Αντιπαράθεση με … προοπτική

Η απάντηση του ΚΚΕ στο άρθρο του Κώστα Μάρκου που δημοσιεύτηκε στο «Πριν» της Κυριακής με τίτλο «Χυδαία επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ» έρχεται σήμερα μέσω «Ριζοσπάστη».
Το κείμενο του οργάνου της Κ.Ε του ΚΚΕ τιτλοφορείται «Οι φίλοι των μεταναστών» και υπογράφεται με το αρχικό «Ι».

Φυσικά το παραθέτουμε με την δέσμευση που έχουμε αναλάβει δημόσια σαν μπλογκ ότι από τον ιστότοπο μας θα τοποθετηθούμε για τους χειρισμούς  που έγιναν από πλευράς αλληλέγγυων στην απεργία πείνας των μεταναστών, όπως και για την θέση που πήραν πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες, σε χρόνο όμως που εμείς θα επιλέξουμε χωρίς να αφήνουμε περιθώρια για πολιτική σπέκουλα.

Φαίνεται πως κάποιοι «φίλοι των μεταναστών» που με τα γεγονότα στη Νομική εμφανίζονταν ως «κηδεμόνες» τους, αντ’ αυτών, δεν αντέχουν στην αντιπαράθεση και γράφουν χοντροκομμένες χυδαιότητες. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έχει σχέση με το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εφημερίδα «Πριν», αλλά και με τον Ν. Γιαννόπουλο του «Δικτύου» (αυτός εμφανιζόταν ως «εκπρόσωπός» τους, αφού έλυνε και έδενε) και την εφημερίδα «Εποχή» και τις δήθεν απαντήσεις τους σε ΚΚΕ και «Ριζοσπάστη» για τις θέσεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα (για τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα κουβέντα δε λένε), με χαρακτηρισμούς όπως «ο Ριζοσπάστης συκοφαντεί», «βγάζει λάδι τους πράκτορες», «ο κατήφορος του Ριζοσπάστη πιάνει πάτο», «το δε ΚΚΕ επιδόθηκε σε ξεκάθαρο χαφιεδισμό μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη». Θα μπορούσε κανείς να τους απαντήσει πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», ή να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά αυτής της μορφής η «πολεμική» ξεπερνά κάθε όριο δείχνοντας αντιπαράθεση κάποιων που «πιάστηκαν στα πράσα».
***
Τι τους είπαμε; Οτι οι ενέργειές τους, όπως στην προκειμένη περίπτωση, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τη λύση τους, βάζουν σε κίνδυνο και τους μετανάστες και το άσυλο. Δεν το ήξεραν όταν μεθόδευαν τη συγκεκριμένη ενέργεια; Γιατί το έκαναν; Σε τελευταία ανάλυση μια πολιτική ενέργεια, δράση, τυχοδιωκτική – όπως αυτή – κάνει ή δεν κάνει ζημιά στο κίνημα; Ας πουν ότι είναι «επαναστατική» και ας αφήσουν τα περί «κατήφορου», «χαφιεδισμού» του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», σαν κάποιους «κομμουνιστοφάγους» σε αλήστου μνήμης εποχές. Τυχοδιωκτισμός, λοιπόν, για ποιο σκοπό; Για την εξέγερση της σπασμένης βιτρίνας και της εφόδου στα αστυνομικά τμήματα, όπως επαναλαμβάνει το άρθρο του «Δικτύου» στην «Εποχή»; Δηλαδή για προβοκάτσιες; Εδώ πια μιλούν μόνοι τους.

Ας έρθουμε τώρα στο «Πριν». Γιατί κάνει λαθροχειρία (αυτή η μέθοδος, όταν δεν μπορεί ή δε θέλει να απαντήσει επί της ουσίας, του είναι προσφιλής). Αλλά υπάρχει το ερώτημα: Τι τους πείραξε η αναφορά για τον Π. Κωνσταντίνου; Επειδή γράψαμε ότι μπήκε και αυτός στη μέση; Τις ενέργειες του «Δικτύου» στήριξε και υπερασπίστηκε. Γι’ αυτό και ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Πριν» έχασαν την ψυχραιμία τους.
***
Αλλά η μεγάλη λαθροχειρία γίνεται με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Λαθροχειρία γιατί προβάλλει τη δράση του ΚΚΕ υπέρ των Πακιστανών και ενάντια στην τότε κυβέρνηση, ενάντια στην απαγωγή και βασανισμό των 28 Πακιστανών από πράκτορες της ΕΥΠ, της CΙΑ και της βρετανικής ΜΙ6, ως άλλοθι για να προσπεράσει το γεγονός της αξιοποίησης της υπόθεσης, όπως γράφουμε στο ρεπορτάζ, από την πακιστανική πρεσβεία με μεθόδευση που να βγει λάδι και η κυβέρνηση και οι διάφοροι πράκτορες. Προβοκάρουν τον «Ριζοσπάστη», αλλά για το γεγονός ότι ασκήθηκαν πιέσεις για να καταθέσουν ψευδώς ότι ήταν θύματα απαγωγών και για να αλλάξουν τις καταθέσεις και να πουν ότι δεν απήχθησαν και σ’ αυτή τη ρότα συνέβαλαν και διάφοροι εκπρόσωποι Πακιστανών μεταναστών. Αλήθεια, τι σχέση έχουν αυτοί οι εκπρόσωποι μεταναστών που πίεζαν για αλλαγή καταθέσεων, με όλους τους διαφόρους εμπλεκόμενους κρατικούς μηχανισμούς, ντόπιους και ξένους; Γι’ αυτό δε λένε κουβέντα. Γιατί; Επίσης γράψαμε ότι όλη η τακτική του «φίλου» των μεταναστών Π. Κωνσταντίνου έφτανε μέχρι το «Βουλγαράκη go home» και «Στείλτε τον Βουλγαράκη στο Γκουαντάναμο»!

Αθωώνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση, τους συμμάχους της που κάνουν σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος δουλειές τέτοιες σαν τις απαγωγές των Πακιστανών. Δηλαδή μια κριτική που αποκαλύπτει πως η δράση τους ως εδώ φτάνει. Ούτε γι’ αυτό λένε κουβέντα. Ολη λοιπόν η βρωμιά και η χυδαιότητα που βγάζουν, χαρακτηρίζει αυτούς και μόνο αυτούς. Τέλος, ας μάθουν να διαβάζουν και με τα δυο μάτια και όχι με το ένα… Εκτός και αν πιστεύουν πως κάνουν πολιτική φέρνοντας στα μέτρα τους την πραγματικότητα. Αλλά κάνουν ατιμία. Οχι μόνο για όλα τα παραπάνω. Αλλά και γιατί αποσιωπούν πως για την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης με στόχο την ποινικοποίηση των ενεργειών του «Δικτύου», και του Γιαννόπουλου, ο «Ριζοσπάστης» όχι μόνο πήρε θέση αλλά την κατάγγειλε ως άκρως επικίνδυνη. Γιατί το αποσιωπούν; Δεν τους συμφέρει να το πουν και να το γράψουν, επειδή τους χαλάει τον οχετό της αντικομμουνιστικής τους προπαγάνδας; Αυτά για την ώρα…

Μία απάντηση στο “Αντιπαράθεση με … προοπτική”

  1. Το βιολί του συνέχισε ο Περισσός χύνοντας χολή και πετώντας λάσπη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών. Επειδή πολιτικά δεν μπορούν να την πέσουν στους μετανάστες, το αίτημα των οποίων, φραστικά τουλάχιστον, αναγνωρίζουν ως δίκαιο, την πέφτουν στους αλληλέγγυους, ενεργώντας ως κοινοί χαφιέδες. Παρουσιάζουν τους μετανάστες σαν ένα κοπάδι από πρόβατα, σαν δυστυχισμένους και χωρίς κρίση ανθρώπους, οι οποίοι άγονται και φέρονται από διάφορους επιτήδειους, που τους χρησιμοποιούν για αλλότριους σκοπούς. Ποιοι είναι οι σκοποί; Να χτυπηθεί το άσυλο, αλλά και το αίτημα για νομιμοποίηση των μεταναστών!

    Την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρονταν μόνο στον Ν. Γιαννόπουλο και σε άρθρο που είχε γράψει στην «Εποχή» το Δεκέμβρη του 2008 υπερασπιζόμενος τις μαχητικές μορφές αντίστασης. Σε νέο χαφιέδικο άρθρο, στο «Ριζοσπάστη» της περασμένης Κυριακής, «ανακάλυψαν» ότι ο Γιαννόπουλος ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν (έγκλημα καθοσιώσεως!) και μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τον Δ. Κουφοντίνα «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17Ν «μια αριστερή οργάνωση» και «παιδί της αριστεράς» (αυτό πια κι αν είναι έγκλημα!). Για να μη μείνουν, όμως, μόνο στον Γιαννόπουλο, προσέθεσαν και τον Σκυφτούλη, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που «τις προηγούμενες μέρες έκαναν λόγο για εξέγερση» (!!!) και «εμφανίζεται να ηγείται ομάδας επίδοξων επαναστατών του μπάχαλου»!!! Για αλατοπίπερο προσέθεσαν και τον Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (χωρίς να του προσάπτουν κάτι συγκεκριμένο αυτουνού, αλλά για να εξάψουν τη φαντασία κομματικών μελών και Κνιτών).

    Μετά αρχίζουν τα ερωτήματα: «Ποιοι μηχανισμοί, λοιπόν, κινούν τα νήματα τέτοιων ενεργειών και για ποιο σκοπό;». «Μήπως δε χρησιμοποιούνται ανάλογες δράσεις για να ξεδιπλώνονται προβοκάτσιες κατά του εργατικού κινήματος;». «Τι επιδιώκουν; Και, μάλιστα, μπροστά στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας ενάντια στην αδίστακτη πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου;».

    Εμείς τι να πούμε; Αξιος ο μισθός τους. Οχι μόνο είναι απόντες από μια αυθεντική εκδήλωση εργατικού αγώνα, αλλά και προσπαθούν να τη λασπώσουν. Ας τα βλέπουν αυτά όσοι εκεί μέσα έχουν ίχνος έστω ταξικής συνείδησης.
    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=9688&cat_id=22

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *