμετάλλευση, Τα αιτήματα τους πρέπει να αποτελέσουν μέρος των προτεραιοτήτων του εργατικού κίνηματος.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο αγώνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί οργανικό τμήμα του κινήματος αντίστασης στην επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, είναι ένα ακόμα μέτωπο των ευρέων αντιστάσεων εναντία στο Μνημόνιο και τη φαλκίδευση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η νίκη των μεταναστών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και θα βοηθήσει τα κινήματα να παλέψουν από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τα μεροκάματα δεν τα ρίχνουν οι μετανάστες, αλλά ο ρατσισμός. Γιατί ο οχετός του εκφασισμού μας απειλεί όλους και όλες.

Πρωτοβουλία Aλληλεγγύης

2 απαντήσεις στο “Kατάληψη ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγυης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας”

 1. @giorgis
  Παιδιά χρειάζεται να γίνει πρώτη είδηση η αναδημοσίευση Der Spiegel -και Καθημερινής
  =================================

  «Που πήγαν τα λεφτά;»
  Την απορία μας την λύνει το Der Spiegel και η «Καθημερινή»

  =======================

  Der Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/02/2011_377071

  Der Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία
  Για συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό.

  Σε τριπλάσιο μέγεθος από τις καταθέσεις στην Ελλάδα ανέρχονται τα κεφάλαια που έχουν καταθέσεις Έλληνες πολίτες στην Ελβετία, όπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

  Το ποσό αυτό, κατά το Spiegel, είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ….
  =========================
  «Λεφτά υπάρχουν» (στην Ελβετία θα πρόσθετα). Πως τα απέκτησαν αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *