Σας ρημάζουμε,κι επειδή ίσως να ξεσηκωθείτε,έχουμε και το στρατό για καταστολή διαδηλώσεων

Καθώς η επίθεση της άρχουσας τάξης εντείνεται με το ξέσπασμα της κρίσης, προκειμένου να (α) “κινεζοποιήσει” όσο περισσότερο μπορεί τους εργάτες, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και (β) να δώσουν λεφτά στις τράπεζες, που έχουν χρεωκοπήσει, μιας και οι λαοί αδυνατούν να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια+τόκους, προφανώς οι κυβερνώντες φοβούνται ότι η επιστροφή της φτώχειας και της βαρβαρότητας για τους λαούς, θα φέρει μαζί της και την επιστροφή της διάθεσης των λαών να παλέψουν εναντίον τους, ανατρέποντας τους.

Στην λίστα άλλωστε με τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης που διατυπώνουν τέτοιους φόβους προστέθηκε πρόσφατα και το ΔΝΤ, το οποίο δήλωσε ορθά-κοφτά ότι οι ανισότητες που έχουν απογειωθεί ήδη σε επίπεδα ρεκόρ και διαρκώς αυξάνονται, ήταν η βαθύτερη αιτία της καπιταλιστικής κρίσης (διότι οι εργάτες αδυνατούσαν πλέον να αγοράσουν όλα αυτά που παρήγαγαν, τα οποία ήταν ολοένα και περισσότερα λόγω της αυξημένης παραγωγικότητας), και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επαναστάσεις, μιας και οι λαοί δύσκολα θα εξακολουθήσουν να δέχονται την τυραννία που προσπαθούν να τους επιβάλλουν μια χούφτα ολιγάρχες

Απέναντι στο φάσμα μιας πιθανής ανατροπής τους από τους εργάτες, οι καπιταλιστές ήδη “παίρνουν τα μέτρα τους”, με πάμπολλα μέτρα φακελώματος, παρακολούθησης, καταστολής, κτλ.

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει εδώ και χρόνια μια επαναφορά και του στρατού ως όργανου καταστολής λαικών κινητοποιήσεων. Εδώ και χρόνια, και με μικρά-μικρά βήματα κάθε φορά, οι κυβερνώντες περνούν ρυθμίσεις που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τη [επανα]χρησιμοποίηση του στρατού εναντίον του λαού.

Για παράδειγμα, ήδη από το 2006 η “Ελευθεροτυπία” ανέφερε τα εξής:

Ασκήσεις καταστολής διαδηλώσεων ξεκίνησε ο στρατός, επιφυλλάσσοντας για τους στρατονόμους ένα νέο ρόλο, με καθήκοντα σαν αυτά των ανδρών των ΜΑΤ.

**Στα μέσα του περασμένου μήνα στο 951 Τάγμα Στρατονομίας έγινε μια άλλου τύπου άσκηση: Το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση μιας διαδήλωσης πολιτών κατά του ΝΑΤΟ. Και τον στρατό να επεμβαίνει δυναμικά όταν κάποιοι από τους πολίτες προσπαθούν να περάσουν και να μπουν μέσα στο στρατόπεδο. Για τις ανάγκες τις άσκησης ο ρόλος των «εχθρικών δυνάμεων» είχε ανατεθεί σε… φαντάρους.

* Οι σειρούλες παρίσταναν τους διαδηλωτές, και για να γίνει πιο πειστικό το όλο σκηνικό είχαν την έμπνευση να τους δώσουν να κρατούν και πλακάτ με συνθήματα.

* Σε ορισμένα από αυτά αρχικώς έγραφαν «ΝΑΤΟ GO ΗΟΜΕ», αλλά επειδή στην πορεία οι αξιωματικοί θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικά, αφαιρέθηκε από τα συνθήματα κάθε αναφορά στο ΝΑΤΟ. Εμεινε έτσι το «GO ΗΟΜΕ», γενικώς και αορίστως…

* Το «εξαγριωμένο» πλήθος των διαδηλωτών-φαντάρων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο μονάδες της στρατονομίας που θα υπερασπίζονταν το στρατόπεδο από τους «εισβολείς».

**Το σενάριο προέβλεπε ότι δύο διαδηλωτές από το πλήθος σκαρφαλώνουν στην κλειστή πύλη του στρατοπέδου.

* Τον έναν συλλαμβάνει η πρώτη ομάδα των στρατονόμων και τον άλλον η δεύτερη. Στο μεταξύ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, που φτάνει επί τόπου και αρχίζει να κάνει χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων. Το πλήθος διαλύεται και η άσκηση στέφεται με επιτυχία, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι επιτελείς, που σχεδίασαν το σενάριο…

Επίσης, λίγα χρόνια πιο πίσω (2004), σε άλλο άρθρο της “Ελευθεροτυπίας”, αναφέρθηκε στο θέμα και ο “Ιός“, σχολιάζοντας ένα άλλο επίσημο έγγραφο της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας:

Η πρώτη αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση έγινε αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Στις 20.9.2001 το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την αναθεώρηση του αμυντικού δόγματος, ενσωματώνοντας την αντιμετώπιση των “ασύμμετρων απειλών” στα καθήκοντα (και) των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Στην ίδια ιστορική συνεδρίαση, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανακοίνωσε την πανευρωπαϊκή επεξεργασία “ενός κοινού ορισμού της έννοιας της τρομοκρατίας” και την καθιέρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σκιαγραφώντας στο πρες ρουμ τον καινούριο εχθρό, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ήταν απολύτως σαφής: “Τίθεται πλέον ένα θέμα εσωτερικής ασφάλειας. Ο κλασικός κίνδυνος, για την κυριαρχία και την ακεραιότητα μιας χώρας, ήταν κατά παράδοση εξωτερικός. Τώρα ο κίνδυνος, στο πλαίσιο αυτών των ασύμμετρων απειλών, μπορεί να προέλθει από το εσωτερικό μιας χώρας. Θα πρέπει, λοιπόν, κι εμείς να συντονίσουμε τη δράση των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα εθνικής άμυνας ή εξωτερικής πολιτικής με τη δράση των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα εσωτερικής ασφάλειας και τάξης”.

Το κείμενο της “αμυντικής στρατηγικής αναθεώρησης” δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2.10.01 και περιλαμβάνει έναν γενικόλογο ορισμό του προβλήματος: “Ως ασύμμετρες απειλές ορίζονται οι προσπάθειες εκείνες υπονόμευσης της ισχύος ενός αντιπάλου, οι οποίες στηρίζονται στην εκμετάλλευση των αδυναμιών του με χρήση μέσων που διαφέρουν σημαντικά από τον συνήθη τρόπο διεξαγωγής επιχειρήσεων του αντιπάλου” (σ.19). Για να μη νομίζουμε πάντως ότι αυτή η “υπονόμευση” απέχει πολύ από τις ιδέες του Κίτσον, επιστρατεύεται ένα τέτοιο παράδειγμα “ασύμμετρης απειλής”: “μια σύγκρουση”, γενικά, όπου “από τη μία βρίσκεται ένα οργανωμένο κράτος και από την άλλη έχουμε ‘ομάδες’ συμφερόντων” (σ.19). “Ομάδες συμφερόντων” που απαρτίζονται, προφανώς, από πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Σε ομιλία του στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (21.8.02), ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαρβάλας θα προσθέσει δυο ακόμα “ασύμμετρους” κινδύνους: τον “εθνικοθρησκευτικό φανατισμό” και τον εν γένει “ριζοσπαστισμό” -διατύπωση ασαφής, που παραπέμπει όμως ευθέως στα αντί-νεοφιλελεύθερα νέα κοινωνικά κινήματα.

Όλα αυτά τα θυμηθήκαμε καθώς σήμερα αλιεύσαμε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από μια άσκηση-προσομοίωση του στρατού εναντίον διαδηλωτών (Στρατιωτική Άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ), το οποίο μπορείτε να το δείτε εδώ (το “ζουμί” βρίσκεται από το 2′.30” και μετά, οπότε αν θέλετε πηγαίνετε κατευθείαν εκεί):

Η άσκηση του στρατού έγινε το σαββατοκυριακο που πέρασε σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλαδας με την ονομασία “Καλλιμαχος”. Η συγκεκριμένη άσκηση γίνεται μια φορά τον χρόνο μετά τα Δεκεμβριανά και λαμβάνει χωρα σε μεγάλο στίβο μάχης κάτω απο συνθήκες πόλης!

Στην άσκηση γίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΗ αναπαρασταση συγκρούσεων με 50 ατομα σαν διαδηλωτές να ρίχνουν πετρες και μπουκάλια σε διμοιρίες οι οποίες ανασυντάσσονται και με βοήθεια σκαπτικών μέσων σπάνε τα οδοφράγματα και κάνουν φάλαγγα σε διαδηλωτές!!!!

Μετα τα 2.30 γινεται η αναπαρασταση συγκρουσης σε οδοφραγματα, ενώ το “κλου” της υπόθεσης είναι ότι έχουν βάλει τους διαδηλωτές να έχουν ως σύνθημα τους το…”peace” (“ειρήνη”)!!!

Προφανώς στην άσκηση μετέχουν οι μισθοφόροι τους στρατού, όχι οι φαντάροι, που προφανώς δε θα συμμετείχαν εύκολα σε τέτοιου είδους ενέργειες. Μάλιστα, οι φαντάροι της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που συμμετείχε στην άσκηση έκαναν και δημόσια καταγγελία μέσω του δίκτυου “Σπάρτακος”, την οποία βέβαια κανένα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν έπαιξε (γιατί άραγε; Είναι άραγε μικρό θέμα να είσαι φαντάρος και να σου ζητάνε να συμμετέχεις σε άσκηση καταστολής εναντίον μιας λαικής κινητοποίησης από το στρατό;)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΗΣ 71ης ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΓΕΣ, ΥΠΕΘΑ.

Η εκπαίδευση προκεχωρημένων φυλακίων της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στο Κιλκίς, καλά κρατεί. Ο κόκκινος μπερές (λες και τον ονειρευτήκαμε ποτέ) απαιτεί θυσίες, τρέξιμο και ιδρώτα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό στα πλαίσια αυτής της εκπαίδευσης καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο των διαδηλωτών σε μία προσομοίωση Καταστολής Πλήθους. Για αυτό μας διέταξαν να μείνουμε αξύριστοι.

Η δημοσιότητα και οι καταγγελίες έφεραν τις πρώτες αντιδράσεις. Στην πρωινή αναφορά ο υπεύθυνος για τα σχολεία λοχαγός γνωστοποίησε στους συναδέλφους-φαντάρους την ύπαρξη της καταγγελίας περνώντας στην επίθεση, μιλώντας για ανακρίβειες και ψέματα. Μίλησε για δειλία καλώντας τους φαντάρους να εκφράζονται μόνο στην αναφορά. Σε λίγα δευτερόλεπτα βέβαια αναίρεσε τον εαυτό του χρησιμοποιώντας απειλές για φυλακές και στρατοδικεία.

Εμείς πιστεύουμε ότι και όλη η κοινωνία: Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από τα γαλόνια και την ιεραρχία, να αποκόβεις τη ζωή των στρατοπέδων από την κοινωνία απαγορεύοντας τη δημοσίευση των αυθαιρεσιών που ακόμη και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν επιτρέψει σε κάθε ένστολο.

Και είναι πράξη αντίστασης, δικαίωμα και υποχρέωση μας, να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για σενάρια αστυνομικοποίησης του στρατού.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι καλυμμένος και ότι δε φοβάται τίποτα. Όσο πιο πολύ το τόνιζε φυσικά, τόσο φαινόταν ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Αποδεικνύεται ότι ένα μόνο γράμμα ήταν αρκετό να προκαλέσει ζήτημα και να αμφισβητήσει τη συμμετοχή μας σε αυτή την παρωδία, που εκτός των άλλων προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. Αν θέλουμε να διαδηλώσουμε, ξέρουμε πού, πότε και γιατί. Δε θα είναι ποτέ για πρόβα σε ένα νέο εξελιγμένο είδος καταστολής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την υγεία-παιδεία, που καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που μας αφήνει άνεργους, σύντομα θα μας βρει όλους απέναντι της.

Τα καλύτερα βέβαια ήρθαν στην ίδια αναφορά με την ομιλία του διοικητή. Κατά τα λεγόμενά του, η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, ο ελληνικός στρατός είναι κομμάτι του Ευρωστρατού και από την άνοιξη είναι υποχρεωμένος να έχει δύο διμοιρίες Καταστολής Πλήθους!

Οι διμοιρίες αυτές δεν είναι για το εσωτερικό της χώρας αλλά προορίζονται για «ειρηνευτικές αποστολές», όπου πολλές φορές χρειάζεται επέμβαση ανάμεσα σε δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», πχ Κοσσυφοπέδιο.

Πλήρης ομολογία όλου του σχεδίου!

Πού είναι λοιπόν, οι ανακρίβειες και τα ψέματα για τα οποία μας κατηγορούν;

Αντίθετα οι αξιωματικοί και ο διοικητής στην 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, το ΓΕΣ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραπλανούν το λαό μας και χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά ψεύδη:

ποιους αντιμαχόμενους χωρίζει σήμερα στο Αφγανιστάν το ΝΑΤΟ;
από πότε το νατοϊκό προτεκτοράτο του Κοσσόβου, όπου και οι Αλβανοί και οι Σέρβοι εχθρεύονται πλέον το ΝΑΤΟ αποτελεί «ειρηνευτική αποστολή»;
ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ δεν υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στην Σομαλία;

Αρνούμαστε τον όρο «ειρηνευτική αποστολή» καθώς στεκόμαστε στο πλευρό του λαού μας που αρνήθηκε τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό, με στόχο το διαμελισμό της χώρας και την επιβολή της επικυριαρχίας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.

Έμμεσα ή άμεσα ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός προκαλούν πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς διαμορφώνοντας σε μία σειρά από χώρες νέους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς συσχετισμούς για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., η κυβέρνηση Μπους και το ΝΑΤΟ εξόπλισαν, καθοδήγησαν, ενθάρρυναν τον UCK που σήμερα κατηγορούν για λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ αποτελούν Δυνάμεις Κατοχής με το μανδύα της «ειρηνευτικής αποστολής», εξασφαλίζουν σταθερότητα στους νέους συσχετισμούς και στα νέα συμφέροντα. Ας τελειώνουν με τα παραμύθια.

Σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Σομαλία και αλλού η Ελλάδα δεν εξάγει Ειρήνη αλλά Κατοχή. Είναι αυτός ο απροκάλυπτα ταξικός προορισμός αυτών των αποστολών που επιβάλλει μια νέα μορφή, πιο αστυνομικοποιημένη. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας, Παγκόσμιος Χωροφύλακας ορίστηκε το ΝΑΤΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων, με δικαίωμα επέμβασης στο εσωτερικό χωρών με σκοπό την συντριβή των κοινωνικών εξεγέρσεων που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Γιατί ο αντίπαλος δεν είναι μόνο ο απέναντι στρατός ή οι «τρομοκράτες» αλλά όποια κοινωνική δύναμη απειλεί το status quo που έχει διαμορφωθεί. Απέναντι σε διαδηλωτές δεν χρειάζονται μόνο πολυβόλα και λουτρά αίματος, που μπορεί να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. Αρχικά χρειάζονται τα χημικά, οι πλαστικές σφαίρες και τα γκλομπ σε ένα επίπεδο πιο πάνω από τη συνηθισμένη αστυνομία. Αν η ένταση των κοινωνικών εκρήξεων το απαιτήσει θα έρθει και η ώρα των τεθωρακισμένων.

Τα νέα πολεμικά δόγματα σε ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό είναι αυτά που μας κάνουν να ανησυχούμε. Εχθρός τελικά είναι ό,τι απειλεί το αστικό πολιτικό σύστημα και τους νόμους της αγοράς. Μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανάγουν σε «εθνική απειλή» μια σειρά από ζητήματα όπως οι μετανάστες, οι απεργίες διαρκείας, οι μεγάλες διαδηλώσεις.

Γιατί να είμαστε σίγουροι ότι προορίζεται μόνο για το εξωτερικό η εκπαίδευση στην καταστολή πλήθους του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Βαλκανικής Ταξιαρχίας και του ελληνικού στρατού; (όχι ότι αυτό θα μας ανακούφιζε). Δεν πρέπει να μαθαίνουμε από την παγκόσμια εμπειρία, όπου τα έμπειρα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα των ΗΠΑ-Ισπανίας-Γαλλίας-Βρετανίας-Ιταλίας, όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής του εσωτερικού εχθρού και εμπέδωσης κλίματος Ασφάλειας στο αστικό καθεστώς εξουσίας;

Είναι φανερό ότι οι πάνω προετοιμάζονται βάζοντας έστω έμμεσα, έστω ως εκφοβισμό το στρατό στο «κόλπο» της καταστολής. Πήγαν να το δοκιμάσουν το Δεκέμβρη του 2008, αλλά και στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία στις 5 Μαΐου του 2010.

Βλέποντας όμως και τα τελευταία παραδείγματα από τις χώρες της Αφρικής γίνεται φανερό ότι όταν θέλει ο λαός.

Δεν σε σώζει ούτε και ο στρατός..

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *