Δίψασαν για «αίμα» τα ΜΜΕ

78Α.Ψ.
Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 10 υπάλληλοι του μεγαλύτερου σωφρονιστικού ιδρύματος της Ελλάδας επειδή μερικοί εκνευρισμένοι δημοσιογράφοι αποφάσισαν ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα στην ανθρώπινη συμπεριφορά ούτε την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε μια φυλακή όπου στοιβάζονται εκατοντάδες κρατούμενοι, πολύ περισσότεροι από όσους αντέχει, σε συνθήκες εξαθλίωσης και με πολύ λιγότερο από το αναγκαίο προσωπικό να δουλεύει ακόμα και σε συνεχόμενες βάρδιες παρά τις μισθολογικές περικοπές, είναι ντροπή να γίνεται δεκτό ένα παράλογο και υστερικό μιντιακό αίτημα για τιμωρία.

Οι καλοβολεμένοι παράγοντες που ζητάνε την κεφαλήν επί πίνακι υπαλλήλων που κάθε χρόνο προσπαθούν, έστω και για μία μόνο βραδιά, να δώσουν μια αίσθηση ανακούφισης στους κρατούμενους, οδήγησαν στην ακατανόητη πράξη της διαθεσιμότητας.

Το «πάρτι» των κρατουμένων, δηλαδή η δυνατότητά τους να βρεθούν και να περάσουν λίγες ώρες μαζί τις παραμονές των γιορτών, έγινε σκανδαλωδώς πρώτο θέμα τρομοκρατίας, την ώρα που ακόμα και οι θάνατοι κρατουμένων περνάνε απαρατήρητοι. Πιο χαμηλά… δεν υπάρχει!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 9.1.2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *