Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Στρατούλη

fylak-larisΣταμάτησαν την απεργία πείνας οι τρεις αλληλέγγυοι μετά την έκκλησή του

Α.Ψ. 

Τι άλλο περιμένουν οι δικαστές προκειμένου να τερματίσουν με την απόφασή τους μια πορεία στον θάνατο; Ο ίδιος ο Σπ. Στρατούλης, διαισθανόμενος την απόλυτη θυσία των τριών κρατουμένων αλληλέγγυων, που του συμπαραστέκονται με μια εξίσου εξαντλητική απεργία πείνας, τους καλεί σε γράμμα του να σταματήσουν.

«Σήμερα, βρισκόμενος στην 50ή ημέρα απεργίας πείνας, βλέπω πως οι κρατικοί μηχανισμοί μέσω της ολιγωρίας που δείχνουν προσπαθούν να με εξαντλήσουν. Η απάντησή μου είναι πως συνεχίζω τη μάχη. Η απόφασή μου, όμως, αυτή δεν επιτρέπω να αποβεί σε βάρος των συντρόφων μου. Οι αλληλέγγυοι απεργοί πείνας Ράμι Συριανός, Εργιόν Μουσταφά και Μιχάλης Ραμαδάνογλου ακολούθησαν την απόφασή μου να απέχω από 11 Νοεμβρίου από την τροφή, με αίτημά μου να απαλλαγώ από τις κατασκευασμένες κατηγορίες που με βαρύνουν και να ξαναπάρω πίσω τις άδειες εξόδου μου από τη φυλακή. Ζήτησα επίμονα από τα αλληλέγγυα αδέρφια μου να σταματήσουν την απεργία πείνας, διότι ήδη έχουν καταφέρει τον σκοπό τους, να μεταδώσουν, δηλαδή, τη δύναμη της αλληλεγγύης και να μεταφέρουν προς τα έξω το μήνυμα της συλλογικής αντίστασης, με το να σταθούν δίπλα μου. […] Νιώθω πως όφειλα με αυτό το γράμμα μου να δημοσιοποιήσω το παραπάνω αίτημα, που εξέφρασα στους συντρόφους μου. Συνεχίζω, είμαστε ΜΑΖΙ και θα παραμείνουμε ΜΑΖΙ μέχρι το τέλος».

Το αίτημα του απεργού πείνας έκαναν αμέσως δεκτό οι συμπαραστάτες του και με ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι σταματούν την απεργία πείνας. Παρ’ όλα αυτά ο Στρατούλης συνεχίζει την πορεία προς τον θάνατο, με την υγεία του να κρέμεται από μια κλωστή. Ισως μετά τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια κάποιοι επιτέλους να δώσουν τέλος σε αυτή την απάνθρωπη απόφαση να στερηθεί τη νόμιμη άδεια αυτός ο κρατούμενος.

 http://www.efsyn.gr/?p=163000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *