Ενα βίντεο, μια φωτογραφία και … ο Ρήγας Φεραίος

«Η Κερατέα δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον μια αγροτική κωμόπολη. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, ως “δυνάμεις κατοχής” εισέβαλαν σήμερα στην πόλη και χωρίς κανένα φραγμό κάνοντας χρήση όλων των μέσων που διαθέτουν, ενάντια στους αγανακτισμένους πολίτες της Λαυρεωτικής.
Εισέβαλαν και παραμένουν χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Για να δείξουν μάλλον ότι μπορούν να κάμψουν τους κατοίκους που αντιδρούν.
Οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιστέκονται….», αναφέρει το βίντεο που παραθέτουμε και βρήκαμε στην ιστοσελίδα «Λαυρεωτική εν δράσει».

Η δε φωτογραφία που έχουμε αναρτήσει είναι από το μπλογκ antixyta και η λεζάντα που την συνοδεύει γράφει: «Όταν σε απειλούν με όπλο μέσα στο σπίτι σου πως θα αντιδράσεις; Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν αυτόπτες μάρτυρες, από τον ασφαλίτη, που τράβηξε το όπλο του εναντίον πολιτών σήμερα το απόγευμα, έξω από το σπίτι που έγινε η έφοδος. Οι φωτογραφίες είναι μέρος από βίντεο που θα μεταδοθεί αύριο από τηλεοπτικό σταθμό.

Ας μιλήσει η εικόνα…».

Αραγε τι να σχολιάσεις; Ας αφήσουμε καλύτερα να μιλήσει ο Ρήγας Φεραίος:
«Οταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζη τα άρματα και να τιμωρήση τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *