Οι απαγορεύσεις δεν θα περάσουν

timthumb.Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε μια εκτεταμένη ζώνη του αθηναϊκού κέντρου. Υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία σε αυτή την απόφαση και όχι μόνο γιατί επεκτείνει μέχρι την Ομόνοια την «απαγορευμένη πόλη». Σε λίγο θα στέλνουν τις διαδηλώσεις στη Σαλαμίνα… Ως λόγος απαγόρευσης αναφέρεται η «εκτιμώμενη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών»! Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι θα απαγορεύουν τις πολύ μικρές συγκεντρώσεις…

Πρόκειται ακόμα για συγκεκριμένη απαγόρευση συγκέντρωσης πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς, εν προκειμένω της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά η πιο κρίσιμη «πρωτοτυπία» είναι ότι ως λόγος απαγόρευσης αναφέρεται και το γεγονός πως η διαδήλωση αυτή στρέφεται «ενάντια στο σκοπό και το χαρακτήρα των προαναφερόμενων εκδηλώσεων» (για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας). Πρόκειται για χουντικής έμπνευσης απόφαση, που δεν επιτρέπει μια διαδήλωση λόγω του πολιτικού της περιεχομένου (καταργώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και κινητοποίηση), η οποία στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς.

Η κυβερνητική – αστυνομική απαγόρευση αποτελεί έκφραση του νέου αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Ιερής Συμμαχίας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την τάση προς τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Αποτελεί το σημερινό πρόσωπο της αντιδραστικά μεταλλαγμένης ευρωπαϊκής δημοκρατίας και το αναγκαίο πολιτικό διά ταύτα της άγριας και αιματηρής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλες αριστερές και αγωνιστικές δυνάμεις που βγήκαν στο δρόμο δεν αποδέχθηκαν τη νύχτα. Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έμειναν μόνο στις ανακοινώσεις καταγγελίας, ενώ υποβάθμισαν το ζήτημα της απαγόρευσης και της καταστολής που επιβλήθηκε. Υπάρχουν βαθύτερες αιτίες, προγραμματικές και πολιτικές, γι’ αυτή τους τη στάση. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν μπορεί να περνά χωρίς έμπρακτη αντίσταση μια τέτοια κυβερνητική πρόκληση. Αργά ή γρήγορα θα τη βρει μπροστά του ολόκληρο το μαζικό κίνημα, ο μαχόμενος λαός. Χρειάζεται απάντηση με την κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *