Μπαράζ αυταρχισμού για την απόδραση

voridis-tsekouriΑ.Ψ.

(Απόσπασμα από ρεπορτάζ της ΕφΣυν)

…Δηλώσεις όμως έκανε χθες σε εκπομπή του «Βήμα FM» και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος, πέρα από την επίθεση στην Αριστερά, στην ουσία προανήγγειλε τις προθέσεις τού ενός τουλάχιστον κόμματος της κυβέρνησης. «Φανταστείτε να έλεγε η Ν.Δ. το εξής: ότι κρατούμενοι π.χ. για τρομοκρατική δράση της άκρας Δεξιάς είναι ειδικής φύσεως κρατούμενοι και πρέπει να τους προσέχουμε. Τι θα λέγατε τότε; Καταλαβαίνετε την αναλογία; Θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες να φωνάζουν για τη σχέση της Ν.Δ. με τον φασισμό και τον ναζισμό, την οποία προσπαθούν να τη δημιουργήσουν, μη υφισταμένη σε κανένα σημείο» είπε ο κ. Βορίδης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πληροφορηθεί όμως ότι η ίδια η έννομη τάξη δεν επιφυλάσσει όμοια ποινική μεταχείριση για παρόμοια αδικήματα. Το σκληρό «αντιτρομοκρατικό» άρθρο 187 αλλά και ο κουκουλονόμος εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο σε αριστερής προέλευσης υπόδικους και κατάδικους, είτε έχουν διαπράξει ανθρωποκτονία, είτε φέρουν όπλα, είτε έχουν ρίξει ένα γκαζάκι, είτε έχουν έναν γνωστό που έριξε ένα γκαζάκι ή και τίποτα από τα παραπάνω, όπως συχνά προκύπτει στο δικαστήριο. Η ποινική μεταχείριση της εγκληματικής συμμορίας με την επιβάρυνση του παραπάνω άρθρου φαίνεται πως ισχύει μόνο για το αριστερό «άκρο». Ολες οι άλλες εγκληματικές συμμορίες (Χρυσή Αυγή, εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες, δολοφονίες κ.λπ.) δικάζονται χωρίς τις ειδικές επιβαρυντικές διατάξεις.

Παρατηρεί ο Μ. Βορίδης: «Αλλο παράδειγμα: συμμετέχουν σε μια ομάδα που είναι ο Νέγκρι. Είναι από τους θεωρητικούς της ιταλικής τρομοκρατίας, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για πράξεις τρομοκρατίας. Και λοιπόν, πού είναι σήμερα βουλευτής;» Τώρα εδώ τι να του απαντήσει κάποιος; Για το παρελθόν του; Για άλλους που συμμετέχουν σε άλλες ομάδες του κοινοβουλίου, οι οποίοι βρίσκονται μέσα κι έξω από τις φυλακές για εγκληματική δράση; Για το ότι δεν γνωρίζει καν πώς και γιατί καταδικάστηκε ο Νέγκρι και ποιες είναι οι απόψεις του;

Τέλος, κι αυτό είναι το πιο ανατριχιαστικό, προαναγγέλλει νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση των αδειών των κρατουμένων και δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για μεταφορά των (εξ αριστερών) τρομοκρατών, ενώ αναρωτιέται για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς αντίθετα αναρωτιόμαστε για τη στάση των βουλευτών του μεσαίου χώρου και ειδικά του ΠΑΣΟΚ σε αποφάσεις διαχωρισμού μεταξύ ειδών κρατουμένων όχι με βάση την ποινή αλλά με βάση την ιδεολογία, στα κατά τα άλλα μη πολιτικά κίνητρα των εγκλημάτων τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *